Veertig Pokémonborden Vierdaagse gestolen

Het was de bedoeling om overlast van Pokémonjagers te voorkomen.

Dit is nou zowel triest als ongelooflijk grappig:

De veertig Pokémonborden die de organisatoren van de Vierdaagse hebben neergezet, zijn verdwenen. De borden waren neergezet om overlast van Pokémonjagers te voorkomen.

Op belangrijke plaatsen in de stad waren de borden neergezet waarop twee mensen achter Pokémon aanlopen. Doel was om ongelukken te voorkomen met rondlopende Pokémonjagers en zo looproutes voor bezoekers goed bereikbaar te houden.

Als we het over de val van het Romeinse Rijk hebben zeggen we vaak dat het Rijk uiteindelijk kapot werd gemaakt door decadentie. Die decadentie zorgde ervoor dat het leger verwaarloosd werd en de cultuur verslapte. Vervolgens was het voor de barbaarse horden een klein kunstje om de Romeinen te overweldigen.

Ik vraag me af wat dit voor ons betekent. Nederland is zo decadent geworden dat zelfs de oude Romeinen ons zouden uitlachen als ze ons konden zien. Mensen gaan op Pokémonjacht? En daarbij veroorzaken ze ook nog eens overlast? En alsof dat niet triest genoeg is stelen ze vervolgens borden met Pokémons erop omdat ze die borden graag willen toevoegen aan hun ‘verzameling’?

Moeten we hier nou om lachen of huilen?

Of allebei?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. MareJane

    Gezien de hype kon je erop wachten. Die dingen worden geld waard dadelijk. Zolang deze hype duurt zijn ze te verpatsen. Hoe zo’n virtueel spelletje zoveel mensen naar buiten krijgt! Vindt het wonderbaarlijk maar vindt dit wel zombiegedrag. Zou het hier ook gebeuren dat 100’en mensen midden in de nacht e.o.a. park inkomen omdat er een gevleugeld diertje is gezien/ontdekt?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.