Max Verstappen bewijst in Oostenrijk dat hij - ook als het flink tegenzit - een ware topcoureur is

Geen categoriejul 01 2016, 16:00
Het ging niet helemaal als gewenst voor Max Verstappen, maar ondanks dat presteerde hij uitstekend.
Dit weekend is het zo ver: De Grand Prix van Oostenrijk, waar 22 coureurs zullen strijden om de titel op het circuit van het zuid-Oostenrijkse Spielberg. Voordat het zondag echter zo ver is, mogen de heren vandaag eerst tweemaal de baan verkennen tijdens een oefenrit. Max Verstappen zou daar - als het niet aan die "gele kerbstones" had gelegen - goede zaken gedaan hebben.
Die stenen wisten echter de oefensessie voor hem helaas vroegtijdig af te kappen, na 21 ronden. Hij raakte de kerbstones aan de zijkant van de baan en schoot linea recta de grindbak in. Dit zou nog niet eens zo'n ramp geweest zijn, als de stenen zijn wielophanging niet naar het hiernamaals gestuurd hadden. Er zat niets anders op dan terug te keren, om zijn team de wagen weer rijklaar te maken. Het mocht echter niet meer baten voor de training van vrijdagochtend, die hij verder als toeschouwer heeft moeten meemaken.
Desondanks wist de Nederlander wel goede zaken te doen in de rondes die hij nog wel mee kon rijden: hij wist de achtste snelste rondetijd neer te zetten met 1 minuut en 8.962 seconden, anderhalve seconde langer dan Nico Rosberg klaar wist te spelen. De Duitser had echter 16 rondes meer de kans om deze tijd neer te zetten, waardoor het niet verrassend is dat hij uiteindelijk iets sneller wist te eindigen dan onze eigen Max.
Ik zou me er echter geen zorgen over maken: als hij het net zo goed doet als vanochtend - en zijn wagen en het circuit hem niet al te dwars zitten - dan gaat het zondag een vruchtbare wedstrijd voor hem worden, en is er een goede kans op een herhaling van Barcelona.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten