Tom Dumoulin wint epische koninginnenrit Tour de France

Geen categoriejul 10 2016, 17:24
De Nederlandse wielerheld Tom Dumoulin heeft de etappe van vandaag gewonnen. Hij deed dat op werkelijk fantastische wijze.
In 2014 won de laatste Nederlander een etappe in de grootste en mooiste wielerronde van allemaal: Lars Boom. Zijn overwinning zette heel wielerliefhebbend Nederland op stelten omdat we maar liefst 9 jaar op een etappezege moesten wachten. Dat was nogal wat.
Dit keer is die wachttijd gelukkig aanzienlijk minder. Twee jaar na de winst van Boom haalde Tom Dumoulin van Giant namelijk hard uit.
Dumoulin was gisteren nog ziek, zwak en misselijk, maar vandaag was hij zichzelf weer. Hij zat mee in een kopgroep en ging er vervolgens vlak voor de laatste beklimming van de dag in zijn eentje vandoor. Het resultaat mocht er zijn: hij liep 50 seconden uit op de rest van de ontsnapte groep en gaf die voorsprong vervolgens niet meer weg. De laatste tien kilometer waren voor hem een klimtijdrit. Gelukkig voor ons Nederlanders zijn tijdritten zijn grote kracht én kan hij nog goed klimmen ook.
Het mooiste van alles was de finish: in de hagel, helemaal in zijn eentje reed Dumoulin over de eindstreep. Het was echt een geweldig plaatje van een epische overwinning; een overwinning zoals we die de afgelopen decennia maar zelden hebben gezien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten