"ISIS is een stuk gereedschap van het Westen", aldus Indiase moslims

Geen categoriejul 10 2016, 14:00
Aanhangers van de islam in India zijn er duidelijk over. ISIS? Dat zijn eigenlijk westerlingen die de islam in diskrediet willen brengen.
Kijk, het is natuurlijk heel goed als moslims afstand nemen van de barbaarse gruweldaden van ISIS, dat mensen op de meest afschuwelijke wijze onthoofdt, verminkt, doodschiet en verkracht. Hoe meer moslims afstand nemen van extremisme dat vaak ook in de Koran wordt gepredikt, hoe beter. Maar door de schuld te geven aan het Westen die eigenlijk stiekem achter ISIS zit? Nee, ik geloof niet dat dát nu de manier is om je afschuw te laten blijken over de Syrisch-Irakese terreurorganisatie. Moslims in India lijken daar helaas anders over te denken:

"The ISIS has nothing to do with Islam and its principles and tenets, and, in fact, all its activities and terror attacks are meant to strike at the very roots of Islam. The ISIS is not only unIslamic but acts as a tool in the hands of Western forces who are enemies of Islam. In the garb of Muslims, they are defaming Islam," said the resolution.

"This band of 'neo-Kharijis' had the audacity to proclaim itself to be a so-called world-wide caliphate and appointing a self-styled caliph in 2014. These armed thugs have been letting loose a reign of terror in some parts of Iraq and Syria and spreading their subversive activities to other countries in the Gulf and North Africa, as well as to other Muslim nations and European, Asian and African countries," it added.

Aldus een verklaring van de Majlis-e-Ittehadul Muslimeen (MiM), een belangrijke islamitische partij in India. Diens leden namen unaniem een resolutie aan waarin bovenstaande tekst werd geaccodeerd. Een tekst waarin eigenlijk gewoon gezegd wordt dat ISIS een complot van het Westen is om de islam in diskrediet te brengen. Bizar, compleet feitvrij, maar het is wél wat er door deze Indiase mohammedanen beweerd wordt.
ISIS_executie
Hoe dan ook: de MiM is een islamitische partij in India, die overigens niet veel steun geniet als je kijkt naar het landelijke geheel (slechts één zetel in het Indische equivalent van de Tweede Kamer). Maar juist dat maakt ze hongerig naar meer aandacht waardoor ze dit soort idiote dingen roepen. Wat dat betreft is het eigenlijk gewoon wachten totdat DENK iets soortgelijks komt opmerken in de Tweede Kamer. Onlangs werd een man die tegen ISIS had gevochten - Jitse Akse - al voor 'moordenaar' versleten door Selçuk Öztürk. ISIS als zionistisch/westers complot? Kan helaas heel goed het volgende zijn dat op stapel staat. Nu in India, maar straks dus ook in Nederland
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten