Nederturken die Erdogan niet steunen bedreigd en geïntimideerd door Erdogan fanboys

Wat doen deze mensen in ons land?

Nederturken die Erdogan niet steunen worden opeens op grote schaal lastig gevallen door Nederturken die dat wel doen. Zo gaan er op sociale media foto’s rond van Nederturkse Erdogan-critici met de oproep om ze te vermoorden. En het blijft niet alleen bij oproepen tot geweld: in Rotterdam en Zaanstad zijn ruiten ingegooid en vernielingen aangericht bij bepaalde culturele centra. Voor het gemak kunnen we ervan uitgaan dat die centra waarschijnlijk pro-Gülen zijn, die tegenwoordig staatsvijand nummer één is in Turkije.

En dat is niet alles. Zelfs Nederturkse ondernemers die zich in het verleden kritisch hebben uitgelaten over Erdogan moeten het ontgelden:

„Het is zeer beangstigend”, zegt Ahmet Taskan, medeoprichter van de Turkse ondernemersvereniging HOGIAF. Alleen al in Amsterdam staan sinds afgelopen weekend zeker twintig Turkse bedrijven op een zwarte lijst, bevestigt hij.

In Nederland wonende Erdogan-aanhangers hebben het daarbij volgens Taskan gemunt op volgers van Fethullah Gülen, omdat die volgens Erdogan het brein achter de couppoging is.

Erdogan steunende Nederturken zijn echt de nieuwe bruinhemden. Het is mij een raadsel wat deze figuren in Nederland doen. Ga lekker naar Turkije waar de regering het blijkbaar prima vindt als je je als een stel fascisten gedraagt — zolang je Erdogan maar steunt, natuurlijk.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. poldi

  De snelle arrestaties van rechters en anderen na de mislukte staatsgreep in Turkije geeft de indruk dat de regering een lijst met namen al van tevoren had voorbereid. Dat zei EU-commissaris Johannes Hahn (Uitbreiding) maandag.

  Hoe kan je anders in zo’n korte tijd 6000 man arresteren en 2600 rechters ontslaan?
  Het is natuurlijk glashelder, de schurk Erdogan heeft deze zogenaamde “staatsgreep” zelf gepland als een “false flag” operatie. Dat geeft hem nu een prachtig excuus om alles en iedereen die hij als tegenstander beschouwt te arresteren, deporteren of anderszins monddood te maken.

  Hij is gewoon bezig om van Turkije een islamitisch kalifaat te maken met
  hemzelf als onaantastbare leider.

  En sokpop EU staat erbij en kijkt ernaar.

  1. Ni28

   Er zijn veel rare toevalligheden die deze theorie staven. Was nu Erdogan niet op de NAVO meeting?

 2. Ni28

  Het is tijd voor onze regering om in te grijpen. Die moet natuurlijk eerst met Erdogan overleggen wat zij mogen of juist niet. Dus nog even wachten.

 3. Wim

  Opsodemieteren met die lui hier.

 4. Ni28

  Voor mij is het nu duidelijk. DIT WAS EEN COUP VAN ERDOGAN.

 5. Svetlana

  Ik moet de schrijver hier helaas wel gelijk geven

  1. ko vadis

   Inderdaad @ Svetlana, in deze moet Michael ook opletten wat hij schrijft, inzake Sultan Erdogan, gezien de huidige ontwikkelingen is het niet denkbeeldig dat DDS ook met argusoogjes bekeken gaat worden door het leger Erdoganmoderators alhier ter lande!

 6. zomaar

  als de westerse regeringen nu niet ingrijpen , is het straks te laat , dan gaan er aanslagen gepleegd worden door de aanhangers van Erdogan , en visa versa !!.

  gelijk als de moslim dit in de islamitische landen gewend is , bommetje hier , bommetje daar , en buiten het aantal moslim slachtoffers gaan er ook westerlingen hier het slachtoffer van worden .

  bommetje hier, bommetje daar , lang leven het multiculturele handelen en gedachtengoed , van onze Internationale linkse vazallen

  1. van Urk

   Die neo-Ottomanen durven wel zeg! Erdogan steunen als hun grote leider maar zijn te laf om naar Turkije te immigreren omdat ze verdomd goed weten hoe vrij en democratisch ons land wel niet is en dat je hier gemakkelijk financieel steun krijgt aan uitkeringen en toeslagen.

   1. ceteris paribvs

    Wat een hetze weer, nounou, ga je mond spoelen, jij bent vast ook weleens laf geweest.

 7. Wachteres

  Het wordt mij steeds duidelijker waarom links zo goed kan opschieten met de fundamentalistische islam:

  Beide houden niet van andersdenkenden en gebruiken geweld – verbaal of echt – om die tot de orde te roepen.

  Soort trekt blijkbaar soort aan.

  1. ceteris paribus

   Als mevrouw Wachteres iets duidelijk begint te worden kunnen we onverminderd een ferme stap voorwaarts naar verdergaande onnozelheid noteren.
   Het is natuurlijk een eenvoudige vrouw maar zoveel geborneerdheid blijft verbazen.

   1. Wachteres

    Simon doet de waarheid meestal af met – en daarmee is hij een echte politiek- correcteling – een scheldwoord, hier: islamofoob. Een woord dat ik vergeten was in het rijtje linkse scheldwoorden te zetten.

    Nu komen daarbij – let op mensen! – onnozel en geborneerd; wat ongeveer synoniemen zijn.

    Kijk eens aan; er komt variatie op het thema.

    En Simon, inderdaad, ik blijf de eenvoud zelve.

   2. ko vadis

    Wachteres trekt, volgens mij een parallel, @Ceteris, dat heeft niets met onnozelheid te maken, weliswaar meer met voortschrijdend inzicht, is mijn bescheiden mening.

  2. Beukman

   @Resje meent:

   “Het wordt mij steeds duidelijker waarom links zo goed kan opschieten met de fundamentalistische islam:Beide houden niet van andersdenkenden en gebruiken geweld – verbaal of echt – om die tot de orde te roepen.”

   If so, dan is DDS duidelijk geïnspireerd geraakt door de fundamentalistische islam: andersdenkenden alhier worden verketterd, en er wordt hen voorgespiegeld dat hun darmen eruit gaan worden getrokken, hun ingewanden tot gort getrapt, en dat ze op Bijltjesdag zullen worden opgehangen en/of doodgeschoten.

   Aangezien niemand protesteert, mogen we aannemen dat de meeste DDS-potsertjes inmiddels in een vergaande staat van islamisering verkeren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.