Ze verloor haar baby tijdens de aanslag in Nice. Dan staat deze dappere heldin op…

In de gewelddadige chaos die de terroristische aanval in Nice met zich meebracht verloor één jonge moeder haar baby. Eén vrouw ziet het tafereel en besluit in te grijpen…

Je hoopt het natuurlijk nooit mee te maken, maar twee dagen geleden gebeurde het tijdens Bastille-dag in de Franse stad Nice weliswaar toch mis: een truck reed op een menigte in en doodde tientallen mensen. Honderden werden gewond, en talloze andere vormen van leed werden mensen aangedaan. Waaronder ook het feit dat deze lieve baby – die in een kinderwagen zat – z’n moeder kwijtraakte.

Screen-Shot-2016-07-15-at-17.40.53

Slechts acht maanden oud is dit hummeltje, en daar was-ie dan: moederziel alleen in Nice, terwijl een terroristische aanval aan de gang was. Op Facebook verscheen een paniekerig bericht van z’n moeder, Tiava Banner:

“We zijn BB van 8 maanden verloren. Nice, vrienden, als je hem gezien hebt, als je daar was, als je ‘m opgepikt heb, neem alsjeblieft contact met me op!!!!!”

Maar daar was nog niet direct antwoord op. Maar ‘BB’ was helemaal in orde, zoals een andere Facebook-status wel bewees:

Attack in Nice ! We are safe, My family, and many friends decided to stay home instead of going to see the fireworks as…

Geplaatst door Rebecca Boulanger op Donderdag 14 juli 2016

Rebecca Boulanger had de jongen zien liggen en hem samen met haar man tijdelijk in huis genomen, om te beschermen tegen alle waanzin die buiten aan de gang was. Gelukkig had Rebecca een groot netwerk en werd de status veelvuldig gedeeld, waaronder een pastoraal werker die een nog groter netwerk had. Binnen de kortste keren waren moeder en zoon achterhaald:

Info on Baby : Just spoke with our friend Yohlaine Ramasitera : A lady brought the baby boy to safety, they are on…

Geplaatst door Rebecca Boulanger op Donderdag 14 juli 2016

Drie hoeraatjes voor de kracht van social media! Je zou er toch niet aan moeten denken wat er gebeurd was als die jongen z’n moeder niet meer had kunnen vinden…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Seneca

    Tim, dit is gelul van de bovenste plank. De titel van dit verhaaltje dekt de lading totaal niet. ‘Wat zijn we blij met ‘social media’. Dank de ‘social media’ worden wij meer en meer geconfronteerd met terreur in al haar vormen. Het is een godvergeten schande dat men ondanks alle terreuraanslagen van de islam men het nog steeds niet aandurft om het probleem te benoemen. Dank zij hen die zich journalisten noemen. Men spreekt over een burgeroorlog in Frankrijk, enerzijds hoop ik niet dat die voorspelling bewaarheid wordt, maar anderzijds denk ik dat het de enige taal is, die het tuig dat zich politici en elite noemt, verstaat. 50% van dat tuig tegen de muur en dan herinnert men zich weer waarom men gekozen is tot volksvertegenwoordiger en bestuurder. Wanneer o wanneer?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.