Steun Bart Schut van Jalta: hij gaat onderzoek doen naar de islam in Europa en heeft jouw hulp nodig

Voormalige DDS-redacteur Bart Schut wil in de komende maanden de stand van de islamkritiek in onze buurlanden onderzoeken aan de hand van vragen als: is er een toekomst voor de islam in West-Europa? Zo ja: hoe ziet die eruit? Misschien nog wel belangrijker: als die toekomst er is, niet alleen als religie maar ook als politieke ideologie, wat is daarvan de invloed op democratie, rechtsstaat en secularisme? Bestaat de kans dat de (politieke) islam deze verlichte Europese tradities verdringt en op termijn zelfs vervangt? En hoe voorkomen wij dat?

Een belangrijk project dat inderdaad maar eens uitgevoerd moet worden. Maar daar heeft hij jouw hulp bij nodig. Die reizen en onderzoeken kosten namelijk geld; geld dat hij niet zomaar even heeft.

Hoewel De Dagelijkse Standaard en Jalta niet langer aan elkaar verbonden zijn — Jalta is in handen van Joshua Livestro terwijl ondergetekende (Michael van der Galien dus) het eigendom van DDS heeft overgenomen — steunen wij dit project natuurlijk van harte. Gewone, oude media zullen dit soort onafhankelijke, kritische reportages over een onderwerp dat ook de komende jaren het publieke debat in de westerse wereld zal blijven domineren nooit publiceren. Als een website en een online-journalist het op zich nemen om dat wél te doen verdienen ze dus onze hulp.

Hoe je hem kan helpen? Simpel: door geld te doneren aan zijn project. Dat kan je doen via PayPal en/of door direct geld te storten op de bankrekening van Jalta: NL39FVLB0226300218 t.n.v. Stichting Jalta, Amsterdam o.v.v. ‘crowdfundingproject Bart Schut’.

Screen Shot 2016-07-22 at 11.59.30

Voor je steun kun je naast zijn rapportages op Twitter én Jalta.nl nog een aantal andere zaken krijgen:

Donateurs die 25 euro doneren, ontvangen aan het eind een e-bundeling van zijn artikelen, voorzien van een speciaal voor die gelegenheid geschreven nawoord.

Donateurs die 100 euro doneren, krijgen naast deze e-bundel een eervolle vermelding onder de in het kader van dit onderzoek gepubliceerde artikelen: ‘Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door’ (tenzij je liever anoniem wilt blijven uiteraard!).

Donateurs van 250 euro of meer krijgen behalve bovengenoemde e-bundel en eervolle vermelding ook een uitnodiging voor een speciale bijeenkomst waarin Bart zijn artikelen nader zal toelichten.

Kortom, doneer vandaag nog aan dit belangrijke project.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

  1. Peter Selie

   “Europa is in gevaar” – Amerikaanse miljardair Soros raadt uitwegen

   De combinatie van het Brexit referendum over het lidmaatschap van de Europese Unie, de migratie crisis en een mogelijke ineenstorting van het bankwezen kan fataal zijn voor de EU, zoals de grote Amerikaanse investeerder George Soros tegen Italiaanse krant “Corriere della Sera” zei. Daarnaast staat de wereldwijde financiële wereld op de rand van een nieuwe catastrofe.

   “Na het Brexit referendum geraakt de Europese Unie in levensgevaar”, zei Soros. Hij voegde daaraan toe dat Europa alleen kan overleven als het verbond weer samengesteld wordt en ook de financieële Londense wereld opnieuw te verbonden wordt..

   Bron
   Internet

 1. H.Vaes

  Totaal overbodige actie….deze onderzoeken hebben reeds plaatsgevonden en de uitkomsten ervan worden door onze huidige politici als belachelijk beschouwd.
  Er is gewoon niets aan de hand stellen zij…het is een verrijking voor Europa menen zij.
  Gewoon weer onder je steen kruipen en verder slapen.
  Maar zij die wel wakker zijn worden door deze ontkennende politici als xenofoob en angsthaas beschouwd.
  Echter….het tegenovergestelde is waar.

 2. Peter Selie

  Bart Schut wil in de komende maanden de stand van de islamkritiek in onze buurlanden onderzoeken aan de hand van vragen als: is er een toekomst voor de islam in West-Europa? Vragen naar de bekende weg, zeker wordt er zoals gewoonlijk de ondervraagden gefilterd op opleidingsniveau, eigenlijk wordt het meer van het zelfde. Iedereen die niet op zijn achterhoofd is gevallen weet inmiddels hoe de reguliere media, de Gonzo Journalism het allemaal goed voor elkaar heeft. De Journaille moet toch ook een rijkelijk belegde boterham verdienen en daarom strijken de journalisten niet de redactie en de hopeloze regeringen tegen de veren in…

 3. Peter Selie

  De islamitische misogyne dystopie: wereld zonder islam zou een betere wereld zijn

  Visioen van Houellebecq materialiseert langzaam

  “zo veel intellectuelen hadden in de loop van de twintigste eeuw Stalin, Mao of Pol Pot gesteund zonder dat het hun ooit echt kwalijk was genomen; een intellectueel hoefde in Frankrijk niet verantwoordelijk te zijn, dat lag niet in zijn natuur. >>>> http://cult.tpo.nl/2016/07/21/islamitische-misogyne-dystopie/

 4. Peter Selie

  Duizenden negroïden vallen politie aan, steken mensen neer, plunderen McDonalds, in… Londen

  Met al dat tumult in Frankrijk zou een mens gaan denken dat er alleen daar multiculturele verrijking te beleven valt, dus besloten de tienduizenden negers die tegenwoordig in Londen wonen even het tegendeel te bewijzen.

  In het Londense Hyde Park begonnen ze eerst amok te maken, vielen dan de politie aan, plunderden en passant ook een McDonalds en gingen tenslotte elkaar en de politie neersteken. Er vielen tal van gewonden, ook bij de politie. De aanleiding was naar verluidt een ‘uit de hand gelopen watergevecht’. >>>> https://rechtsactueel.com/2016/07/22/negers-vallen-politie-aan-steken-mensen-neer-plunderen-mcdonalds/

  1. anniejansz1

   Gaat bart S ook al onderzoek doen naar de mc donalds?

   1. Peter Selie

    Begrijpend lezen is jou ook niet gegeven hé dramfeminazi…

    1. 1Sarko2

     Die An Dijvie, pot verwijt de ketel.

     Ontopic :
     Vraag maar subsidie aan…

 5. van Urk

  Sorry dat ik het zeg; maar in de situatie dat wij door wegkijkers geregeerd worden ben je uiteindelijk gewoon 250 euro kwijtgeraakt aan donatie en een illusie armer geworden. De Tweede Kamer schokt er een dagje van en de volgende dag zijn ze van die klap alweer genezen.

 6. anniejansz1

  Geld geven voor journalistiek onderzoek?

  Hier helemaal gratis en ik ben gematigd links…
  1. Er is geen plek voor de Islam in west-Europa
  2. Dat ziet er dus niet uit.
  3. Ik moet niet aan een politieke tak van de islam denken in de wereld, niet in Europa en ook niet in Nederland
  4. Integreren of oprotten…..geloof is een ettergezwel, de christelijke variant is
  Redelijk beteugeld in het westen (muv de USA) ik heb geen zin om weer 200 jaar strijd leveren voordat de islam eindelijk zover is.

  1. LantR.fant

   Potverdorie, Anniejansz1.
   Als dat gematigd links is, hoe moet radicaal rechts er dan wel uitzien?

 7. 1Sarko2

  Je bericht — is verdwenen ?

 8. Peter Selie

  De rol van nederland bij de pakistaanse atoombom

  29-10-2004 Abdul Qadeer Khan bekende begin dit jaar openlijk schuld. Daarvoor is hij in 1983 veroordeeld tot 4 jaar gevangenisstraf door de rechtbank in Amsterdam. Dat vonnis is in hoger beroep vernietigd omdat de dagvaarding niet in orde was. Een vormfout dus. Waarom heeft de Nederlandse Staat Khan toen niet opnieuw voor de rechter gebracht? Waarom heeft Nederland de vader van de islamitische atoombom laten lopen?

  http://embed.vpro.nl/popout/?id=POMS_VPRO_2406735&profile=vpro&paused=1&volume=0.16666666666666669&muted=0&streaming=0&currenttime=38.739902

  1. 1Sarko2

   Het rapen van kievitseieren is bij wet verboden in Nederland, met uitzondering van de provincie Friesland. Het college van Gedeputeerde Staten van Fryslân heeft op 26 januari 2016 echter besloten de aangevraagde ontheffing voor het rapen van kievitseieren in Friesland niet te verlenen. De basis voor dit besluit is een rapport van Sovon (2015/56) waaruit blijkt dat de Kievit in Friesland een ongunstige staat van instandhouding heeft.

 9. LantR.fant

  Gaat niet lukken. In verband met de oprukkende islam en onze incompetente overheid ben ik aan het sparen voor een Kalashnikov.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.