ISIS: Aanslagpleger Ansbach was onze jihadist!

Dit is Mohammed Deleel: hij is de moslim-extremist die zich onlangs opblies in Ansbach, Duitsland.

ISIS heeft de zelfmoordaanslag in Ansbach, Duitsland opgeëist. De terroristische organisatie zegt dat dader Mohammed Deleel geïnspireerd werd door het radicaal-islamitische gedachtegoed van de organisatie.

Dat laatste is niet zo’n gekke uitspraak aangezien Deleel vlak voor hij zijn bom liet exploderen trouw zwoor aan ISIS. Over het algemeen is dat toch wel een teken dat iemand zo’n groep steunt, inderdaad.

Via Amaq, het nieuwsagentschap van ISIS, claimen de islamitische slachters verantwoordelijkheid voor de aanval en noemen ze Deleel “één van onze soldaten.”

Opvallend genoeg zegt de terreurgroep dat Deleel geïnspireerd werd door de algemene oproep van ISIS om aanslagen te plegen in westerse landen. Dit zou kunnen betekenen dat hij zijn aanslag verder niet gecoördineerd heeft met ISIS-leiders, maar dat hij echt op eigen houtje opereerde. Eigenlijk is dat laatste nóg gevaarlijker. Het is voor inlichtingendiensten bijna onmogelijk om iedereen in de gaten te houden. Als er geen duidelijke banden zijn met terroristische organisaties valt een toekomstige aanslagpleger de autoriteiten verder natuurlijk ook niet op.

Westerse autoriteiten moeten er dus rekening mee houden dat het zoeken naar mensen met ‘banden met terreurorganisaties’ niet voldoende is om aanslagen te voorkomen. Er zijn ook eenlingen die het misschien helemaal niet nodig achten om contact te zoeken met gelijkgestemde zielen en die gewoon in hun uppie willen toeslaan.

Natuurlijk moeten ook die mensen op de één of andere manier laten merken wie ze echt zijn: ze moeten op zoek gaan naar informatie over hoe bommen te maken, ze kijken naar extremistische video’s op het internet, ze lezen radicaal-islamitische boeken en magazines, en ze participeren vaak op online forums. Dat moet genoeg zijn voor de autoriteiten om iemand te identificeren en vervolgens stelselmatig in de gaten te houden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Wim

  Als je zo figuur ziet lopen denk je toch meer aan een Jehova getuige.

 2. Ni28

  Em Merkel is op vakantie aan het merkelen, hoe praten wij iets kroms weer recht. Opvallend is dat mensen op straat in Duitsland bang zijn(gisteren op tv) om kritisch te zijn net als in Turkije(enkelen dagen geleden op tv). Wat is het verschil tussen Erdogan’s Turkije en Merkel’s Duitsland. Beide zijn “democratisch”. Van de AfD hoor je geen woord bestaan zij nog? Ben benieuwd hoe Rutte gaat reageren als hij door Erdogan verzocht wordt om Gullens aanhangers uit te leveren? Nou ja niet echt verzoek maar bevel.

 3. Wachteres

  http://www.breitbart.com/london/2016/07/25/juncker-vows-eu-open-borders-always/

  Juncker: No Matter How Bad Migrant Crisis, Terrorism Gets, We’ll Never Give Up On Open Borders

  Jean-Claude Juncker has vowed that no matter how bad terrorism or the migrant crisis gets, the European Union (EU) will never give up on open borders. The European Commission president said terrorism could be countered with better intelligence-sharing between member states.

  Speaking after Islamic terror attacks left 130 dead in Paris last November, Mr. Juncker rejected calls to rethink the EU’s open doors policy on migration from Africa and the Middle East. Dismissing suggestions that open borders led to the attacks, Mr. Juncker said he believed “exactly the opposite” – that the attacks should be met with a stronger display of liberal values including open borders.

  ‘Kinderen en dronkaards spreken de waarheid’. Dit is wat meneer Juncker zegt en vindt.

  Kom maar binnen, Turkije erbij en de EU-droom wordt werkelijkheid.

  Regardless the consequences

  1. Wachteres

   “The President of the European Commission is not just committed to open borders within Europe. Under his presidency, the European Commission lists migration as one of its priorities. As well as offering residency to the world’s “refugees”, the Commission seeks to make it much easier and more desirable for Africans and their families to move to EU countries”.

   Tja, daarom moet Turkije erbij. Dan kan de instroom uit Afrika ongehinderd plaats vinden. Hoe vaak heb ik dit niet gezegd.

   Ben ik nu zo slim of is politiek-correct zo stom?

 4. Likoednl

  De ‘eenzame wolf’ is een mythe: het gaat juist om wolven die in groepen opereren.
  http://likud.nl/2016/07/de-mythe-van-de-eenzame-wolf/

  1. Peter Selie

   @Likoednl

   Ach het beest moet een naam hebben, de term ‘Lone Wolf’ wordt door de veiligheidsdiensten gebruikt om dat ze er zelf geen 100% zekerheid kunnen hebben wie wel en wie geen terrorist aanslagen gaat plegen. Volgens mij Likoednl is het omslagpunt bereikt en verder is het dweilen met de kraan open…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.