Laffe Nederturken doen aangifte tegen bedreigde en gepeste Ebru Umar

Ebru Umar heeft het weer aan de stok met enkele lafhartige Nederturken. Ditmaal besloten de lui om maar eens aangifte te doen tegen de columniste.

Ik zou niet graag in de schoenen van Ebru Umar willen staan. In het ene land – Turkije – wordt ze opgepakt, vastgezet en krijgt ze landarrest. Omdat ze zogenaamd erg beledigend geweest is over de president van het land. In het andere land – Nederland – wordt ze niet alleen achtervolgd door stalkende personages uit het eerstgenoemde land, maar ook dáár lijkt ze de politie op haar dak te krijgen.

De aanklacht? Ironisch genoeg wederom belediging. En dan niet van Nederlandse personen of instituties, maar diezelfde Turken die massaal aangifte tegen haar doen:

“Tegen de Turks-Nederlandse columniste Ebru Umar is opnieuw aangifte gedaan. Stichting Turks-Islamitische Culturele Federatie en 22 Turkse Nederlanders eisen vervolging wegens belediging. Umar dreigt ook al vervolgd te worden voor groepsbelediging van Marokkanen.

Volgens de aangevers heeft Umar Turkse Nederlanders meerdere keren vergeleken met NSB’ers. Daarnaast noemde ze hen geitenneukers en lui en meent ze dat hun Nederlanderschap is mislukt. De aangevers zijn van mening dat de columniste zich stelselmatig schuldig maakt aan het vernederen en kleineren van de Turkse gemeenschap.”

Tegen een stootje kunnen is er kennelijk niet meer bij, maar dat ter zijde. Die Turkse organisaties hebben de inmiddels wereldberoemde lange tenen in grotere hoeveelheden geïmporteerd dan Turkse pizza’s of thee. Gelukkig is onze politie daar wel tegen bestand, toch? Nou nee: die weet zich geen raad met deze indringing der Turkse lichtgeraakten. In plaats van échte boeven vangen gaan ze dan ook achter de volkomen ongevaarlijke Ebru aan:

“Het Openbaar Ministerie is inmiddels druk met meerdere aanklachten tegen Umar. Recent deden zes mensen aangifte van in hun ogen beledigende teksten over Marokkanen. De politie neemt die aangiften serieus, ze zijn inmiddels in handen gegeven van het Openbaar Ministerie.”

Ik moet toegeven: veel teksten van Ebru waarover nu aangifte wordt gedaan verdienen de schoonheidsprijs niet. “Minder minder Mocro’s” is iets waarvoor ook Wilders al voor de rechter gedaagd is. Ook termen als “NSB’ers” en “geitenneukers” hebben klaarblijkelijk de revue gepasseerd.

Maar bedenk wel: dit is een vrouw die maar niet met rust gelaten wordt. Elke dag wordt ze uitgescholden, bedreigd, bespuugd of anderszins psychologisch aangepakt door dit tuig. Ebru heeft moeten onderduiken op vreemde adressen omdat haar eigen huis (!) door dreigementen van Nederturks tuig onbewoonbaar was worden. Is het in die context gek dat je dan af en toe even je geduld verliest en met termen als ‘NSB’ers’ begint te zwaaien?

Nee, natuurlijk niet. Hele mensenmassa’s zouden stukken ergere dingen hebben gezegd dan Ebru, en waren ook al jaren eerder uit hun slof geschoten. Het is misschien niet al te fraai wat ze opmerkt, maar ieder mens heeft een grens die je vanzelf een keer bereikt als je maar lang genoeg doorgaat met treiteren, zuigen, levens verwoesten en intimideren.

Het is dan ook te hopen dat de politie alle aangiften tegen deze dappere vrouw seponeert. Dat onze jongens in het blauw het überhaupt al zover hebben laten komen is eigenlijk al een gotspe. Ebru is hier namelijk het slachtoffer, en zeker niet de dader.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Wachteres

  Volgens Simon valt het allemaal wel mee en het zijn er maar een paar, toch?

 2. ikweetwatikwil

  Zolang de overheid die klachten serieus gaat nemen , zullen de tenen van Marokkanen en Turken steeds langer worden. Net zo lang , tot we doen wat zij willen. En dan zijn wij, Nederlandse Turken/ Marokkanen.
  Dat is ook een reden ,dat ik een hekel heb aan het woord NederTurk. Heb je ook NederMarokkanen? NederEngelsen? Afschaffen die dubbele paspoorten. Je bent Nederlander. Wil je dat niet, dan donder op. De maat is vol.
  We leven “nog”in een vrij land. Daar kunnen we jullie kapsones niet bij gebruiken.

  1. Ni28

   Inderdaad, de dubbele paspoorten zijn de grootste probleem.

 3. Ni28

  Bekritiseren van Erdogan aanhangers mag niet. En Erdogan aanhangers mogen iedereen naar de rechter slepen. De EU heeft zich afhankelijk gemaakt van Erdogan en die eist eenmaal van alles. Door de zogenaamde coup heeft hij de macht in haar totaliteit kunnen grijpen omdat hij de schreeuwende domme massa achter zich kreeg. En hij maakt zijn Vijfde colonne in het buitenland nu ook al wakker om het Westen verder te ontwrichten. Tussendoor gaat hij vriendschap sluiten met de Russische crimineel Poetin voor een mogelijke pact tegen het Westen. Het gelik van Merkel en Juncker maakt hem alleen maar nog sterker en het ziet er niet naar uit dat zij mee willen ophouden. Laten wij beginnen met het probleem met naam noemen dan hebben wij nog een kans.

  1. ceteris paribus

   Wim verteld ons nog even waar hij zijn merkwaardige opvattingen vandaan haalt.

 4. ceteris paribus

  Mevrouw Umar houdt ervan het conflict op te zoeken en ze wordt op haar wenken bediend.

  1. Houtlijm

   Waar dit op slaat? Het gaat Ceteris eigen verstand waarschijnlijk ook te boven.

 5. ko vadis

  Het is nog even wachten, op de Turken die terugkomen vanuit hun vaderland, na fijn vakantie gevierd hebbende met frisse “moed”, Ebru het leven nog zuurder gaan maken, en hun ongenoegen op Nederlandse bodem gaan uitvechten. En “wij” staan erbij, en kijken ernaar!

  1. ko vadis

   @ Wim, “onze” burge(r)meesters verenigen zich in een breiklupje!

 6. Armagedon

  @Tim ik vind jou echt een hypocriet…jij bent net zo erg als wat je zwart maakt . Als Ebru rechten heeft dan hebben de NederTurken en de Marokanen dat ook . En is het aan de rechter om daar een uitspraak over te doen en niet aan jou . Gedraag je als een echte journalist en niet als een propaganda machine!!

  1. van Urk

   Armagedon@ Inderdaad de NederTurkse jankers mogen in dit vrij land een aanklacht in gaan dienen met het feit dat de waarheid nogal zuur is, als je te horen krijgt van een goed integreerde Nederlandse Turkse vrouw, dat zij zichzelf behoorlijk verraderlijk belachelijk hebben gemaakt wat er verderop 3500 kilometer hiervandaan gebeurt is en waar hun sympathie ligt. Er is een recht wat zij verdienen en dat is oprotten waar zij voor kiezen.

 7. Wachteres

  http://www.elsevier.nl/nederland/achtergrond/2016/07/turkse-club-klaagt-ebru-umar-aan-vanwege-belediging-333567/?cmpid=NLC|elsevier_dagelijks|2016-07-29|Turkse_club_doet_aangifte_tegen_Ebru_Umar:_zo_reageert_zij&utm_source=TripolisDialogue&utm_medium=email&utm_term=&utm_content=&utm_campaign=ELS_29jul&cmpid=NLC|ELS_29jul|2016-07-29

  Turkse club doet aangifte tegen Ebru Umar: zo reageert zij

  De columniste reageerde op Twitter laconiek op de aangifte. ‘Dus je feliciteert mensen met hun mislukte Nederlanderschap en als bewijs doen ze aangifte wegens beledigen. Briljant.’ Ook laat ze weten dat het zwaaien met Turkse vlaggen op de Erasmusbrug en het steun betuigen aan president Erdogan een duidelijk voorbeeld is van een mislukt Nederlanderschap.

 8. Marieke

  Die mannen in het blauw, beste Tim, voeren gewoon hun werk uit. Dat bestaat o.a. uit het opnemen van aangiften. En in onze rechtsstaat mag je aangifte doen als je je beledigd voelt. Zoals je ook beledigen mag. Helaas is het wel zo dat een aantal mensen nogal selectief winkelt uit de wetten. En het is zeer ernstig dat de vrijheid van meningsuiting steeds meer onder druk komt te staan door dit soort lieden.

 9. Wachteres

  https://www.youtube.com/watch?v=XwkPjg5otoo

  [REFUGEE RIOT] Flüchtlings-Randale und Schlägereien im Bundesamt für Migration – Dortmund

 10. Ruud562

  Het is godsgeklaagd dat Ebru hier moet onderduiken c.q. moet worden beveiligd omdat zij waarheden spreekt! Waarheden die door inteelt en/of een verachtelijke ideologie gedreven lui niet bevallen. Maar ja, cartoons en uitspraken van carabetiers zijn hier ook al gecensureerd vanwege diezelfde lui. Nederland anno 2016, een land waarvan het oorspronkelijk volk vrijwel zeker nog meer vrijheden zal gaan verliezen, ten gunste van lui die hier al voor veel (zelf) opgelegde censuur en andere ellende hebben zorggedragen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.