Het gaat los: Nederturkse scholen slepen Nederturkse Erdogan-ouders voor de rechter

Geen categorieaug 31 2016, 11:00
En natuurlijk heeft DENK er niets over te zeggen. Want stel je voor dat je Erdogan en zijn fanatieke volgelingen tegen je in het harnas jaagt.
Nu.nl bericht dat de Stichting Islamitisch Onderwijs Zaanstad (SIOZ) vier ouders van leerlingen voor de rechter sleept omdat ze zich negatief hebben uitgelaten over basisschool De Roos, die er door Erdoganisten van beschuldigd wordt een Gülen school te zijn.
SIOZ eist dat de ouders onmiddellijk stoppen met het besmeuren van de goede naam van de school. Ook ontkent de stichting dat De Roos daadwerkelijk een Gülenistische school is.
Nu.nl legt uit:

De islamitische onderwijsinstelling eist dat alle WhatsAppgroepen, Facebookgroepen en alle eventuele andere activiteiten op sociale media van de ouders worden opgeheven. Daarnaast wil SIOZ dat de rechter de ouders een dwangsom oplegt.

Aankomende vrijdagmiddag buigt de rechter zich over deze zaak. Dat wordt bijzonder interessant. Nederlandse burgers hebben immers het recht om hun mening te uiten, ook als anderen die mening onwelgevallig vinden. Tegelijkertijd hebben ze het recht niet om andere te lasteren. En dat kon weleens het geval zijn.
Natuurlijk is het meest interessante aan dit verhaal dat we opgescheept zitten met een Nederturkse gemeenschap die zichzelf als Turken, in plaats van als Nederlanders zien. De Turkse problemen zijn geëxporteerd en zetten de Nederturkse gemeenschap nu op stelten.
Het bewijst maar weer eens dat Nederland te kampen heeft met veel allochtonen die op geen enkele manier dan ook geïntegreerd zijn. Deze mensen zijn Turken die toevallig in Nederland wonen, niet Nederlanders die toevallig een Turkse achtergrond hebben.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten