Waarom Farage stopte: Twee mislukte aanslagen op zijn leven tijdens referendum campagne

Kort voor hij aftrad als leider van UKIP probeerden twee gewapende mannen twee verschillende bijeenkomsten binnen te komen. Hun doel was duidelijk: Farage uitschakelen.

Deze maand is Nigel Farage flink onder vuur komen te liggen omdat hij onlangs aankondigde niet door te gaan als leider van UKIP. Voor veel mensen was dit een teken dat hij ‘wegliep van zijn verantwoordelijkheden.’ Ja, hij had jaren voor een Brexit gepleit, maar nu het daadwerkelijk zo ver was had hij de moed niet om dat proces te begeleiden.

Wat een lapzwans! Angsthaas!

Nou, dat ligt toch even anders. Het is namelijk bekend geworden dat Farage tijdens de Leave campagne twee keer het doelwit was van een politieke aanslag.

At least two would-be attackers were caught trying to smuggle knives into campaign rallies attended by UKIP leader Nigel Farage before he stood down, it has been revealed.

En dat is niet alles:

Breitbart London reported in January on the fury of senior UKIP sources after details of an apparent plot to assassinate Mr. Farage were leaked to the national press. The UKIP leader was involved in an car accident on a French motorway after the wheel nuts on his Volvo estate came loose and a wheel fell off.

Mr. Farage was told by investigating police that the nuts holding the wheel in place had been loosened deliberately.

Met andere woorden, in januari van dit jaar was Farage betrokken bij een auto-ongeluk omdat een wiel van zijn Volvo opeens losschoot. De politie vertelde hem later dat iemand dat wiel bewust los had gemaakt. Het ‘ongeluk’ was dus een mislukte aanslag.

Dat is al erg genoeg, maar het wordt nog schokkender. Niet alleen Farage zelf wordt met de dood bedreigd, maar dat geldt ook voor zijn 11-jarige en 16-jarige dochters.

Eén bron die dichtbij Farage staat legt uit aan de Express-krant:

“Hij maakte zich ernstig zorgen over alle doodsbedreigingen. Ze maakten hem echt van stuur.”

Iemand anders voegt daar aan toe tegen de krant de Sunday Times:

“Toen hij nog een campagne had om voor te vechten accepteerde hij die shit allemaal. Hij rent niet weg voor dit soort bedreigingen maar dit hoort er nu wel bij, in deze tijden, zeker voor een politicus die zoveel mensen tegen zich in het harnas heeft gejaagd.”

En daar heeft Farage nu gewoon genoeg van. Dat hij zelf al jarenlang in gevaar is, oké, maar geen vader die het risico wil nemen dat zijn dochters uiteindelijk het slachtoffer worden van mensen die hém haten.

Daarom is het begrijpelijk dat Farage af is getreden als UKIP-leider, maar helaas betekent dit wel dat radicaal-links voor de zoveelste keer wint. Deze mensen hebben er geen enkele moeite mee om te intimideren en zelfs om geweld te gebruiken; in hun ogen is alles geoorloofd in de ‘politieke oorlog.’ Het is maar de vraag wat wij als rechts daar tegenover kunnen zetten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. ceteris paribus

  De bronnen van het bericht zijn zo notoir onbetrouwbaar dat ik dit verhaal voorlopig met een korrel zout neem.

  Heeft die Farage ook niet eerder zo’n fantasieverhaal over een aanslag met zijn auto de wereld in gebracht?

  1. poldi

   Ja @CP, een hard gelag voor je na je obsessieve anti-Farrage hetze.
   De druiven smaken nu wel erg zuur.

   1. ceteris paribus

    Nee hoor, ik geloof dit sterke verhaal niet.

    1. hans-e-pans

     Nee hoor, het verhaal wordt pas gelooft als het bewezen is. Dat mes snijdt dan dus aan twee kanten.

  2. RS

   Nee CP………….dat was ene Haider in Oostenrijk…………

  3. toetssteen

   @CP
   Ja, die met die vier losgedraaide wielen, laat dat nou gewoon in the Daily Mail hebben gestaan!

   http://www.dailymail.co.uk/news/article-3382294/Nigel-Farage-s-car-wheels-sabotaged-assassination-attempt-Ukip-leader-lost-control-Volvo-wheel-fell-motorway-police-confirm-foul-play.html

   Man, laat u toch niet zo kennen en stop met het wegwuiven van bewijs! Of zit de politie nu ook al in het ‘complot’?

 2. Wim

  Het linkse fascisme in Brussel gloort.
  Vervang in deze toespraak de Joden in EU tegenstanders en het is de EU in Brussel.

  https://www.youtube.com/watch?v=KtEkRpGpHE8

  1. Marieke

   Natuurlijk Wim. Het wordt tijd dat de EU tegenstanders gaan onderduiken voordat de EU ze af gaat voeren naar de concentratiekampen.

   1. Wim

    Te laat Marieke ,dat is al een keer voorgesteld. Fijn dat jij je daar bij aansluit.

    https://www.youtube.com/watch?v=RNqccq0aHlU

 3. nick

  De kogel komt van links..

  Bekend dat links intimiderend, misleidend, corrupt , chanterend en gewelddadig is. Ze schrikken nergens voor terug om hun waan (zinnige) denkbeelden op en af te dringen.

  Daarom walg ik van ze, niet alleen hier maar overal in de wereld. Ze verzieken de samenleving met hun zogenaamde idealen die onwerkbaar zijn en blijken. Ieder ‘isme’ is de pest voor een samenleving, al door de eeuwen heen bewezen.

 4. Seneca

  Het zal niet lang meer duren of de tegenstanders van de EU zullen – net zoals in de Sovjet Unie – opgepakt worden en in psychiatrische instellingen geplaatst worden. EU durft – nog niet – zoals doos Marieke zegt: ‘Natuurlijk Wim. Het wordt tijd dat de EU tegenstanders gaan onderduiken, voordat de EU ze af gaan voeren naar de concentratiekampen’. Als de EU werkelijk zo, als men zelf zegt, fantastisch zijn en echt geven om de EU burgers, waarom probeert diezelfde EU om EU kritische partijen de mond te snoeren en hen af te snijden van de financiële bronnen? Waarom heeft de EU dan een separate ‘geheime dienst’ nodig? Een samenwerkingsverband tussen de Europese geheime diensten is toch voldoende? Waarom het wiel wederom uitvinden? Waarom is de EU zo tegen natiestaten, terwijl zij zich zelf bedienen van allerlei natiestaat symbolen, zoals gemeenschappelijke munt, volkslied, vlag, leger (althans dat probeert men) centrale belastin heffing, Europees gerechtshof?? De EU is een uitgesproken socialistische instelling met streken, die neigen naar nationaalsocialisme, staatssocialisme, willekeur en onderdrukking. Geloof de zuiplap Juncker maar, men roep wat, wacht wat de reactie is en als er niemand reageert dan is er op een bepaald moment geen weg terug. Brexit is een feit door (afgezien van het Britse gezond verstand) de verregaande immigratie van EU burgers (!) en geen ‘vluchtelingen’ uit Noord Afrika, Albanië, en het Midden-Oosten, naar het VK. Wij worden geteisterd door de instroom van ongeletterd tuig waarvan wij ons dienen af te vragen in hoeverre daar figuren tussen zitten die een bedreiging voor de samenleving vormen. Wat doet EU (is dat geen dictatuur?) men zet het beleid ongewijzigd voort. M.a.w. val maar dood, wij doen toch wat ons goeddunkt.

 5. Niek

  Geweldige held, die Farage. Daar kunnen we de oorlog mee winnen!
  Fijn dat hij ook – in weerwil van alle leugens en demonisering van links – gewoon nog even (twee jaar?) aanblijft, ook in de EU commissie. Niet fulltime w.s.; want zijn gezin gaat idd vóór nu. Zou ik ook zekers doen huh?

  Ook heeft hij dit van te voren gezegd. Zijn opdracht zit er op! Immers duidelijkheid, daar hield hij altijd van. Niet zoals de linkse msm hem ‘laf’ durft te noemen! Scheinheiligheid en leugen weer ten top!

  1. ceteris paribus

   “Geweldige held, die Farage. Daar kunnen we de oorlog mee winnen!”

   Jammer dat de laffe flapdrol voordat de oorlog begint reeds vaandelvlucht pleegde.

   1. Vigo

    Vertel eens over jouw ‘heldhaftige’ oorlogsacties paardepis, daar zijn wij wel nieuwsgierig naar, was het bij de Marva’s of de Milva’s?

    Of heb jij voor ‘Jan/Mohammed en alleman’ gediend met je kontje wijd open gesperd?

    1. ceteris paribus

     Vigo laat zijn fantasie de vrije loop en dan is de anus nooit ver weg.

     1. Vigo

      Ik vroeg aan je om jouw heldhaftige oorlogshandelingen eens te beschrijven paardepis gezien je beschuldiging tegen de meer dan heldhaftige heer Farage die al een aantal aanslagen op zijn leven te verwerken heeft gekregen, dus kom eens op met jouw ‘heldachtige feiten’ voordat je een ander een laffe flapdrol noemt.

      En we zijn niet geïnteresseerd in het opblazen van kikkers met een rietje en het uittrekken van de pootjes van vliegen destijds tijdens je tijd op de Tytylschool die je hebt doorlopen met een helmpje op.

     2. ceteris paribus

      Het staat Vigo vrij om ons te informeren over zijn activiteiten in actieve militaire dienst, zijn seksuele preoccupaties en zijn beroepsloopbaan maar hij zou toch kunnen weten dat ik ad hominem informatie als irrelevant en zelfs als vervuilend in de inhoudelijke discussie beschouw?
      Toetssteen kan niet ophouden ons te informeren over zijn kleinkinderen en Suijkerbuijk over zijn obesitas maar ik zag nimmer dat die de inhoudelijke betogen aan kracht deden winnen.

      Dat geldt ook voor de redeloze scheldpartijen van Houtlijm, Floris en jou. Alleen zwakke debaters maken zich er aan schuldig.

      Dus waar hadden we het ook al weer over, over Farage. Vertel eens waarom jij hem als een dappere man beschouwd.

     3. Vigo

      Ik stel vast dat de vieze laffe trol paardepis weliswaar de heer Farage uitmaakt voor een laffe flapdrol, maar wat betreft zichzelf geen enkel heldachtig feit weet op te noemen, of het zou het bijrolletje moeten zijn in het Grondlijnjournaal……want eerlijk is eerlijk, het vergt wel lef om met zo’n scheve tronie het beeld te vervuilen, vandaar die ultra korte scene natuurlijk.

      Wie is eigenlijk die badmuts die pontificaal het beeld vervuilt?

     4. Floris

      Dat is uiteraard Marieke.

   2. Wachteres

    Simon is ook een held. Hij doet tenminste alles wat mogelijk is om bij de islam in een goed blaadje te komen.

    Of zou zo’n gedrag toch op angst berusten? In de trant van:

    “Je weet nooit waar het goed voor is”?

    Nee, met Simon winnen we de oorlog tegen de islam.

    O sorry ….. de islam is vrede … Was ik even vergeten.

    Blijkt ook niet zo vaak.

  1. ceteris paribus

   Xandernieuws en betrouwbare bron.

   Geestig.

 6. Vigo

  ‘Theresa May nieuwe Britse premier, Boris Johnson minister Buitenlandse Zaken’

  http://www.volkskrant.nl/buitenland/theresa-may-nieuwe-britse-premier-boris-johnson-minister-buitenlandse-zaken~a4339004/

  Dit zal een schokgolf teweeg gaan brengen aan die ‘toppers’ alhier die ten eerste de Brexit volkomen fout voorspelden en als kers op de cake Boris Johnson en Farage ook nog als laffe flapdrollen veroordeelden, ik hoef toch zeker niet te vermelden dat ik in het bijzonder die Buksmurf en paardenpis bedoel?

  1. ceteris paribus

   Ik zag de toespraak van May, een indrukwekkend links verhaal dat zo door een Labourleider had kunnen worden gehouden.

   May was anti-Brexit, ze zal vast snel het gezag kunnen opbouwen om het terug te draaien.

   Een interessante ontwikkeling.

   1. Vigo

    May heeft voor haar aantreden al aangegeven het referendum te respecteren en niets te gaan terugdraaien gigantische zwetsnek die je bent!

    1. ceteris paribus

     Ja, dat moet ze in deze fase zeggen. En daarom geeft de ongevaarlijke Boris Johnson ook een stoel in de regering.
     Eerst het dolende Brexit-volk paaien en dan gestaag aansturen op terugdraaien van de Brexit-ellende.

     Een slimme tante.

     1. Vigo

      Paardepis, de verdediger van grondwet en democratie bij uitstek geeft hier even een staaltje van zijn verrotte politieke mentaliteit, verder door het ijs zakken kan je werkelijk waar niet, oliebol!

     2. Wachteres

      http://www.nu.nl/brexit/4294468/grootste-deel-britten-tweede-brexit-referendum.html

      ‘Grootste deel Britten tegen tweede Brexit-referendum’
      Foto: AFP
      Gepubliceerd: 16 juli 2016 21:12 Laatste update: 16 juli 2016 21:11

      Een grote meerderheid van de Britten zou volgens een peiling van onderzoeksbureau ComRes tegen een nieuwe stemming zijn over een Brexit.

      In een zaterdag gepubliceerde peiling zegt 57 procent van de bijna drieduizend ondervraagde Britten tegen een nieuw Brexit-referendum te zijn. Het aantal voorstanders is volgens de peiling 29 procent.

      Nu begrijp ik weer waarom ik de Britten zo waardeer.

   2. Vigo

    ‘May zei dat het Verenigd Koninkrijk onder haar leiding een ‘gedurfde nieuwe, positieve rol in de wereld’ zal spelen. Het land staat een grote verandering te wachten, maar die uitdaging gaat ze met vertrouwen tegemoet. Daarbij zal de ‘gewone Brit’ centraal staan, zegt de nieuwe premier. ‘Mijn regering zal worden gedreven door de wensen van het volk, niet van de elite.’

    Ja echt een uitspraak als van een sociaal democraat, die paardepis verzint zijn mallotigheid waar je bij staat.

    1. ceteris paribus

     Ja, beste Vigo, dat is een tamelijk sociaal-democratische uitspraak.

     Jij bent eigenlijk toch ook tamelijk links?

    2. Beukman

     “Mijn regering zal worden gedreven door de wensen van het volk, niet van de elite.”

     Dit klinkt natuurlijk fantastisch. Vooral als je er niet bij zegt wie of wat die elite is.
     Vrijwel het gehele Lagerhuis bestaat uit elite-pikkies, en dat zie ik niet zo snel veranderen.

  2. Beukman

   Nou @vijg, mijn eerste indruk van May is: wat een tof wijf. Maar goed, dat is aan de snelle kant.
   Om Boris voor BuZa te kiezen is natuurlijk een meesterzet, die weer vertrouwen geeft, al gaat hij dus nadrukkelijk de Brexit niet vorm geven, daarvoor wordt een aparte minister benoemd.

   En dan is het nu de vraag of Europa May zoveel tijd gaat geven als ze vermoedelijk zal vragen. Stel dat ze zes jaar vraagt maar de EU zegt: “Je krijgt er maar twee, al ben je nog zo’n tof wijf”? An wiens kant sta jij dan? Dat zou ik wel eens willen weten.

   1. Vigo

    Ga er maar van uit dat ik mij nooit zal scharen aan de kant van de EU en haar sympathisanten Bukman, ik ben onderhand zover dat iedere voorstander van de EU, ambtenaar bij die EU, politicus in EU verband of welke voorstander dan ook van die fascistische bende wat mij betreft standrechtelijk mag worden geëxecuteerd.

    1. Beukman

     Ik begrijp heel goed dat je je touwslagerij wil promoten @vijgje, kijk maar uit want straks moet je nog Polen invliegen om aan de vraag te voldoen. Maar eigenlijk zeg je hier dus dat je vindt dat GB langer in de EU moet blijven.

    2. ceteris paribus

     Ach, Vigo begint al weer te fantaseren over het vermoorden van politieke tegenstanders.
     Wat is het toch een dapper kereltje!

 7. Freija

  Kogels komen van links, of uit islamitische hoek….Pim Fortuyn werd geveld door een linkse kogel, Wilders moet ook al jaren beschermd worden.

 8. Ruud562

  Tja, wij hadden eenzelfde situatie: Pim Fortuin! Ook hij was een gevaar voor de gevestigde politieke elite, dus … weten we wat er is geschiedt!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.