Angela Merkel geeft eindelijk toe: ja, Duitsland heeft fouten gemaakt in de migratiecrisis

Het is ongelooflijk, maar Frau Merkel geeft eindelijk toe dat ze een puinhoop heeft gemaakt van de migratiecrisis.

Is ze dan eindelijk wakker geworden, of vreest ze gewoon voor haar eigen positie en probeert ze de kritische oppositie wat wind uit de zeilen te nemen?

Germany and other European Union countries turned a blind eye to the refugee crisis building on its external borders for too long, Chancellor Angela Merkel said in a German newspaper interview to be published on Wednesday.

Merkel, who has faced criticism in Germany for launching her policies of welcoming refugees a year ago, also told the Sueddeutsche Zeitung that Germany and the EU will need patience and endurance in dealing with migration of people to Europe.

Frau Merkel legt uit:

Er zijn politieke problemen die je ziet aankomen, maar die op de één of andere manier geen indruk maken op mensen — en in Duitsland negeerden we het probleem te lang en namen we niet het initiatief om een pan-Europese oplossing te produceren.

Dit is natuurlijk een behoorlijke doorbraak. Tot voor kort riep Merkel immers elke dag: “Wir schaffen das.” Nou, blijkbaar “schaffen wir das” dus “nicht.”

Merkel zegt zelfs dat de grenzen van het Schengen-gebied beter bewaakt hadden moeten worden. Gezien haar eerdere uitspraken en publiekelijk verklaarde liefde voor onbeperkte immigratie is dat werkelijk schokkend.

Natuurlijk is er wel een probleempje: ze roept dit ongetwijfeld alleen maar omdat ze de hete adem van Alternative für Deutschland in haar nek voelt. En juist daarom moeten onze oosterburen deze uitspraken totaal niet serieus nemen. Op het moment dat het AfD gevaar geneutraliseerd is zal ze namelijk gewoon doorgaan op de oude voet. En dat zal Duitsland zo niet kapotmaken, dan in ieder geval toch ernstig beschadigen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. ceteris paribus

  De enige fout die haar is te verwijten dat ze niet in slaagde ‘om een pan-Europese oplossing te produceren’. De enige route is de gezamelijke Europese aanpak in EU-verband. Het is zeer de vraag of Merkel verweten kan worden die eenheid niet te kunnen afdwingen.
  Op dit punt zit Duitsland in een permanente spagaat: men verwacht van Duitsland leiderschap en die wordt hen niet gegund.

  1. Ni28

   Niet de “eenheid” maar de “verplichting” om de hele M.O. en Afrika in Europa te huisvesten. En ten tweede lijkt Merkel de zelfgekozen baas van Europa. Is dat niet een anti EU gedachte?

   1. ceteris paribus

    Duitsland probeert juist nadrukkelijk de indruk te vermijden dat ze baas van Europa is.
    Over de verplichting het gehele Midden Oosten en Afrika in Europa te moeten huisvesten hoorde ik haar nooit. Dat verzon Ni28 dus zelf.

 2. Seneca

  Het is een schandaal zoals Merkel met de haar toegekende macht omgaat. Zij ruïneert de samenleving binnen Europa. Als ‘excuus’ voor haar motieven wordt aangevoerd dat zij afkomstig zou zijn uit voormalig Oost Duitsland. Niets is minder waar; zij is geboren in Hamburg en haar links idiote vader achtte het noodzakelijk te emigreren naar Oost Duitsland omdat hij daar beter zijn linkse gevoelens kon uiten. Dochterlief ook mee en zij deelhebt zoogde, dat zij leidster werd van een staatsinstituut dat zich richtte op misleiding! Zij doet dat nog steeds en de linkse gedrochten van de EU lopen haar achterna zoals een reu doet bijnemen loopse teef.

 3. Seneca

  Mijn vorige bericht:
  ‘Deelhebt zoogde’ moet zijn: zij deed het daar zo goed etc. Laatste zin: bijnemen moet zijn: bij een loopse etc. Mijn verontschuldigingen.

  1. ceteris paribus

   “loopse teef”

   Arme kerel.

   1. zomaar

    op haar leeftijd ?, wel dat zij zich gedraagt gelijk een loopse teef , dat dan weer wel .

    en alle arme linkse reutjes . lopen achter deze aftandse teef aan, die voordoet of zij loops is

    1. ceteris paribus

     Vies mannetje.

     1. Marieke

      Sterke vrouwen, daar kunnen sommige blanke kleinburgelijke mannetjes natuurlijk niet tegen.

 4. van Urk

  “Sorry”. Welk denkend niveau zei dat precies hetzelfde ook alweer tegen zijn volk? Integratie is mislukt volgens Merkel en nu de immigratiecrisis. Hoera!

  1. Ni28

   Mooie voorbeeld van tegenspraak.

 5. Ni28

  Niet Merkel maar Duitsland heeft fouten gemaakt in migratiecrisis. Toch een belangrijke nuance verschil. Met andere worden als Duitsland het probleem niet genegeerd had hadden zij nu al dubbele aantal migranten want een pan-Europese oplossing zit er niet in. Zij blijft bij haar wir schaffen das staan en dat wilt zij nog vier jaar doen. Deze vrouw moet gewoon weggestemd worden maar dat moeten wij nog zien want niet alleen Duitsland maar hele Europa zit vastgekluisterd in haar blinde politieke correctheid die Europa kapot maakt.

 6. H.Vaes

  En zo denken de zogenaamde leiders dat ze met een sorry alweer heel de gemeenschap achter zich kunnen scharen….In het verleden lukte ze dat nog wel….maar deze keer zal het niet waar zijn.
  Weg met dit krupuul en leiders met een visie aan de macht….leiders die wel de gevaren onderkennen en weten waar het naar toe moet.
  Zie het veel bekritiseerde verkiezingsplan van de PVV. Kort en bondig maar wel de vingers op de zere plekken.

 7. Wachteres

  “Merkel zegt zelfs dat de grenzen van het Schengen-gebied beter bewaakt hadden moeten worden”.

  Noch Merkel, noch Junker wilden de grenzen dicht. ‘Wat er ook gebeurt, de grenzen blijven open’. En dat is nog niet zo lang geleden gezegd.

  “Er zijn politieke problemen die je ziet aankomen, maar die op de één of andere manier geen indruk maken op mensen”

  Geen indruk op mensen? Op Merkel en op de EU zal zij bedoelen.

  Degenen die haar ervoor waarschuwden werden voor nazi enz., enz. uitgemaakt.

  En let op, ondertussen zal het EU-beleid gewoon doorgaan.

  Net als in 2010 – wat van Urk al aanhaalde – waar Merkel openlijk beweerde dat ‘de multiculturele samenleving volledig is mislukt’.

  Haar schoothondjes Mark Rutte en David Cameron bevestigden dat.

  Daarna ging het multiculti- feest verder.

  Je moet wel een zwakzinnige idioot zijn en een blinde aanhanger, als je nog iets wil geloven van wat Merkel en de EU beweren.

  Maar ik begrijp hun gedrag wel, er zijn momenteel regionale verkiezingen in Duitsland.

 8. Lisa

  De enige fout is dat ze die tante ooit kanselier hebben gemaakt en nu zitten ze met de brokken.

 9. Bromsnor

  De verkiezingen komen er aan. Dat verklaard alles.

  Merkel heeft een stroom “gelukszoekers” op gang gebracht met haar “uitnodiging” die niet meer te stoppen lijkt en Europa naar de afgrond trekt.

  Zelfs in Afrika praten over de “uitnodiging”van Merkel om naar Duitsland te komen. Miljoenen Afrikanen staan klaar om naar Noord/West Europa te komen vanwege de ruime voorzieningen die hier te krijgen zijn.

  Het fundamentele punt is zolang de Noord/West EU landen immigranten pampert waar mogelijk, met een huis, kinderbijslag, huisraad, levenslange uitkering,etc zullen de immigranten blijven komen in grote getallen.

  Daarom moet je het minder aantrekkelijk maken om naar Noord Europa te komen en niet immigranten een huis; kinderbijslag; levenslange uitkeringen, enzovoorts geven. Je moet het minder aantrekkelijk maken om te komen. Dit in combinatie met het sluiten van de buitengrenzen.

  1. Ali Yas

   “Merkel heeft een stroom “gelukszoekers” op gang gebracht”

   Ja, maar die zullen geen geluk vinden. Niet alleen komen ze in een cultuur die de hunne niet is en dat ook nooit zal worden, ze zijn ook nog eens maatschappelijk gehandicapt en zullen hooguit in aanmerking komen voor het eenvoudigste werk – een markt die dankzij de grote instroom al gauw verzadigd zal zijn. Veroordeeld zijn tot een nutteloos leven is, zeker in combinatie met de islam, een ideale voedingsbodem voor ontevredenheid en criminaliteit. Het wordt minder leuk in Europa.

 10. Ruud Steunassen

  Ze wil een pan-Europese oplossing.
  Die aap hoeft al niet meer uit de mouw te komen, want iedereen met een beetje verstand had allang begrepen dat het hele vluchtelingengedoe moet leiden tot een federale staat Europa.

  1. ceteris paribus

   In zekere zin klopt de observatie van Ruud. Alle grote problemen die we in deze tijd ervaren, of dat nu economie, global warming, energie, defensie of vluchtelingenstromen betreft, kunnen niet meer door een lappendeken van kleine staten worden opgelost maar alleen door intensieve internationale samenwerking. Voor Europa betekent dat Europese samenwerking en steeds wordt duidelijker dat zonder een verdere federalisering we de problemen niet het hoofd zullen kunnen bieden. De federale staat Europa is daarom onvermijdelijk.

 11. Ruud Steunassen

  “Deelhebt zoogde” is denk ik net zoiets als tet eris pari buste.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.