Jury doet uitspraak in zaak tegen moeder die ongeluk veroorzaakte terwijl ze appte

Op 29 juni berichtten wij dat een moeder terechtstond voor de dood van haar eigen dochter en twee nichtjes. De vrouw zou namelijk tijdens het rijden geappt hebben met een vriend. 

Volgens het OM lette Kari Jo Milberg daarom niet goed op. Haar 11-jarige dochtertje Lydia — die op de passagiersstoel zat, naast haar moeder — was op slag dood. Haar 5-jarige nichtjes Laynie Joe Amos en Clara Pavek werden zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis, waar ze helaas alsnog overleden. Zoals wij vorige week berichtten:

Volgens de verdediging reed Kari tegen een brok ijs aan dat op de weg lag. Daardoor zou ze de macht over het stuur verloren hebben. De aanklager denkt daar heel anders over. Die stelt namelijk dat Kari zelf niet oplette: 27 seconden voor het ongeluk stuurde ze namelijk een Facebook-berichtje naar een ander.

Het was absoluut een vreselijk verhaal, zeker omdat het OM later bewijs vond dat impliceerde dat Kari 27 seconden voor het ongeluk een appje had gestuurd naar een vriend. Daaruit leidde het OM af dat ze tegelijkertijd aan het rijden en appen was, wat natuurlijk betekent dat de schuldig is aan dood door schuld.

Screenshot/ABC News
Screenshot/ABC News

Tijdens de rechtszaak hield de verdediging vol dat het niet Kari, maar haar dochter was die de telefoon gebruikte om te appen.

Hoewel het erg spannend was heeft de jury nu uitspraak gedaan. Kari is onschuldig bevonden. De jury gelooft het verhaal van de verdediging dus, of vindt in ieder geval dat het OM niet het bewijs heeft geleverd om Kari zonder meer schuldig te verklaren.

Kari reageerde natuurlijk verheugd op het nieuws, hoewel ze haar eigen dochter en twee nichtjes natuurlijk vreselijk mist:

“Ik ben opgelucht, ik haal weer rustig adem. Ik houd met heel mijn hart van Clara, Lydia en Laynie.”

Het ergste hieraan is natuurlijk dat het hoe dan ook een ware nachtmerrie is voor Kari. Ze is haar dochtertje kwijt, haar nichtjes ook, en is ook nog eens door een hel gegaan omdat het OM haar vervolgde. Veel erger dan dit wordt het niet, zeker niet voor een moeder.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.