Zelfmoordterrorist Ansbach was volgens Trouw gewoon een beetje 'in de war'

Geen categoriejul 25 2016, 13:00
Ah ja, want mensen die 'in de war' zijn plegen altijd terroristische aanslagen. Nietwaar?
De linkse krant Trouw probeert vast te houden aan de mythe dat ideologie helemaal niets te maken heeft met de daden van radicale moslims:

De 27-jarige afgewezen asielzoeker die zich zondagavond met een rugzakbom opblies in het Beierse stadje Ansbach, telefoneerde met iemand kort voor hij de springstof tot ontploffing bracht. Dit meldde maandag de krant Bild.

De recherche probeert te achterhalen met wie de Syrische man sprak. De dader was twee jaar geleden naar Duitsland gekomen. Hij was wegens een drugsdelict een bekende van de politie. Zijn asielaanvraag werd afgewezen en uitzetting dreigde. Hij was psychisch in de war en deed eerder al twee zelfmoordpogingen.

Hij was psychisch in de war? Ik ken mensen die ooit psychisch in de war zijn geweest, en geen van hen heeft zich opgeblazen in een poging om zoveel mogelijk mensen met zich mee de dood in te jagen.
Beste dames en heren progressieven van Trouw, de aanslagpleger was gewoon een radicale moslim. Hij werd gedreven door het radicaal-islamitische gedachtegoed. Dat is waarom hij zichzelf opblies, en dat is waarom 12 mensen gewond raakten, waarvan 3 ernstig. Het heeft totaal geen zin om daarom heen te lullen en net te doen alsof het om een eenzame gek ging die 'opeens' doordraaide.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten