Poolse minister benoemt pijnplekken: aanslag Nice door multiculturalisme

Hier zal Frankrijk niet blij mee zijn, maar het klopt wel degelijk wat Mariusz Blaszczak, de Poolse minister van Binnenlandse Zaken, zegt over de aanslag in Nice.

Hoe kan iemand het hiermee oneens zijn?

Multiculturalism, political correctness and mass migration are responsible for terror attacks in Europe, Poland’s interior minister has said. Blasting Western Europe’s response to terror — holding marches and drawing pictures of flowers — as ineffective, Mariusz Blaszczak said governments should protect their citizens.

Toen bekend werd dat een Tunesiër die in Frankrijk woonde achter de aanslag zat zei Blaszczak meteen dat de massaslachting een gevolg was van de verheerlijking van de multiculturele samenleving.

Anders dan de meeste andere Europese ministers heeft Blaszczak dus de moed om massa-immigratie en terrorisme aan elkaar te linken. In Frankrijk, Nederland, Duitsland, België en Groot-Brittannië doen we nog altijd alsof de twee niets met elkaar te maken hebben, maar dat is natuurlijk je reinste flauwekul.

Blaszczak beseft dat ook, wat dan ook de reden is dat hij zegt dat Polen nooit de grenzen zal openzetten voor allerlei immigranten uit andere werelddelen. Sterker nog, hij zegt ervan overtuigd te zijn dat de reden dat landen als Polen, Slowakije, Hongarije en Tsjechië nog niet het slachtoffer van aanslagen zijn geweest omdat ze niet willen dat vreemdelingen in hun land(en) blijven wonen.

On the threat terror poses to Europe Mr Blaszczak mused that France is “in a much more difficult situation than Poland”, stating the difference lies in the countries’ immigration policies.

The politician said: “Poland also would be in such a situation, if not for a change of government. Already we would have thousands of immigrants from the Middle East and Africa.”

Natuurlijk zal politiekcorrect links weer roepen dat het zo allemaal niet kan en dat Blaszczak veel te ver gaat, maar hij heeft wel degelijk gelijk. Als Frankrijk een verstandig immigratiebeleid gevoerd had waren er nu veel minder radicale moslims in dat land en zou de terreurdreiging vele malen kleiner zijn. Maar nee, dat land moest haar grenzen per sé open zetten… en zie wat er van komt.

Als West-Europa zo doorgaat kon Oost-Europa weleens het Europa van de toekomst worden, puur en alleen omdat ze er daar wél iets aan doen om zichzelf (en de eigen cultuur) te beschermen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Bromsnor

  Verstandige woorden van Blaszczak en natuurlijk begrijpelijk wat hij zegt.

  Deze landen kijken naar West-Europa en zien de chaos en ellende die de massa immigratie met zich heeft meegebracht naar Europa. En ze willen dat voorkomen in eigen land.

 2. Ni28

  Oost Europa als oase van rust in Europa. Zou kunnen totdat zij wegens gebrek aan ruimte plat gewalst worden door de zwarte en moslim “Europeanen” uit West Europa en de druk van idiote multiculti aanhangers uit Brussel. Zij zijn in de EU ook alleen voor de subsidies en als daar aan getornd wordt zijn zij weer zo weg. Het zijn landen die altijd het onderspit delfden. Plat gewalst door het Oosten en Westen. Zonder de last van koloniale verleden zijn zij niet bereid de pijn ervan te delen.

 3. monach

  Er zijn vele culturen die vreedzaam met elkaar en naast elkaar leven. Multiculturalisme is het probleem niet zolang je je moslims buiten je grenzen houdt.

 4. Ruud562

  Blaszczak, een rots in de walgelijke politiekcorrecte branding!

 5. Peter Selie

  Poolse minister benoemt pijnplekken: Juist zulk soort politici mist Europa, behalve een handje vol welke islam kritisch en antie EU zijn. Waarom denkt men dat de tot op het bot verdeeld Groot Brittannië voor een Brexit stemde, juist daarom!

 6. ceteris paribus

  Multiculturalisme is niet het probleem maar een verkeerde aanpak ervan veroorzaakt die wel. In Frankrijk worden allochtone minderheden weggestopt in troosteloze banlieues, zonder kans op een normaal bestaan en permanent gestigmatiseerd en gediskwalificeerd in wat ze wanhopig als de kern van hun identiteit proberen te zien, de islam.
  Als je daarnaast als idioten bombardeert in islamitische landen en daar meer burgerslachtoffers maakt dan terroristen hier ooit zullen bereiken hoef je geen groot psycholoog of socioloog te zijn om te snappen dat we het terrorisme hier zelf creëren. We ondervinden de gevolgen van een door en door pervers beleid.
  Dat we in Nederland tot nu gevrijwaard bleven van aanslagen heeft in belangrijke mate te maken met ons beleid gericht op integratie van allochtonen. Als we dat beleid verlaten zullen we zeker ook de beurt komen als dat al niet gebeurt door een fout die wel maken: we willen als Nederland dolgraag meebombarderen in het Midden Oosten.

  1. zomaar

   @cp man wat lul je nu weer ?, de moslims onderling gunnen elkaar het licht in de ogen niet , er gaat geen week voorbij of er is weer een bom ontploft in die landen .

   en ja wij westerlingen moeten niet alle moslims voorzien van een riante uitkering , toch hen minstens en grachtenpand laten betrekken, en om het niet te laten opvallen voor de moslims moeten wij Arabisch gaan spreken , schrijven en lezen .

   en om het geheel af te ronden , eisen gaan stellen en hard roepen dat ook wij gediscrimineerd zijn , worden om onze Arabische uitspraken , eisen dat ook wij (voor niet echt bestaande kinderen ), een toelage krijgen , en dat wij niet willen werken voor die ongelovige honden.

   dan zal de moslim zich hier geheel thuis voelen .

   toch wat wij ook kennen doen , is al die moslims subiet de grenzen over trappen (zonder een vervolg uitkering ), en ze nooit meer binnen halen .

   1. van Urk

    Er wonen ongeveer maar 25.000 moslims in Polen wat meer dan zat is. De president van Polen heeft gewoon gelijk. Frankrijk telt ongeveer zes miljoen moslims en aangezien vele aanlagen op de wereld tegenwoordig een islamitisch tintje hebben kan je natuurlijk er op wachten dat een land als Frankrijk met veel moslims in huis daar ook wat van mee krijgt.

  2. Viertel

   Ceteris: Tot het laatst toe volhouden dat het de schuld is van de Westerse overheid hè. Want geen duurbetaalde banen en geen riante huizen voor de allochtonen. Die daardoor radicaliseren (logisch vlgs. links). Dat er honderden miljoenen autochtonen in Europa in dezelfde omstandigheden moeten leven, vergeet u gemakshalve maar. Want past niet in uw policor denkraampje.
   Nee, kerel (of ben je vrouw ?), er is maar 1 oorzaak voor het radicaliseren: De islam, zoals de soennieten hem uitleggen en in de praktijk willen toepassen: Alles en iedereen onderwerpen (waarbij geweld en vermoorden zijn toegestaan). En daarna zal er vrede zijn…..

   1. Ni28

    En daarna zal het vrede zijn…@ Ook dan zal er geen vrede zijn. Vrede komt niet voor in hun levensopvatting alleen de dood.

 7. Ni28

  Het is weer zo ver: De witte boze man heeft het weer gedaan.

  1. ceteris paribus

   In dit geval moet ik dat met je eens zijn: we haalden ons deze ellende bewust op de hals.

   1. van Urk

    Zolang je deze bewuste ellende maar buiten je eigen deur houdt. Maar je ziet wat er gebeurt. We gooien bommen op de vijanden in Arabische landen en laten de grenzen doodleuk open waardoor de vijand zonder slag en stoot zichzelf uitnodigt. Khadaffi had er al voor gewaarschuwd als wij de rebellen zouden steunen met luchtsteun dat Europa overspoeld zal worden met immigranten.

 8. Ruud562

  Zie hier een opiniestuk uit de Belgische site Knack:

  Opinie
  Knack 17/07/16 om 10:21 – Bijgewerkt om 10:20

  ‘We verdrinken in politieke correctheid en verslikken ons in de vrijheid van godsdienst’
  ‘We mogen vooral niet woedend worden, want woede bevordert het wij-zijgevoel,’ schrijft Jean-Marie Dedecker (Voorzitter van de LDD) na Nice. ‘Ik wil echter niet knuffelen, bidden en rouwen, maar vloeken van woede en machteloosheid.’

  © AFP
  Het regent straks weerom stille minuten en stille tochten, aangevoerd door een stoet van politieke wegkijkers. De sluizen van het gemoed worden weer wijd opengezet, maar ik heb genoeg van het emotioneel exhibitionisme van zoetwaterpolitici en hun lege zegjes, die nu hun naïeve hoofd kunnen steken in het warme zand van Nice, onderaan de Promenade des Anglais. We mogen van hen vooral niet woedend worden, want woede bevordert het wij-zijgevoel. Ik wil echter niet knuffelen, bidden en rouwen, maar vloeken van woede en machteloosheid. Ik begin stilaan Winston Churchill te geloven: ‘Islam is as dangerous in a man as rabies in a dog.’

  Ik word doof voor het discours van de vergoelijkingslobby die de schuld niet bij de islam legt, maar bij onze racistische westerse maatschappij. Terreur wordt door die Gutmenschen beschouwd als een afweermechanisme, een compensatie voor de afwijzing door onze samenleving, de weerwraak van de kanslozen. De slachtoffercultuur van de multiculturaliteit. Het verplichte rouwproces van die hypocriete schuldbeleving moeten we nu weerom ondergaan. Ik weiger echter christelijk ten onder te gaan aan barmhartigheid. Het westers Waterloo. We verdrinken in politieke correctheid en verslikken ons in de vrijheid van godsdienst, terwijl ongelovigen onschuldig geslacht worden met de halsnede van een achterlijke religie, of met een vermaledijde truck. “The trucks” tweet Ezra Levant “They keep attacking people. But not all trucks. Just a tiny minority. They are not even real trucks.”

  ‘We verdrinken in politieke correctheid en verslikken ons in de vrijheid van godsdienst’
  Ik heb genoeg van de banale oorlogsretoriek van het Frans onderdeurtje François Hollande. Exorcisme van de eigen onmacht om de regie van de angst beheersbaar te houden en zand in de ogen te strooien van de verontwaardigde burger. De tunnelvisie van een linkse elite die net zo blind bleef voor de islam als destijds voor het communisme.

  Europa heeft het onheil over zichzelf afgekondigd, schreef de betreurde journaliste Pamela Hemelrijk al op 18 december 2005 in haar artikel “Oil for immigration” voor ANP. Uit angst dat de oliekraan nog een keer zou dicht gaan zoals in 1973 sloot de Europese Gemeenschap in 1975 een Euro-Arabische convenant af om de Arabische olieboeren te vriend te houden: de Resolutie van Straatsburg. “Het was een tijd van moordende consensus: in heel West-Europa waren toen sociaal-democraten aan de macht. De geestelijke vader van de tekst, de Belg Tijl Declercq, mocht dan een christen-democraat zijn, hij was zo links als een deur, en een warm voorstander van totalitarisme. Hij ijverde bijvoorbeeld ook driftig voor innige vriendschapsbanden met de Sovjet-Unie… In het document belooft de EEG om voortaan de Arabische immigratie actief te bevorderen, en de nieuwkomers ruim baan te geven om hun cultuur naar Europa te exporteren. De tekst benadrukt de grote verrijking, die het Arabisch cultuurgoed te bieden heeft, vooral op het gebied van normen en waarden, en draagt de lidstaten op om aan de verspreiding de hoogste prioriteit te geven. De pers moet worden ingeschakeld om een gunstig klimaat te scheppen voor de immigranten, en de academische wereld moet worden gemotiveerd om de nadruk te leggen op de positieve bijdrage van de Arabische cultuur aan de ontwikkeling van Europa. Geld moet worden uitgetrokken om de oprichting van moskeeën, islamscholen, centra voor Arabische cultuur en wetenschappelijke instituten ter bestudering van de islam te stimuleren. Het staat er allemaal zwart op wit. Sinds 1975. Dankzij ons onvolprezen Europarlement… Jarenlang heb ik me afgevraagd hoe het mogelijk was dat onze autoriteiten, zonder uitzondering, allemaal dezelfde zoetsappige clichés bezigden als het over moslim-immigratie ging. Niet alleen hier maar in heel West-Europa…Ze leken wel gehypnotiseerd ! Maar nu begrijp ik het: ze voeren al 30 jaar gehoorzaam de Resolutie van Straatsburg uit! Het is Europees beleid! Oil for immigration, als het ware! Voor zover ik nog niet islamofoob was, ben ik het nu. Eurofoob was ik al lang, en terecht, dat blijkt maar weer. Heer ontferm u over ons, en over de zelfmoordmaniakken in ons Europarlement.”

  We zijn nogmaals een decennium later en hebben het nog niet begrepen. Ik walg dan ook van het cyclisch medeleven van de Europese Mandarijnen die de veerdienst over de Middellandse Zee organiseren uit landen die ons haten, en nu in gespleten verontwaardiging hun rouwbeklag komen betuigen.

  Terrorisme-expert Peter Knoope in Knack: “We hebben geen idee van wat zich aan het ontwikkelen is, de woede, de ontevredenheid, de antiwesterse sentimenten. Onder dat kleine groepje van mensen dat gemobiliseerd wordt door IS en daadwerkelijk de stop naar barbaars geweld wil zetten, zit een zee van mensen die goed begrijpen waarom die mensen dat doen. Ze blijven hangen als een zwaard van Damocles boven onze hoofden.”

  IS-supporters die juichen om het bloedbad aangericht door een soldaat van het kalifaat op de zondige en ongelovige kruisvaarders die kuierden op een promenade. Een geestesgestoorde kindermoordenaar met de handleiding van Al Qaeda. Allah Akbar, van de Arabische lente tot de Europese winter. Er loopt een rode draad door de waanzin. Vele lone wolfs vormen een roedel. Uit Nice vertrokken er zo’n 100 jihadi’s naar Syrië. In Albanië bestaat de bevolking voor tachtig procent uit moslims. Syriëgangers tussen 17 en 35 jaar gaan er de cel in, vervolgd door een vrouwelijke openbaar aanklager. Hier krijgen de barbaarse oorlogsmisdadigers een esoterische deradicaliseringsessie van een welzijnsknuffelaar.

  ‘Allah Akbar, van de Arabische lente tot de Europese winter’
  Open je ogen vooraleer terreur ze sluit. De Nederlandse journalist Harold Doornbos: “Zolang Westerse democratieën weigeren echte en effectieve anti-terreurmaatregelen te nemen is het echte gevaar dat bij elke IS-aanslag de westerse bevolking steeds intoleranter wordt. Uiteindelijk komt extreemrechts aan de macht middels verkiezingen, waarna we onze vrijheid kwijt zijn en de Clash of Civilisations tussen Westen en Oosten pas echt begint. Dus: of nu echt terreur en terroristen aanpakken of anders is het op termijn einde oefening van de democratie.”

  Beter kan ik het niet verwoorden. Als de overheid haar burgers niet beschermt, worden in een ongewapende samenleving de straten geregeerd door de fysiek sterksten en de moreel zwaksten. Eerst naar links, en dan naar rechts kijken vooraleer je de straat oversteekt, zei mijn moeder zaliger altijd tegen haar zeven koters. Zelfs die wijsheid is met een fatwa van de promenade gemaaid.

 9. Bes Tolen

  Het multiculturalisme beschermt achterlijkheid tot en met. Voor anderen/andere groepen, de niet achterlijken, geldt slechts dwang tot massief inleveren. Dezen worden gecriminaliseerd. Ogenschijnlijk is het multiculturalisme statisch maar het gevolg is al gauw op weg naar nog meer achterlijkheid. Omdat de betere weg is afgesneden.
  De ontwikkeling van de meest naargeestige lieden uit de Frankfurter Schule toen ze inmiddels al in Amerika zaten, was van communisme naar neo marxisme naar multiculturalisme. Valsheid is de kern van hun propaganda. Wie zich daaraan over geeft, deugt niet of is op zijn mooist heel naïef.
  De multicult heeft zich een vooraanstaande plaats verworven in het verbond van de koloniale kringen in grotere westerse landen, het Vaticaan inclusief de met haar verbonden financiële centra met de grootbankiers, de oude maffia en de laatste tijd toegevoegde oligarchen multimiljardairs nieuwe maffia e.d. Die samenballing van oude en nieuwe krachten, die iedereen hun gedachte(n)goed willen opleggen, zal moeilijk nog van haar macht zijn te ontdoen. Democratie is in hoge mate aangetast. Een vrij kleine agressieve elite ziet altijd graag dat de onderste en de domste laag van de bevolking haar steunt. Die laag mag van die top elite heel groot worden. Zo was het al bij de Romeinen.

  1. ceteris paribvs

   Op zich ben je het dus met me eens dat het allemaal de schuld van het Westen is?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.