Turks leger omsingelt Navo-basis

De Telegraaf meldt dat 7.000 militairen van het Turkse leger vanochtend de vliegbasis van de Navo in Turkije hebben omsingeld. Alle toegangswegen naar de basis waren tijdelijk afgesloten. Persbureau Bloomberg meldt dat de autoriteiten de toegang tot de vliegbasis Incirlik inmiddels weer hebben vrijgegeven.

De Turkse krant Hürriyet zegt dat de actie kwam na ’signalen’ dat er een tweede couppoging zou komen, maar volgens de Turkse regering ging het om niet meer dan een ’veiligheidscontrole’. De vliegbasis wordt gebruikt voor militaire operaties tegen Islamitische Staat.

Generaal Joseph Votel, hoofd van het U.S. Central Command, vertelde dat de interne Turkse spanningen al een impact hebben op de militaire operaties tegen de Islamitische Staat. Zijn opmerkingen hebben de toch al onder druk staande verhoudingen tussen Turkije en de NAVO verder verscherpt, schrijft Bloomberg.

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft zijn in de VS verblijvende politieke rivaal Fethullah Gülen aangewezen als degene die achter de recente couppoging zat. En ofschoon Erdogan inmiddels is gestopt met het rechtstreeks beschuldigen van de regering Obama, verhevigen Turkse media de kritiek op de Verenigde Staten.

U.S. officials ontkennen echter elke betrokkenheid bij de couppoging.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Ni28

  Turkije provoceert en de VS en EU laten zich provoceren. Daar komt bij zijn ontmoeting met Poetin als extraatje. Of eten jullie uit mijn hand of ik ga met Poetin samen. De zwakheid van het Westen maakt dit mogelijk. Als je zaken doet met de maffia zult je het merken.

  1. toetssteen

   @Ni28
   Ehhh, hoe had je je dat voorgesteld? Turkije is failliet, Rusland lijkt volgens de blabla failliet, maar kent relatief een lage staatsschuld en een enorme echte goudvoorraad+ gas en olie+diverse mineralen +inmiddels allerhande kennis en de nieuwe fabrieken draaien inmiddels ook al.
   Ow daar liggen een paar MOAB’s? Wellll, Russia has FOAB’s en tot droefenis van de VS hebben ze dat concept nooit kunnen bemachtigen, zomin als meldonium (net weer een duurloper het ziekenhuis in door hartfalen, was niet gebeurd met meldonium).

 2. nick

  Daar, op die (VS/Navo) basis zijn wel 50 tot 90 kernbommen opgeslagen!

  Men realiseerd zich totaal niet wat voor een inmens gevaar Turkijke/Erdogan is voor de wereld vrede!
  Erdogan is op oorlogspad en zal niet rusten tot hij zijn ottamaanse rijk/kalifaat heeft!

 3. van Urk

  De Erdogan aanhangers stormen richting de vliegbasis en roepen anti-Amerikaanse leuzen. waarschijnlijk verwijten zij Amerika van medeplichtigheid omdat het land Fethulla Gulen niet wil uitleveren naar Turkije.

 4. Ali Yas

  Tja, Turkije had al vele jaren geleden uit de NAVO gezet moeten worden. Nu maar hopen dat het niet te laat is.

 5. Peter Selie

  Ja de omtrekken worden steeds duidelijker wat er precies aan de hand was geweest, volgens de alternatieve media heeft de FSB gesprekken van de coup plegers afgeluisterd. Putin heeft Erdogan persoonlijk telefonische gewaarschuwd dat er en coup op handen zou zijn, weer een meesterzet van Putin zo drijft hij een wig tussen een belangrijk lid van de Noord Atlantische terreur Organisatie en Washington. Wanneer Killary Clinton tot eerste vrouwelijke President van Amerika wordt gekozen, natuurlijk door verkiezingsfraude dan zijn de rapen gaar….

 6. Peter Selie

  Duitse politicus: “NAVO schoot Russisch gevechtsvliegtuig uit de lucht in Syrië”

  De NAVO was betrokken bij het neerhalen van de Russische Soe-24-bommenwerper in Syrië in november vorig jaar. Dat zegt de Duitse oud-politicus en oud-vicevoorzitter van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa Willy Wimmer tegen Sputnik Deutschland.

  Op 24 november 2015 haalden Turkse straaljagers een Russisch gevechtsvliegtuig uit de lucht dat op dat moment bezig was met het bestoken van doelstellingen van terreurgroep IS in Syrië. De twee piloten gebruikten de schietstoel, maar één van hen werd gedood door militanten. >>>> http://www.ninefornews.nl/duitse-politicus-navo-schoot-russisch-gevechtsvliegtuig-uit-de-lucht-in-syrie/

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.