Max Verstappen bewijst in Oostenrijk dat hij – ook als het flink tegenzit – een ware topcoureur is

Het ging niet helemaal als gewenst voor Max Verstappen, maar ondanks dat presteerde hij uitstekend.

Dit weekend is het zo ver: De Grand Prix van Oostenrijk, waar 22 coureurs zullen strijden om de titel op het circuit van het zuid-Oostenrijkse Spielberg. Voordat het zondag echter zo ver is, mogen de heren vandaag eerst tweemaal de baan verkennen tijdens een oefenrit. Max Verstappen zou daar – als het niet aan die “gele kerbstones” had gelegen – goede zaken gedaan hebben.

Die stenen wisten echter de oefensessie voor hem helaas vroegtijdig af te kappen, na 21 ronden. Hij raakte de kerbstones aan de zijkant van de baan en schoot linea recta de grindbak in. Dit zou nog niet eens zo’n ramp geweest zijn, als de stenen zijn wielophanging niet naar het hiernamaals gestuurd hadden. Er zat niets anders op dan terug te keren, om zijn team de wagen weer rijklaar te maken. Het mocht echter niet meer baten voor de training van vrijdagochtend, die hij verder als toeschouwer heeft moeten meemaken.

Desondanks wist de Nederlander wel goede zaken te doen in de rondes die hij nog wel mee kon rijden: hij wist de achtste snelste rondetijd neer te zetten met 1 minuut en 8.962 seconden, anderhalve seconde langer dan Nico Rosberg klaar wist te spelen. De Duitser had echter 16 rondes meer de kans om deze tijd neer te zetten, waardoor het niet verrassend is dat hij uiteindelijk iets sneller wist te eindigen dan onze eigen Max.

Ik zou me er echter geen zorgen over maken: als hij het net zo goed doet als vanochtend – en zijn wagen en het circuit hem niet al te dwars zitten – dan gaat het zondag een vruchtbare wedstrijd voor hem worden, en is er een goede kans op een herhaling van Barcelona.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. PMG

  Wat een slap verhaal. Het is de schuld van die stenen??? ‘Onze’ Max??? Is hij privé bezit??? Als je nou werkelijk niks anders te doen hebt dan ga je Formule1 kijken een slaapverwekkend saai verhaal dat ook nog eens klauwen met geld kost en een hoop luchtvervuiling veroorzaakt, net zo iets achterlijks als voetbal, ook zo’n doorsnee tokkie-sport.

  1. toetssteen

   @PMG
   Huh? Klauwen met geld? nope.
   Weet u wel wat er bij die door u zo verfoeide racesport wordt uitgetest. Yep safety, ook voor uw bolide. Kom daar maar om bij voetbal.

   U moet zich beter inlezen voor u zich een mening aanmeet.

 2. Mar

  De schrijvers mogen zich eerst ook wel eens inlezen over F1, alvorens een artikel te schrijven over Max Verstappen. Man, wat een belabberd stuk is dit.

  En toets, F1 kost wel degelijk klauwen met geld. Voor de auto- en motorfabrikanten, voor de teams, voor de organisatoren van de races, voor de toeschouwers, voor de tv-stations die de races uitzenden, voor de tv-kijkers.
  Het is niet voor niets een komen en gaan van fabrieksteams.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.