Ken je deze wereldberoemde jonge bodybuilder nog? Je zult nauwelijks geloven hoe hij er nu uitziet

Geen categoriejul 01 2016, 12:05
Kleine Hercules heeft een opmerkelijke transformatie ondergaan.
Als kind werd Richard Sandrak keihard getraind door zijn ouders om de jongste bodybuilder ter wereld te worden. Zijn vader, een vechtsportleraar, en zijn moeder, een aerobics-instructeur, waren allebei bloedfanatiek en huurden zlefs een personal trainer in voor de kleine Richard. Op zesjarige leeftijd kon hij al 90 kilo bankdrukken, en als 'Little Hercules' werd hij wereldberoemd. De kans is groot dat je weleens een plaatje of filmpje van hem hebt gezien.
Schermafbeelding 2016-07-01 om 11.53.07
Kleine Hercules won veel wedstrijden met zijn voor zijn leeftijd enorme spiermassa en indrukwekkende lenigheid. Tegelijkertijd vroegen veel mensen zich af of het wel goed was voor zo'n jong kind dat zijn ouders hem zo enorm pushten. Was het wel gezond voor zo'n jong ventje om zo obsessief te trainen? Op 11-jarige leeftijd werd Kleine Hercules gekroond tot de World's Strongest Boy. Maar niet alles was goud wat er blonk: Richards vader werd gearresteerd omdat hij zijn vrouw mishandelde. Hij ging de cel in, en Richard verbrak alle contact met zijn vader. Hij stopte met bodybuilden, en 'Kleine Hercules' was verleden tijd.
Richard is nu 24, en heeft een ongelooflijke transformatie doorgemaakt. Hij lijkt in niets meer op de onnatuurlijke spierbonk die hij als kind was. Hij heeft nog wel lang haar, en tegenwoordig ook een baardje:
dfgdfgdfhdf
Zoals je ziet heeft Richard het bodybuilden voorgoed achter zich gelaten. Hij zegt dat het op een gegeven moment gewoon doodsaai werd om gewichten te heffen – iets wat veel mensen goed zullen begrijpen. Hij sport nog wel regelmatig, en houdt zijn conditie op peil door regelmatig te skateboarden. Op deze foto is te zien dat hij nog steeds behoorlijke armspieren heeft:
sdfgsdfgsdg
Richard heeft na het bodybuilden een volledig nieuwe passie gevonden: hij werkt als stuntman in films en in het Universal Studios themapark. Een behoorlijk stoere baan! Ondanks zijn moeilijke jeugd heeft hij geen spijt van zijn verleden als bodybuilder. Maar nu is het tijd voor iets anders. Richards grote droom is om wetenschapper te worden en aan de slag te gaan bij ruimtevaartorganisatie NASA. Een originele ambitie! Wat mooi dat Richard een leven heeft gevonden na het bodybuilden, en ondanks alles ambitieus blijft. Zo zie je maar: als je blijft dromen, kun je meer bereiken dan je denkt. Ook toen Richards bodybuildingdroom in duigen viel, bleef hij volhouden: hij vond gewoon een andere passie. Een mooie les voor ons allemaal, om altijd te blijven doorzetten!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten