Geïnspireerd door Donald Trump kondigt voormalig KKK-leider David Duke aan dat hij de senaat in wil

Geen categoriejul 25 2016, 11:00
De voormalige leider van de Ku Klux Klan zegt dat Donald Trump en hij het op de meeste onderwerpen met elkaar eens zijn. En dus wil hij de senaat in.
David Duke is één van de ergste racisten in Amerika. En dat bedoel ik niet op de links-politiekcorrecte manier waarbij iedereen die blank is wordt uitgemaakt voor 'racist,' maar écht. Duke is namelijk de oud-voorzitter van de Ku Klux Klan (KKK).
Volgens Duke bewijst het succes van Donald Trump dat Amerika rijp is voor het door hem bepleitte beleid. Heel gek is dat niet: racistisch Amerika stond namelijk vanaf dag één al achter Trump, wat één van de redenen is dat veel echte conservatieven niets met hem te maken wilden hebben.
[caption id="attachment_143425" align="aligncenter" width="716"]Underwood & Underwood (bron: Wikimedia Commons) Underwood & Underwood (bron: Wikimedia Commons)[/caption]
In gesprek met de Associated Press zegt Duke, de racist, dat hij meedoet aan de verkiezingen voor één van de twee senaatszetels van Louisiana:

"Ik geloof dat mijn tijd gekomen is. Het volk van dit land, het patriottische, nette, God-vrezende volk van Amerika steunt mij nu."

In februari sprak Duke zijn steun uit voor Donald Trump, die op zijn beurt lange tijd weigerde om zich daarvan te distantiëren. Op vrijdag, slechts een dag nadat Trump de officiële presidentskandidaat werd van de Republikeinse Partij, linkte Duke zijn eigen denkbeelden aan die van Trump door diens opmerkingen over immigratie, handel en militaire avonturen te papegaaien.
"Ik bel dolgelukkig om te zien dat Donald Trump en een groot deel van het electoraat de door mij bepleitte ideeën nu omarmt," aldus Duke in een video.
In reactie op zijn aankondiging hebben de Republikeinse Partij van Louisiana en de landelijke leiding laten weten dat ze niets te maken willen hebben met hem. Duke vindt dat totaal niet interessant. Hij ziet Trump als een bondgenoot en dat is wat hem betreft voldoende.
Hoewel Trump-sympathisanten Duke's woorden ongetwijfeld zullen bagatelliseren is het een feit dat bijzonder veel Trump-aanhangers op Twitter en Facebook ronduit racistisch te noemen zijn. Met name zwarte en joodse conservatieven, die tegen Trump waren, kunnen daarover mee praten. Zij worden al maandenlang lastiggevallen door Trump-fanaten die hen voor alles en nog wat uitschelden. Met name de conservatieve commentator Ben Shapiro (een joodse conservatief) kan daar over meepraten. Hij wordt al tijdenlang uitgemaakt voor rotte vis, vuile jood, en erger. Sterker nog, nazi-fans die Trump steunen zeiden op de dag dat zijn jongste zoon geboren werd dat dit mooi was omdat ze dan een extra lijkje hadden voor in de ovens...
Geen wonder dus dat Duke denkt dat hij nu in staat moet zijn om een senaatszetel te bemachtigen. En dat komt allemaal door Trump en het overduidelijke racisme en antisemitisme van zijn meest gepassioneerde aanhangers.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten