Normandische priesteronthoofder van ISIS droeg enkelband en werd gevolgd door inlichtingendienst

Eén van de ISIS-terroristen die vandaag een priester onthoofde in een Normandische kerk, bleek een enkelband te dragen. Ook hadden de inlichtingendiensten hem in het vizier.

De twee islamitische moordenaars die namens een ISIS een priester vermoordden in een Franse kerk, bleken oude bekenden te zijn van de Franse inlichtingendiensten. Ze hadden een jihadistisch verleden waar men prima van op de hoogte was:

https://twitter.com/SterkNikki/status/757914145756966912

Laat dat even bezinken: de politie wist volledig wie deze man was. Had hem een enkelband gegeven. En dan tóch, tóch weet hij het voor elkaar te spelen om zoiets als dit uit te voeren. Hoe kan dat?

Het wordt tijd om de ongemakkelijke waarheid onder ogen te zien: onze Europese inlichtingendiensten voldoen niet meer. Althans: ze stoppen heel veel aanvallen (waarvoor veel dank), maar er glippen er gewoon teveel door de mazen van het net. Dat een enkelbanddrager ongehinderd met een maat een kerk kan binnenlopen, daar mensen kan vermoorden en anderen kan gijzelen en de politie pas daarná op de hoogte is en ingrijpt, is een heel slecht teken. In Frankrijk heeft men de situatie gewoonweg niet onder controle.

Wat er wel moet gebeuren? Dat is lastig te zeggen. Eén optie is een volledige politiestaat oprichten (voor zover die de afgelopen maanden er niet al geweest is), of de grenzen sluiten. Maar bij de laatste optie geldt: wat doen we dan met de potentiële terroristen die al binnen zijn?

De harde, maar vervelende waarheid is dat er gewoonweg geen snelle of eenvoudige oplossing is om deze spiraal van geweld in het prachtige Frankrijk tot stilstaan te brengen. Dit moet er eentje worden van de lange adem, van de vastberadenheid en helaas ook van opoffering. Fijn is het niet. De harde waarheid, dat dan weer wel. Sterkte, la belle France!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. van Urk

  En daar zit het probleem. De meeste aanslagplegers zijn bekend als verdacht persoon bij de politie maar laat ze vrij bewegen in onze samenleving. Gelukkig was het verzet in de jaren veertig op dat punt wat scherper en elimineerde iedere verdacht persoon die mogelijk banden had met de nazi,s.

  1. Wachteres

   Foei van Urk. We moeten juist lief zijn tegen deze aanhangers van IS.

   Per slot is dit onze schuld. Ik wil zelfs zo ver gaan dat de aanslagen van IS, die zij in de hele werld plegen, onze schuld zijn.

   1. ceteris paribus

    Wie beweert dat we lief moeten zijn tegen aanhangers van IS, mevrouw Wachteres?

    1. Wim

     Het is eigenlijk heel eenvoudig CP, niet alle muggen in mijn huis zouden mij bijten, maar ik gooi ze er wel allemaal uit. Want ik kan niet zien wie me wel gaat bijten.

     1. Ni28

      waarheid als een koe

    2. Wachteres

     O, wist je nog niet dat degenen die aanslagen plegen aanhangers zijn van IS?

     Die heeft zijn aanhangers opgeroepen om de ongelovigen te doden door individuele aanslagen te plegen.

     En het was toch onze schuld dat ze aanslagen plegen?

     Ik probeer gewoon jouw logica te volgen.

     Of is die er niet?

 2. Wim

  Maar weer eens even ook naar een vrij betrouwbare bron die er niet veel meer zijn in Nederland.

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2016/07/Twee-moslimterroristen-vallen-Franse-kerk-aan-en-onthoofden-priester

 3. Viertel

  De 2e Wereldoorlog meegemaakt en dan vermoord te worden in je eigen kerk, tijdens de bediening van de mis. Een aanslag op de christelijke waarden en identiteit van Frankrijk. Ondanks hun razendsnelle bezoek aan de plaats de onheils daalt de woede van de Fransen neer op de hoofden van president Francois Hollande en Minister van Binnenlandse Zaken Bernard Caseneuve. Een van de daders, een Syriëganger, was vorig jaar namelijk al gearresteerd, maar liep toch gewoon vrij rond in Frankrijk. Vooral Caseneuve heeft dus veel uit te leggen.

  L’un des terroristes extradé de Suisse vers la France en mars 2015
  Selon les informations de la Tribune de Genève, l’un des auteurs présumés de l’attaque de l’église, un Français de 19 ans, tué dans l’assaut de la police, avait été arrêté à l’aéroport de Genève le 14 mai 2015, après avoir été refoulé de Turquie.
  «A.K. avait tenté par deux fois de rejoindre la Syrie, d’abord via Munich, sans succès, puis via Genève. Emprisonné quelques jours à la prison de Champ-Dollon, il avait ensuite été extradé vers la France, mis en examen pour association de malfaiteurs en vue de préparer des actes de terrorisme», indique la Tribune de Genève.

 4. Svetlana

  Deze actie werd bewust door Wilders en Le Pen gepland die een complot tegen de islam aan het voeren zijn. De islam is juist de reden dat wij niet nog meer aanslagen hebben gehad tot nu toe. Deze vredelievende ideologie is een zegen voor de wereld en daarom moeten wij alles doen om Europa zo snel mogelijk te islamiseren

  1. Wim

   Het sneeuwt hier in het Oosten van Nederland.

 5. Svetlana

  Laten wij niet vergeten alle positieve dingen die de islam in Europa heeft gebracht. Alle turkse bakkers bijvoorbeeld waar ze van die verrukkelijke brood hebben. Ook is de fruit die je daar koopt veel lekkerder en gezonder dan in een grootschalige nederlandse supermarkt. Tenslotte zijn het de Arabiers geweest die ook getallen hebben uitgevonden.

  Islam staat voor beschafing

  1. Marieke

   Volgens mij Svetlana ben je een grote grap.

   1. Ni28

    Grap? Was maar waar.

    1. Marieke

     Iemand die zulke onzin schrijft?

     1. Houtlijm

      Sletsana bestaat echt, Marieke. Heus pertinent, serieus, absoluut waar. Anders kan ze dat toch niet weten van die Turkse bakkers?

  2. van Urk

   Zwetslana@ Gelukkig hebben de Arabs getallen uitgevonden. Anders konden we nooit te weten komen hoeveel mensen zij wel niet precies vermoord hebben.

   1. cmsuijkerbuijk

    @Van Urk
    Deze compleet gestoorde gekkin bedoelt natuurlijk dat de Arabieren het cijfer “nul” hebben “uitgevonden”. Dit is weer zo’n typisch islamitisch leugenverhaal. Het cijfer 0 werd voor het eerst in India gebruikt (Het eerst bekende gebruik van een speciale glief (teken) voor decimale cijfers die een onbetwijfelbare voor het symbool van het cijfer nul, een kleine cirkel, is, is te vinden op een stenen inscriptie gevonden bij de Chaturbhuja Temple in Gwalior in India, daterend uit het jaar 876)

    1. ceteris paribus

     Ook de heer Suijkerbuijk kan de gedachte dat de islamitische culturen in een fase van onze geschiedenis ons qua wetenschap en beschaving ons de baas waren maar lastig verdragen. Het verplettert namelijk de hypothese dat islam niet samengaat met beschaving en wetenschap.

     1. cmsuijkerbuijk

      CP
      Is het soms niet waar dan, wat ik schrijf? Je lult en kan het niet verdragen, dat de islam, die jij zo lief hebt, ontmaskerd is voor wat zij is: Een bloeddorstige ideologie, die uit is op de wereldheerschappij en als een sprinkhanenplaag alles opvreet wat zij tegenkomt!

     2. ceteris paribus

      Rustig maar, heer Suijkerbuijk, neem een kelkje citroenjenever. Deze opwinding belast het hart.

 6. Ni28

  De enkelband is geen vervanger van gevangenis maar geldbesparing voor de overheid. Er zijn nu eenmaal gevaarlijke misdadigers, nu meer dan vroeger, en je kunt beter voorkomen dan achteraf werken wat altijd eerst slachtoffers kost. Grenzen dicht, ja helaas, politiestaat en geen open samenleving totdat de potentiele moordenaars uitgeroeid zijn. Dat kon je bedenken al veel eerder nog voordat je Europa met deze gespuis vol liet lopen. Merkel en anderen zijn lekker met vakantie en laten hun neus vooral niet zien. Als dit zo doorgaat hebben wij binnenkort een burgeroorlog in Europa. Dankzij onze hersenloze leiders.

 7. Peter Selie

  ‘Ik ben bereid om te doden’: Nederlands Imam brandt los en verontwaardigd door te zeggen dat hij klaar is om te doden en te sterven voor de islam
  Turkse Imam Halil Celik werkt voor een moskee in Dieren, Oost-Nederland
  Hij vertelde een journalist: ‘Ik ben bereid om voor mijn geloof te sterven en te doden’
  Journalist Mehmet Cerit zei: ‘Het is een schokkend en schandalig uitspraak’
  Selimiye Moskee zegt in een verklaring ‘imam onwaardig’

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3706676/I-prepared-lives-Dutch-Imam-sparks-outrage-saying-ready-kill-die-Islam.html

 8. Geah

  Wat een islamitisch tuig…Eerst een 92-jarige priester vermoorden, daarna een Duitse arts…een moeder met haar kind….en dan hebben wij het nog maar niet over de massamoorden in de afgelopen tijd……Nog durft iemand dan te stellen: en Breivik dan? Ja Breivik ook, maar dat is alweer 5 jaar geleden en dat was zo bijzonder dat wij het er nu nog over hebben….zo vaak komt een Breivik-aanslag dus voor……De slachtoffers van Breivik waren met name kleine linkse dictatortjes in de dop die Noorwegen aan de Islam wilde verkopen en de Joden in Israël wilden uitschakelen…..Kortom je kon hen wel een beetje vergelijken met de “nationaalsocialistische jeugdbeweging” uit die tijd…..Maar het is natuurlijk vreselijk wat Breivik heeft gedaan…..Maar met de Islamitische vriendjes van hen zijn wij wel 5 aanslagen en honderden doden verder….

 9. van Urk

  Je vraagt je af wat Frankrijk met die arme moslims gedaan heeft waarom ze zo verschrikkelijk boos zijn. Maar ik zal niet te hard roepen wie weet heeft ons land nog een steekje laten vallen waar wij op afgerekend worden.

 10. Peter Selie

  Het gevaar van copycats: elke aanslag vergroot de kans op een volgende

  In Duitsland vonden er in korte tijd vier heftige geweldsincidenten plaats. Reden voor de Süddeutsche Zeitung om te kijken naar de patronen bij dit soort uitbarstingen. De krant concludeert: er is sprake van golfbewegingen.

  Dat blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse statisticus Sherry Towers. Ze ontdekte dat in de eerste dertien dagen na een moordpartij de kans op een nieuw incident 22 procent groter is dan normaal. Veertig procent van de gewelddadigheden volgt binnen twee weken na een vergelijkbare aanslag. >>>> http://www.welingelichtekringen.nl/samenleving/598744/het-gevaar-van-copycats-elke-aanslag-vergroot-de-kans-op-een-volgende.html

 11. Ni28

  De daders hebben altijd twee kenmerken. Het zijn koele moordenaars en het zijn altijd moslims. En of zij aanhangers van de IS zijn maakt niet zoveel uit. Gestoord zijn zij allemaal.

 12. Peter Selie

  9 aanslagen in 12 dagen, maar Europese politiek blijft islamitische terreurgolf ontkennen

  De bomaanslag gisterenavond bij een muziekfestival in Ansbach blijkt gepleegd te zijn door een Syrische ‘vluchteling’ die eigenlijk al lang had moeten worden uitgezet. Inmiddels zijn er in 12 dagen 9 terreuraanslagen of aanvallen door moslims in Europa geweest die de internationale of plaatselijke media haalden. Desondanks blijft de Europese politiek, ontkennen dat de terreurgolf die Europa overspoelt ook maar iets te maken heeft met de massale immigratie van miljoenen moslimmigranten. >>> http://www.infowars.com/media-caught-covering-up-islamic-ties-in-munich-attack/

 13. Wachteres

  http://www.elsevier.nl/buitenland/achtergrond/2016/07/na-reeks-aanslagen-neemt-kritiek-op-merkels-migratiebeleid-toe-332021/?utm_source=TripolisDialogue&utm_medium=email&utm_term=&utm_content=&utm_campaign=early_els_26jul&cmpid=NLC|early_els_26jul|2016-07-26

  Na reeks aanslagen neemt kritiek op Merkels migratiebeleid toe

  “Vier aanslagen in Zuid-Duitsland in korte tijd hebben de politieke verhoudingen op scherp gezet. Critici van bondskanselier Angela Merkel eisen maatregelen, om nieuwe aanslagen gepleegd door asielzoekers te voorkomen.

  De minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière wil geen connectie leggen tussen het recente geweld en migratie.

  Duitsland weet niet wie er binnen is gekomen

  De man die met een bijl toesloeg, bleek nooit te zijn gecontroleerd door de Duitse autoriteiten: niet toen hij vorig jaar de Duitse grens passeerde en niet tijdens de asielprocedure. Rainer Wendt, voorzitter van de grootste politievakbond, waarschuwt dat de Duitse autoriteiten geen idee hebben wie er precies het land is binnengekomen de afgelopen maanden.

  Ook de Beierse premier Horst Seehofer, die vorig jaar verscheidene keren met Merkel botste, waarschuwt voor gevaarlijke asielzoekers.

  Maar we moeten ook erkennen dat er mensen tussen zitten met een angstaanjagend potentieel voor geweld.’ Volgens de nieuwste cijfers van de federale recherche worden 410 asielzoekers gevolgd, omdat ze extremistische ideeën zouden hebben”.

  De EU zet alles op alles om ons te beschermen. Nee, dat zit wel goed.

 14. ceteris paribvs

  Wel sneu hoor, zo’n enkelband. Wat als deze burger gewoon wil sporten?

 15. C.oitus

  God geeft en God neemt, deze simpele ziel die voor priester voorgaat, is nu bij zijn maker in het paradijs, wees niet treurig hij is gelukkig nu.
  We moeten blij zijn echt waar ik neem een glaasje whisky op zijn dood en wens hem een mooi leven in the after life. hij mag deze verwarde mannen wel bedanken vanuit de hemel, met rechts van hem God en links van hem Jezus en voor hem peterus.
  Dussss wees gewoon blij als je af gemaakt door een verwarde man, het komt allemaal goed in de hemel geen pijn meer alleen maar mooie dingen.
  Alleen geloof ik niet, ik zou die kanker zwijnen graag uitroeien, met heel hun familie, maar dat mag natuurlijk niet ik mag geen geweld gebruiken, sorry dit was een emotionele oprisping ik ben al weer kalm hoor. islam is vrede godverdomme.

  1. ceteris paribus

   “Ik zou die kanker zwijnen graag uitroeien, met heel hun familie”

   C.oitus wil ons even duidelijk maken dat hij totaal anders denkt dan de ISIS-barbaren.

   1. Wachteres

    Het is in elk geval heel duidelijk dat politiek-correcten geen benul hebben hoe IS barbaren denken.

    Wel eens gehoord van: “Geen tolerantie voor intoleranten”, Simon?

    En dan druk ik me nog mild uit.

    Wij moeten ons maar laten verkrachten, vermoorden etc, vanwege ‘het fijne gevoel in het hoofd’ van politiek-correct.

    Mooi niet! Niemand moet het wagen aan mijn kinderen en kleinkinderen te komen.

    En als de EU erbij blijft dat dit tuig wordt binnengelaten dan zal er toch iets tegen moeten worden ondernomen, vind je ook niet?

    Of denk je, als hier tienduizenden zitten, dat de regering nog iets kan doen, als ze van start gaan?

    O nee, dat doen ze alleen maar in andere werelddelen, maar niet in Europa.

    Hier krijgen ze een cursus van politiek-correcten en dan komt alles goed.

    Mensen vroegen zich af, hoe de IS ‘zomaar ineens’ in Syrie van start ging.

    Nou, die zaten er al lang en deden zich tijden voor als ‘gematigd’, tot hun tijd was aangebroken.

    1. ceteris paribus

     C.oitus maakte duidelijk dat onder ons ook mensen leven met barbaarse opvattingen, mevrouw Wachteres.

 16. Ruud562

  “De harde, maar vervelende waarheid is dat er gewoonweg geen snelle of eenvoudige oplossing is om deze spiraal van geweld in het prachtige Frankrijk tot stilstaan te brengen.”

  Er is wèl een oplossing!
  1) De grenzen potdicht voor nieuwe moslimaanwas! Ze zoeken hun heil maar in de eigen rijke culturen, zoals een SA, een Qutar etc.
  2) De hier reeds verblijvende moslimaanhangers die de Jihad prijzen of in beeld zijn bij inlichtingendiensten c.q. politie mèt familie oppakken en detineren. In volledige afzondering van de samenleving!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.