Kinderziekenhuis gebruikt Pokémon Go om zieke kinderen uit bed te krijgen

Ongelooflijk: Pokémon Go levert zowaar een nuttige bijdrage aan de maatschappij.

Dat de hele wereld geobsedeerd is met Pokémon Go wisten we natuurlijk al. Ook begrijpen we dat het spel voor erg veel problemen zorgt en dat de gemiddelde Pokémon-speler zich kapot moet schamen dat hij of zij zich zo laat meeslepen door een achterlijk virtueel spelletje.

Toch is het spel ook ergens goed voor. Een kinderziekenhuis gebruikt Pokémon Go namelijk om zieke kinderen uit bed te krijgen zodat ze kunnen socialiseren met andere patiënten én het ziekenhuispersoneel.

Normaal gesproken de kinderen in het C.S. Mott Children’s Hospital in Ann Arbor, Michigan, elkaar straal voorbij. Ze zijn namelijk alleen maar bezig met zichzelf en hun eigen ziekte.

Dat kan niemand ze kwalijk nemen, maar het is natuurlijk niet goed, zeker niet voor zichzelf.

Daarom moedigt het ziekenhuis kinderen aan om Pokémon Go te spelen. Door dat spel te spelen moeten de kinderen hun bed uit én is het gemakkelijker voor ze om met andere kinderen te praten (en te spelen), omdat ze iets positiefs hebben om met elkaar te bespreken.

Jennifer Griggs zegt dat ze het spel onlangs op de telefoon zette van haar zoontje Braylon. De 11-jarige jongen wordt behandeld in het kinderziekenhuis omdat hij een hersentumor heeft. Jennifer:

“In het begin wilden we hem vooral actief maken. Het is namelijk erg deprimerend om de hele tijd in dezelfde ziekenhuiskamer te zitten.”

En dat sloeg aan. Net als de andere kinderen in het ziekenhuis genoot Braylon al snel van de jacht. Niet zo gek omdat er verschillende Pokéspots zijn in het ziekenhuis, waaronder een groot standbeeld van Big Bird dat als gym functioneert voor Pokémons.

De kinderen die op jacht zijn naar Pokémons, of ze trainen, helpen elkaar om selfies te nemen met de beestjes die alleen in de virtuele wereld bestaan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.