Nederturkse hooligans belagen Nederlandse media in Rotterdam

Geen categoriejul 16 2016, 9:00
Terwijl even verderop in Turkije de Turkse burgers de straat opgingen om tegen het leger te strijden, werd in Nederland de strijd dunnetjes overgedaan.
Hoe zeer Nederturken nog altijd betrokken zijn bij gebeurtenissen in hun thuisland bleek gisteravond wel. Terwijl Erdogan via een iPhone-bericht op CNN Turkije zijn achterban opriep de straat op te gaan om verzet te bieden tegen de militaire couppoging, gaven niet alleen zijn aanhangers in Turkije daar gehoor aan.
Ook in Nederland liepen de Erdogan-fans uit, en die lieten zich in Den Haag en Deventer, maar ook met name in Rotterdam gelden. Om de één of andere reden dachten deze lieden dat ze in Nederland de uitkomst van de coup konden bepalen.
De sfeer werd grimmig, zoals camera's van de NOS ook vastlegden. In Turkije werd de coup tegengehouden in naam van de democratie en mensenrechten. Maar in Rotterdam ging de persvrijheid direct op de helling:
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2016/07/vod01.mp4"][/video]
Het bleef echter niet bij het roepen voor een NOS-camera. Er werd ook fysiek geweld toegepast:

"Op een gegeven moment sloeg de sfeer om. Een cameraploeg van de NOS werd aangevallen door een groep jongeren.

Volgens verslaggever Robert Bas kreeg een cameraman klappen en werd hun auto beschadigd. "Er heerst hier een sterk sentiment tegen de westerse media", zei hij. De NOS-ploeg kon zich in veiligheid brengen."

Waar deze mafketels het idee vandaan halen dat het oké is om in Nederland een potje te gaan lopen rellen vanwege interne Turkse aangelegenheden is mij echt een raadsel. De NOS brengt vaak zat slecht nieuws - daar kan ik de boze Nederturken wel in vinden - maar heeft natuurlijk geen zier te maken met de couppoging in Turkije. Hoe ver denken deze buitenlandse nationalisten dat de tentakels van de staatsomroep strekken? Ik kan je verzekeren: buiten de media-enclave Hilversum strekken ze niet bijzonder ver.
Als deze 'heldhaftige lieden' een verschil willen maken, raad ik ze in het vervolg aan gewoon terug naar Turkije te gaan. Hier in Nederland gaan ze niets bereiken, behalve dat ze laten zien dat ze eigenlijk nog altijd meer Turk dan Nederlander zijn. Ga dan lekker terug naar waar je vandaan komt, als je het mij vraagt.
Ik mag hopen dat er dus nog wel wat lieden gestraft gaan worden door de politie. De Nederlandse politie dus, welteverstaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten