Een hersentumor zorgde ervoor dat deze saxofoonspeler 25 jaar lang in een rolstoel moest zitten. Nu loopt hij weer

Geen categoriejul 25 2016, 12:00
Hij is de saxofoonspeler in een rolstoel. Je zou hem er zonder meer uitpikken als je bij een festival was waar hij speelde.
Maar dit jaar is er iets veranderd. Beter gezegd: er mist iets.
De rolstoel.
"Het is grappig. Soms herkennen mensen me niet," zegt Quinn Wade wiens snelle herstel na 25 jaar gebonden te zijn aan een rolstoel vriend en vijand verbaasde. Hij loopt, fietst, en dans tegenwoordig zelfs. Als hij losgaat wordt hij aangehouden door jazzfans die hem vragen: "Was jij niet..." "Ben jij niet..." "Huh?"
Quinn lacht alleen maar en gaat stug door met een feestje vieren.
"Ik wil nooit meer het gevoel hebben dat ik het logisch vind dat ik kan lopen," aldus Quinn.
25 jaar geleden kreeg Quinn namelijk griepachtige problemen. Hij werd met de dag slechter. Op een gegeven moment hield zijn lichaam er zelfs helemaal mee op: hij kon niet meer op zijn benen blijven staan.
Artsen onderzochten hem en kwamen tot de conclusie dat het om een hersenvirus moest gaan. Ze vertelden de toen 20-jarige Quinn dat hij snel zou sterven.
Op de één of andere manier overleefde hij het echter. Het virus verdween. Helaas waren zijn hersenen wel zo zwaar beschadigd dat hij zijn benen niet meer kon gebruiken.
Quinn was een geweldige saxofoonspeler en bleef zijn kunst in de praktijk brengen. Hij reisde heel Amerika rond, in een rolstoel. Toen werd hij in 2014 opeens weer ernstig ziek. Het was zo erg dat hij niet meer kon praten. Alweer werd hem verteld dat hij het niet zou overleven.
Maar toen gebeurde er iets ongelooflijks: hij herstelde. En dat niet alleen, hij voelde opeens ook weer iets in zijn benen. Blijkbaar was de nieuwe ziekte zo schokkend geweest voor zijn brein dat die nieuwe verbinden had gelegd, waardoor zijn benen weer gebruikt konden worden.
Nu wandelt Quinn weer, fietst hij, en dans hij erop los. Zijn artsen hebben geen idee wat er gebeurd is en hoe dit kon gebeuren.
Maar dat maakt Quinn allemaal niets uit. Hij is gewoon dolblij dat hij weer kan lopen én kan dansen terwijl hij op zijn saxofoon speelt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten