Zelfmoordterrorist Ansbach was volgens Trouw gewoon een beetje ‘in de war’

Ah ja, want mensen die ‘in de war’ zijn plegen altijd terroristische aanslagen. Nietwaar?

De linkse krant Trouw probeert vast te houden aan de mythe dat ideologie helemaal niets te maken heeft met de daden van radicale moslims:

De 27-jarige afgewezen asielzoeker die zich zondagavond met een rugzakbom opblies in het Beierse stadje Ansbach, telefoneerde met iemand kort voor hij de springstof tot ontploffing bracht. Dit meldde maandag de krant Bild.

De recherche probeert te achterhalen met wie de Syrische man sprak. De dader was twee jaar geleden naar Duitsland gekomen. Hij was wegens een drugsdelict een bekende van de politie. Zijn asielaanvraag werd afgewezen en uitzetting dreigde. Hij was psychisch in de war en deed eerder al twee zelfmoordpogingen.

Hij was psychisch in de war? Ik ken mensen die ooit psychisch in de war zijn geweest, en geen van hen heeft zich opgeblazen in een poging om zoveel mogelijk mensen met zich mee de dood in te jagen.

Beste dames en heren progressieven van Trouw, de aanslagpleger was gewoon een radicale moslim. Hij werd gedreven door het radicaal-islamitische gedachtegoed. Dat is waarom hij zichzelf opblies, en dat is waarom 12 mensen gewond raakten, waarvan 3 ernstig. Het heeft totaal geen zin om daarom heen te lullen en net te doen alsof het om een eenzame gek ging die ‘opeens’ doordraaide.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. Ni28

  Die arme jongen was in de war door bombardementen in Syrië waar juist zijn tegenstanders gebombardeerd worden. Ja, daar raak je van in de war. En dan moeten er een paar Duitsers dood, volkomen logisch.

 2. Peter Selie

  Zelfmoordterrorist Ansbach was volgens Trouw gewoon een beetje ‘in de war’ Tja dat ga je dan krijgen de reguliere media zit als een kat in het nauw en maakt dienovereenkomstig rare sprongen. Decennia lang is Trouw een trouwe bondgenoot die net zoals Vrouwe Justitia een blinddoek draagt…

 3. zomaar

  wat links zegt of denkt , ik persoonlijk hou het bij de islam .

  niks extreem of radicaal , of hoe links het ook uit mag drukken , het kan je moslim buurman in de straat zijn , die straks je beul blijkt te zijn .

  opzouten met dat spul , terug naar de zandbakken en water sjouwen , hebben ze na enkele decennia te vreten .

  vreten die zij zelf verbouwd hebben , twee pluspunten geen hulp meer nodig , en de linkse groene gekkies zijn ook blij , de aarde vergroent dan .

  1. anniejansz1

   Toch niet, Brevik was zijn inspiratiebron, wellicht niet eens politiek, maar wel de chaos die een eening kan creëeren.

   1. Stanly2000

    Nee, Breivik zou een voorbeeld zijn geweest van die andere heer uit Iran, die in München heeft huisgehouden.

    1. Wachteres

     https://fenixx.org/2016/07/24/the-munich-massacre-is-a-complete-coverup/

     Interessant artikel op Fenixx. Geen Iranees, maar een Syriër – aanhanger an Erdogan – die al in Duitsland naar school ging.

   2. zomaar

    jij bent even gek als die groene bomen knuffelaars , je plaatst iets en je weet niet wat .

    net bij het nieuws hij had video banden van Isis , lectuur enz.

    afin een GroenLinks gekkie weet alles beter toch ?, wel is mijn mening dat er bloed aan jullie handen kleeft , en wel bloed van onze eigen mensen .

  2. loritta

   Prima verwoord en hier geen woord “Spaans” bij.

 4. pejoar

  trouw is altijd al een krant geweest die men in de wolken moest lezen.
  ze hebben een zweverig en onrealistisch beeld van de wereld die alleen maar door religie beter kan worden.
  ze durven geen kritiek op de islam te geven omdat ze zelf altijd beweren dat god en allah hetzelfde is.(hoe gestoord ben je dan wel niet)

 5. Viertel

  Volgens mij is de regering in Duitsland ook ‘een beetje in de war’. Lees bv. wat de Duitse minister van Financiën zegt over migranten en open grenzen. “Dichte grenzen leiden tot incest Europese bevolking”.
  http://www.independent.co.uk/news/world/europe/closing-eu-borders-immigration-will-lead-to-incest-german-finance-minister-warns-a7077696.html
  Of zou het beginnende dementie zijn bij Schauble ?

 6. Peter Selie

  De MSM zijn in feite de doorgeefluiken van de grote persbureau’s ze papegaaien met hun zeer beperkte informatiebronnen de grote persbureau’s na die het instrumentarium zijn van de macht, waarmee ze de publieke opinie kneden en manipuleren voor de te behalen strategische doelen. Diegenen die bij het uitdelen van hersens achteraan stonden zeggen niet, dat elke terreuraanslag door de CIA gepleegd wordt.

  De bestaande terreurgroepen, die door de geheime diensten gebruikt en gestimuleerd worden door gebruik te maken van de maatschappelijke tendensen om hun eigen strategische doelen te halen. De personen die in strategische termen denken, denken: Wat is bruikbaar, en absoluut niet wat is moreel. Net zoals vroeger toen het Pentagon & Washington de Mujahedeen van wapens voorzagen in strijd tegen de Russen…

 7. ko vadis

  Al die verwardheid komt voort uit inteelt!

  1. Ni28

   Heeft Herr Schauble toch gelijk alleen was hij geopolitiek in de war.

 8. Wachteres

  De ‘lastige Marokkaantjes” worden door Trouw ook ‘boefjes’ genoemd in plaats van lichtgetinte figuren.

  En voor politiek-correct heeft het wel zin ‘erom heen te lullen’, Michael, want alles en iedereen mag van hen de schuld krijgen, behalve de islam.

  We mogen straks bij de dagelijkse aanslagen kiezen uit een aantal mogelijkheden, waaronder ‘psychisch gestoord’ en de politiek correcte elite is wel zo fantasierijk dat ze nog een paar oorzaken verzinnen, als het maar niets met de islam te maken heeft.

  ’t Zou me niet verbazen als de EU-leiding een wedstrijd ging houden:

  “Wie kan een voor iedereen aanvaardbare oorzaak/reden van islamitisch geweld bedenken’.

  De winnaar wordt Europeaan van het jaar.

  O nee, ‘islamitisch geweld’ mag natuurlijk niet. Domme Wachteres. Dat moet geweld door vluchtelingen zijn.

  1. Peter Selie

   Ja de Marokkaanse POOIERS worden nog steeds LOVERBOYS genoemd…

 9. Peter Selie

  Twee getinte jongens op scooter bespugen en schelden Ebru Umar uit voor ‘hoer’
  ‘Jongeren’, ‘boefjes’, ‘amokmakers’, ‘onrustveroorzakers’, ‘verwarde personen’

  http://nieuws.tpo.nl/2016/07/25/getinte-jongens-op-scooter-bespugen-en-schelden-ebru-umar-hoer/

 10. Wachteres

  http://nieuws.tpo.nl/2016/07/25/aantal-vluchtelingen-duitsland-terreurplannen-wordt-verdacht-stijgt/

  “‘Aantal vluchtelingen in Duitsland dat van terreurplannen wordt verdacht stijgt’
  Momenteel zeker 140 vluchtelingen door veiligheidsdiensten in gaten gehouden, zo meldt de landelijke polizei aan de Neuen Osnabrücker Zeitung”.

  We weten nu al dat dit ‘lone wolves’ of ‘geestelijk gestoorden’, ‘na-apers’ of het nieuwste excuus, ondeugende ‘amokmakertjes’ zijn.

  ‘Boefjes’ mag ook nog. Dat klinkt wel schattig, trouwens.

 11. Anna

  Als je vanaf je geboorte wordt opgevoed volgens een boek om alle anderen te vermoorden, hals af te snijden en geweld te gebruiken. Dan raken vooral die arme, zielige, lieve moslims psychisch in de war.

 12. nick

  Ik zie het als constant ‘water bij de wijn” doen, almaar verdunnen wat er plaats vindt! Intussen is e.e.a. allang niet meer drinkbaar en verafschuwen normale mensen alle walgelijke acties die ook maar iets met de Islam te maken hebben.
  Feitelijk verafschuwen we intussen de Islam, ook wanneer je daar eerst genuanceerd over wilde denken. Dat is nu niet meer mogelijk…

 13. nick

  9 aanslagen in 12 dagen, maar Europese politiek blijft islamitische terreurgolf ontkennen!

  Gisteren pleegden twee Syrische migranten aanslagen in Duitsland. In Reutlingen vermoordde een 21 jarige moslim een zwangere vrouw met een machete. Hij werd gearresteerd, maar pas nadat een motorrijder zag hoe hij nog meer mensen aanviel, en hem omver reed. De politie bagatelliseerde de terreuraanval als zijnde een ‘ruzie met een vrouw op zijn werk’. Dat verklaarde echter niet waarom hij ook andere toevallige passanten probeerde te vermoorden.

  ’s Avonds blies een 27 jarige Syriër zich op bij een muziekfestival in de Noord Beierse stad Ansbach. Daar waren zo’n 2500 mensen aanwezig. Er hadden veel meer slachtoffers kunnen vallen, maar omdat de man een rugzak droeg, werd hem bij de ingang de toegang geweigerd. Toen blies hij zichzelf op. Daarbij raakten 12 mensen gewond, waarvan 3 ernstig.De Beierse minister Joachim Herrmann durfde eerst nog met droge ogen te beweren dat de man zich had opgeblazen omdat hij boos was dat hij niet tot het festival was toegelaten. En die bom in zijn rugzak, die had hij toevallig op zijn kamer liggen, voor het geval dat?

  De Iraanse moslim Ali Daoud Sonboly die afgelopen vrijdag in München 9 mensen vermoordde, waaronder 7 tieners, was in hun ogen ook enkel ‘psychisch ziek’, en had een ‘fascinatie voor geweld’. Ook hij was in de ogen van Berlijn slechts een ‘amokmaker’, geen moslimterrorist, ondanks getuigen die hem ‘Allahu Akbar’ hoorden en zagen schreeuwen

  De eerste van zes aanslagen in nog geen week tijd in Duitsland vond plaats in een trein bij Würzburg, waar een 17 jarige Afghaanse ‘vluchteling’ met een bijl en een mes passagiers te lijf ging. 8 mensen raakten gewond, voordat de politie hem later, toen hij op de vlucht was geslagen, doodschoot. De volgende dag vroegen linkse politici zich –onder andere op TV- af of dat nu wel nodig was geweest, of de politie niet ‘te ver’ was gegaan. Ook toonden ze medelijden – met de dader, wel te verstaan.
  En hoewel de Afghaan een ISIS vlag op zijn kamer had hangen, en ISIS hem ‘een van onze strijders’ noemde, weigerden de Duitse autoriteiten het een islamitische terreuraanslag te noemen, en hielden ze het opnieuw bij een ‘amoklauf’.

  Criminele elementen van Westerse regeringen en multinationals hebben een wereldwijde islamitische invasiecampagne gelanceerd. De grote media weigeren openlijk te zeggen dat het om islamitische terreur gaat… Maar het gaat om meer dan enkel de islam: dit gaat over onze regeringen, die hierin meegaan.

  De gewetenloze politici en leugenmedia hebben onze veiligheid op het spel gezet. Gewetenloos hebben de politiek verantwoordelijken de grenzen geopend voor criminelen en terroristen.
  ‘Hoelang eisen onze ‘stationsklappers’ (degenen die ook in Nederland asielzoekers met applaus en liedjes welkom heetten) nog een waanzinnige asielindustrie ? Hoelang moeten de statistieken nog vervalst worden, en worden binnengelaten criminelen en terroristen, die ons leven tot een hel willen maken en ons willen afslachten, tot zogenaamde liefhebbende medeburgers omgelabeld?

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2016/07/9-aanslagen-in-12-dagen-maar-Europese-politiek-blijft-islamitische-terreurgolf-ontkennen

  1. van Urk

   Hoeveel van die warrige moslims heeft de regering dan in hemelsnaam wel niet binnengehaald? En inderdaad, hoeveel Europese blanken met dezelfde psychische problemen toveren opeens explosieven en kalasjnikovs naar voren om een heel winkelcentrum te zuiveren? Ze springen eerder voor een trein of van het balkon af. Als het aan de linkse media ligt was het Duitse volk van Merkel in 1940 ook eventjes in de war. Dat kan gebeuren.

 14. Wachteres

  http://nos.nl/artikel/2119564-dader-ansbach-was-is-aanhanger.html

  Dader Ansbach was IS-aanhanger

  “De man die gisteravond een zelfmoordaanslag pleegde op een muziekfestival in het Beierse Ansbach was een aanhanger van Islamitische Staat. Op de telefoon van de Syriër is een filmpje gevonden waarin hij trouw zweert aan IS-leider Baghdadi, heeft deelstaatminister Herrmann bekendgemaakt”.

  Ach gut en volgens Simon was hij alleen maar knettergek. Geen wonder dat hij hier niet verschijnt, hij heeft de waarheid natuurlijk al gelezen.

 15. Viertel

  Het GroenLinkse blaadje Trouw gaat deze keer wel heel erg op zijn plaat. Aanslagpleger maakte zijn bom in het asielzoekerscentrum.

  http://www.welt.de/politik/deutschland/article157282678/Bombenmaterial-in-Asylunterkunft-Drohvideo-mit-IS-Bezug.html

  Oehoe, Judith, waar ben je ? Of zal Sargentini al opgenomen zijn wegens hysterische symptomen ?

  1. van Urk

   Maar bij links is het de gulden rede dat in ieder mens iets goeds schuilt. Hierbij zeg ik dan: Zolang het niet om voetbal gaat! En zo liggen de verhoudingen ook tussen de islam van de moslim en onze westerse gedachtegoed. En zo kan bij de mens ook een moordenaar in gaan schuilen.

 16. Floris

  Een religie die verkondigt dat martelaren die voor de jihad sterven de hoogste status in het paradijs zullen beërven is geestelijk gif en zou verboden moeten worden.

  Dit gaat niet meer ophouden, dit gaat van kwaad tot erger. De geest is uit de fles en zie hem er nu nog maar eens in terug te krijgen.

  1. ceteris paribus

   Religies verkondigen niets. Floris krijg ik het begrip reïficatie maar niet uitgelegd en daardoor blijft hij wartaal verkopen.

   1. Floris

    “Religies verkondigen niets.”
    ——————————–
    Het staat er echt.

 17. Marieke

  Volgens mij doet de Trouw gewoon neutraal verslag. Ik denk wel dat je psychisch in de war/gestoord moet zijn om een zelfmoordaanslag te plegen trouwens. Een normaal mens doet zoiets niet namelijk.

  1. Houtlijm

   Wanneer leer je nu eens beste Marieke, dat de islam een moordlustige sekte is met anderhalf miljard volgers die allemaal psychisch gestoord zijn?

  2. Floris

   Een normale westerling niet, nee. Voor een moslim ligt het een stukkie anders. Voor Japanners destijds ook. Of waren al die kamikaze-piloten die in WO2 hun leven voor hun land offerden getikt?

   De cultuur speelt een grote rol in dit soort offerbereidheid. Zo moet je jihadisten namelijk zien: ze offeren hun leven op voor iets groters (in hun ogen dan). Bijkomend voordeel (alweer in hun ogen uiteraard) is een voortreffelijke stek in het paradijs.

   1. van Urk

    Alsof links Nederland hun leven voor ons land wil gaan opofferen. Zoiets begrijpen ze toch niet omdat dat geassocieerd wordt met nationalisme en militarisme. Net zozeer dat zij niet begrijpen waarom “vredelievende” moslims bereid zijn om zichzelf op te offeren . Daarom denken zij dat het niks met de islam te maken heeft terwijl opoffering of offer juist een religieus activiteit is. Iets aanbieden of jezelf aanbieden als waardevol geschenk aan God.

 18. Niek

  Test

 19. Niek

  test2

 20. Niek

  Test 3. Lukt ook niet hier een wat langere tekst te plaatsen!!?

  1. Floris

   Misschien een andere browser proberen?

 21. Niek

  Tx Floris, er lukt somsmwel meer niet… heel vreemd maar ben niet demenige blijkbaar. Dit euvel was een lyric die ik wilde knippen en plakken… lukte niet, heel vreemd. De rest van de tekst is eindelijk wel gelukt onder ‘Ebru Umar’…

  1. Beukman

   @Niek
   Als een bijdrage in het niets verdwijnt, wordt dit meestal veroorzaakt doordat er een woord tussen zit dat op de verboden lijst staat. Dit proces is geautomatiseerd, en dient om te voorkomen dat DDS wordt platgespamd.

   Denk hierbij aan woorden als s*x, p*rn, dr*gs, en een hele reeks triviale termen. Ook samengestelde woorden zoals Rijks*xamen, vanwege “s*x”, (ik weet zo snel geen beter voorbeeld) kunnen de boosdoener zijn.

   Hoe hiermee om te gaan? Kopieer je tekst ALTIJD voor je hem probeert te plaatsen. Floept ie weg? Ga dan op zoek naar boosdoeners, en vervang een klinker door een sterretje. Floept ie nog steeds weg? Blijf zoeken, ga systematisch te werk, en probeer desnoods eerst de eerste helft van je bijdrage te plaatsen.

 22. ElHoussain

  Vanochtend weer een aanslag in een nachtclub in Florida !
  Maar daarover geen woord hier op DDS?! Hé, Michael van der Galien!

  1. Wachteres

   @ElHoussain. Daar was vanmorgen nog weinig over bekend. Of men wilde er niets over zeggen, dat kan ook.

   1. ElHoussain

    @Wachteres. Vanmorgen niet. Maar we leven nu dik twaalf uren later en nog steeds niets?
    Communiceren ze in Florida met rooksignalen?

  2. Houtlijm

   Vind je het vervelend ElHoussain dat er zoveel over moslims te melden is?

   1. ElHoussain

    Ik vind ’t niet vervelend dat er veel of weinig over moslims te melden is, Maar ik vind ’t wel vervelend dat het telkens mensen zijn die uit naam van mijn geloof weer eens een aanslag plegen, terwijl ik me daar totaal niet in kan vinden.
    En wat nog vervelender is, is dat de DDS ditmaal aan zo’n aanslag straal voorbij gaat! En dat maakt mij toch ongerust.

    1. Houtlijm

     Ik kan je aanraden om broedermoslims die -net als jij- zich totaal niet kunnen vinden in aanslagen in naam van de islam, proberen te mobiliseren voor een grootscheepse tegendemonstratie. Zul je eens zien hoeveel positieve publiciteit en warme sympathie je krijgt.

  3. Floris

   @ ElHoussain: waarom denk jij dat iemand die moordde, roofde en plunderde, slaven hield, joden haatte als de pest, een kind neukte, aan veelwijverij deed en god weet wat nog meer vuiligheid uithaalde, een boodschapper van een barmhartige god kan zijn?

   Dit is trouwens de tweede keer dat ik die vraag aan je stel en ook deze keer reken ik niet op een antwoord.

   1. ElHoussain

    @Floris,
    Volens de overleveringen heeft de boodschapper niet gemoord , niet geroofd, niet geplunderd, hield tegen het einde van zijn leven geen slaven meer, heeft joden wel gehaat , maar niet als de pest, trouwde met een kind omdat dat toen normaal was en geen pedofilie heette.
    Nou ja, veelwijverij? De meeste van die vrouwen verloren hun familie bij de vervloekte slagvelden van die tijd en leden honger, daarbij waren er een aantal op leeftijd.

    De meeste moslims met hun voorgangers gaan hier vanuit, vandaar dat de meesten geen extremisten zijn.

    “en god weet wat nog meer vuiligheid uithaalde”
    Nee?
    Weet je hoe wijlen Hans Jansen die vraag altijd heeft aangepakt?
    Wanneer de bovenstaande vermeende extremen die jij noemde ter sprake kwamen, vertelde hij enthousiast verder over het bestaan van Mohamed em wat die allemaal niet gedaan heeft.
    Op de vraag waar die vuiligheden dan uit moeten blijken, want volgens de geschriften zit dat wel anders, blijft Jansen vaag en komt dan aankakken met de vraag of deze boodschapper wél bestaan heeft! Tja…sta je als ‘islamdeskundige’ dan niet voor paal?

    1. Floris

     “Volens de overleveringen heeft de boodschapper niet gemoord , niet geroofd, niet geplunderd, hield tegen het einde van zijn leven geen slaven meer, heeft joden wel gehaat , maar niet als de pest,”
     —————————————————————–
     Lees Ibn Ishaq maar eens. Dat is de oudste en meest gezaghebbende Mohammed-biografie waarop de rest van de “overleveringen”, inclusief veel Ahadith, zijn gebaseerd. Daar staan dingen in waarvan je de haren ten berge rijzen. Dat geldt overigens ook voor veel sahih Ahadith. Ik snap niet dat je daar niet van walgt. Het barbarisme druipt ervan af.
     ;-;-;-;-;-;

     “trouwde met een kind omdat dat toen normaal was en geen pedofilie heette.”
     ————————————————
     Dat ben ik met je eens en daarom zal ik hem ook nooit een pedofiel noemen. Maar een profeet, die gezonden is door god als voorbeeld voor alle tijden na hem, mag zoiets nooit doen. Want heden ten dage worden kinderen nog steeds “binnen het huwelijk” seksueel misbruikt door oudere mannen met een beroep op het voorbeeld van Mohammed. Alleen al hieruit zou je af moeten leiden dat dit niet in de haak is. Gaf Jezus een dergelijk voorbeeld? In de verste verte niet!

     ;-;-;-;-;-;-;

     “Nou ja, veelwijverij? De meeste van die vrouwen verloren hun familie bij de vervloekte slagvelden van die tijd en leden honger, daarbij waren er een aantal op leeftijd.”
     ——————————————————
     Klopt. Maar dat neemt niet weg dat hij een polygamist was en dat van een boodschapper van god verwacht mag worden dat hij het goede voorbeeld geeft. Jezus was geen polygamist. Als gevolg van het foute voorbeeld van Mohammed zitten nu overal in de islamitische wereld vrouwen in mensonwaardige situaties als tweede, derde en vierde vrouw. Ik zie ze elk jaar omdat ik op dezelfde plaats mijn zomervakantie doorbreng (Zell am See).

     1. Floris

      Nog even ter verduidelijking:

      Naar Zell am See komen veel rijke toeristen uit de emiraten en Koeweit, met name in deze tijd van het jaar. Ik zie ze dan lopen op de boulevard. De man luchtig gekleed voorop, vier (bijna altijd 4, het maximale aantal) vrouwen in eendenpas er achteraan in niqaab. In volgorde van status. Mensonterender kan het niet. Linkje: https://www.google.be/search?q=zell+am+see,+niqab&rlz=1C1OPRB_enBE608BE625&espv=2&biw=1164&bih=839&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwivmIyK74_OAhXI6RQKHVsCCRYQ_AUIBigB#imgrc=lE4wzhoQ7bJSIM%3A

  4. Beukman

   Tja, we willen natuurlijk wél eerst weten of deze aanslag door moslims is gepleegd. In dat opzicht komen DDS en Donald Trump met elkaar overeen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.