ISIS: Aanslagpleger Ansbach was onze jihadist!

Geen categoriejul 26 2016, 8:00
Dit is Mohammed Deleel: hij is de moslim-extremist die zich onlangs opblies in Ansbach, Duitsland.
ISIS heeft de zelfmoordaanslag in Ansbach, Duitsland opgeëist. De terroristische organisatie zegt dat dader Mohammed Deleel geïnspireerd werd door het radicaal-islamitische gedachtegoed van de organisatie.
Dat laatste is niet zo'n gekke uitspraak aangezien Deleel vlak voor hij zijn bom liet exploderen trouw zwoor aan ISIS. Over het algemeen is dat toch wel een teken dat iemand zo'n groep steunt, inderdaad.
Via Amaq, het nieuwsagentschap van ISIS, claimen de islamitische slachters verantwoordelijkheid voor de aanval en noemen ze Deleel "één van onze soldaten."
Opvallend genoeg zegt de terreurgroep dat Deleel geïnspireerd werd door de algemene oproep van ISIS om aanslagen te plegen in westerse landen. Dit zou kunnen betekenen dat hij zijn aanslag verder niet gecoördineerd heeft met ISIS-leiders, maar dat hij echt op eigen houtje opereerde. Eigenlijk is dat laatste nóg gevaarlijker. Het is voor inlichtingendiensten bijna onmogelijk om iedereen in de gaten te houden. Als er geen duidelijke banden zijn met terroristische organisaties valt een toekomstige aanslagpleger de autoriteiten verder natuurlijk ook niet op.
Westerse autoriteiten moeten er dus rekening mee houden dat het zoeken naar mensen met 'banden met terreurorganisaties' niet voldoende is om aanslagen te voorkomen. Er zijn ook eenlingen die het misschien helemaal niet nodig achten om contact te zoeken met gelijkgestemde zielen en die gewoon in hun uppie willen toeslaan.
Natuurlijk moeten ook die mensen op de één of andere manier laten merken wie ze echt zijn: ze moeten op zoek gaan naar informatie over hoe bommen te maken, ze kijken naar extremistische video's op het internet, ze lezen radicaal-islamitische boeken en magazines, en ze participeren vaak op online forums. Dat moet genoeg zijn voor de autoriteiten om iemand te identificeren en vervolgens stelselmatig in de gaten te houden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten