Bizar: anonieme aangifte tegen man die terrorist München de huid volschold

Hij schold een terrorist uit. Nu heeft hij een aangifte aan zijn broek.

Wat is onrecht? Nou, dit. Een 57-jarige Duitser die 22 juli de verbale confrontatie aanging met de terrorist die in München 9 mensen doodschoot, wordt bestraft met een aangifte. Thomas Salbey zag vanaf zijn balkon hoe de aanslagpleger zijn geweer herlaadde, en aarzelde geen moment.

“Wat doe je, idioot!”

Thomas begreep dat de terrorist niet van plan was om zijn moorddadige plan op te geven en ging helemaal los. Zijn scheldpartij tegen de moordenaar werd wereldnieuws, en de beelden van de confrontatie gingen de hele wereld over. Thomas werd door velen terecht gezien als een held – niet iedereen durft zomaar de confrontatie aan te gaan met een gewapende schutter!

Helaas zijn er ook lieden die er anders over denken: een anoniem persoon heeft aangifte gedaan van de scheldpartij. Dat lees je goed: een anonieme sneuneus wil dat Thomas wordt bestraft omdat hij een terrorist uitschold. Kan het nog gekker? De Duitse autoriteiten bevestigen de aangifte, en het OM gaat ‘onderzoeken’ of er vervolging wordt ingesteld. Mocht dat gebeuren, zou dat de zoveelste klap voor de Duitse vrijheid van meningsuiting zijn. Eerder dit jaar werd komiek Jan Böhmermann door het Duitse OM vervolgd vanwege zijn beledigende uitspraken over de Turkse president Erdogan.

Mogelijk is het in Duitsland dus niet alleen strafbaar om Erdogan uit te schelden, maar moeten ook mensen die een terrorist ervan langs geven straks voor het hekje. Het feit dat het OM deze aangifte gaat ‘onderzoeken’ in plaats van het direct in de prullenbak te gooien, geeft al aan hoever Duitsland heen is. Een samenleving waarin burgers worden bestraft en terroristen worden beschermd, is compleet van het padje.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Ruud562

  Ook gerechtelijk dus compleet verziekt door de politieke correctheid. Net dus als hier in Nederland! Maar ja, wat wil je ook, daar met zo’n Merkel en hier met een Rutte, Asscher, Pechtold, Klaver en een Buma c.s.

 2. Svetlana

  Deze man heeft ook de islaam beledigd door iemand die deze religie aanhangt uit te schelden. Dat is onaanvaardbaar. Deze man moet daarom wat mij betreft de gevangenis in. De islam heeft Europa gered van de ondergang en heeft daarnaast alleen maar positieve invloeden gehad. Dankzij de islam kunnen mijn kinderen en ik lekker naar de Turkse bakker om een broodje kebap te eten. Elke dag geniet ik hiervan en dat is dankzij de islaam

  1. Wim

   Deze man heeft ook de islam beledigd door iemand die deze religie aanhangt uit te schelden……………………..
   Dus het was toch en Islamitische aanslag

  2. Marieke

   De terrorist is diegene die de islam beledigd beste Svetlana. En het eten uit Turkije (en dat is inderdaad lekker!) is cultureel, en heeft niets met religie te maken.

  3. toetssteen

   Kunnen die mannen in witte jassen even langskomen en een dokter, want patiënt Svetlana moet nodig naar de tuin met Napoleons, Cleopatra’s en groene smurfen.

 3. Ruud562

  Svetlana, neem voortaan voordat je reageert eerst je medicijnen in even in, anders kom je zo verschrikkelijk dom en labiel over in je reacties.

 4. ikweetwatikwil

  Die svet is zo gek als een deur.

 5. ikweetwatikwil

  Natuurlijk, zou het svet zijn geweest?

 6. ceteris paribus

  Het moet niet gekker worden, Paul.

 7. Marieke

  Juist niet, lieve Paultje, het geeft aan dat Duitsland een rechtsstaat is, waarin burgers zoals jij en ik niet oordelen, maar de rechter.

  1. zomaar

   @Marieke van alle gekken (@sev, @CP) , die hier hun reactie plempen , span jij de kroon .

   een burger mag volgens jou , niet oordelen dat een iemand een idioot is , omdat hij zwaaiend met een doorgeladen geweer mensen neerschiet .

   over het woord idioot , moet een rechter oordelen volgens jou .

   afin het is te gek voor woorden , als je een moslim die mensen afmaakt , niet meer voor idioot uit mag schelden .

   tot hoever mag een moslim , (de knuffels van vrouwe Merkel gaan), een half dorp uitroeien , een wijk, een straat , als de slachtoffers maar van origine Duitsers zijn , is het altijd goed.

   1. Marieke

    In een beschaafde samenleving maakt het niet uit wie aangifte doet en waartegen. Ik vind het, net als de auteur van deze column, belachelijk dat er aangifte tegen de man die de terrorist uitschold is gedaan, maar godzijdank is het niet aan mij, als gewoon burger, om daar een strafrechtelijk oordeel over te geven. We leven gelukkig niet meer in de tijd, althans, hier in Europa, van de volksgerichten.

 8. ko vadis

  Als deze man al bron van onderzoek vanwege zijn uitlatingen wordt, ligt de weg naar veroordeling vanwege Minder..Minder..Minder ook wagenwijd open! Wanneer begint die schertsvertoning eigenlijk?

  1. ceteris paribus

   Gigantische Geurt probeert het proces tijdens de verkiezingscampagne gepland te krijgen.

   1. ko vadis

    @ Ceteris, juist om de scherts aantoonbaar te maken.

 9. ko vadis

  Correctie: eigenlijk=eindelijk.

 10. zomaar

  er lopen gewapende moslims in onze straten , winkelcentra, theater , enz .

  toch van links correct , mag je niet zeggen , schrijven of roepen , dat het merendeel van de islam aanhangers gekken of idiote zijn.

  gelijk krijg je een proces aan de broek wegens het beledigen van deze idioten , of het de normaalste zaak in de wereld is , dat iedere gastheer/vrouw zomaar , overhoop geschoten/gestoken kan/mag worden , door de lievelingen van links .

  oke links staat zelf ook bekent als gewelddadig , zeker tijdens demonstraties die gepaard gaan met geweld en vernielingen , (vernielingen van andermans spullen ).

  1. zomaar

   http://www.telegraaf.nl/buitenland/26347550/__Dader_Londen_is_Noor_van_Somalische_afkomst__.html

   http://www.telegraaf.nl/binnenland/26347404/___Vrouw__88__verkracht_in_flat___.html

   http://www.telegraaf.nl/buitenland/26346534/___Schreeuwend_en_onder_het_bloed___.html

   en dit is heel normaal , volgens onze linkse correcte, je mag niet schrijven of roepen , dat het gedrogeerde idioten zijn, vol van hun ideologie steken /schieten zij iedereen af die niet inde islam geloofd /of niet volgens de norm van de islam leeft .

 11. Ruud Steunassen

  Geert wint altijd, ook als hij verliest.
  De winst heet polarisatie.
  Ander onderwerp!!
  Sylvana Simons

 12. Ruud Steunassen

  Wat ben jij een watje, Svetlana.
  Die man moet natuurlijk de gevangenis niet in. Veel te slap.
  Z’n ledematen moeten eraf gehakt, hij moet onthoofd. Vervolgens aan jou de eervolle taak hem op het Youtube filmpje in een varkenshuid te naaien en met z’n kont richting Mekka te begraven.
  Daarna mag je close-up in de camera grijnzen.
  De redders van Europa zullen direct toesnellen om je te bedanken. Spreid je benen maar alvast.

  1. ko vadis

   @ Ruud, haar Turks bakkertje zal Svetlana naar inzicht kneden!

  2. ceteris paribus

   “Spreid je benen maar alvast.”

   Deze bijdrage informeert ons slechts over hetgeen in de hersenpan van Ruud rondspookt.

 13. Ruud Steunassen

  “Spreid je benen maar alvast.”

  Deze bijdrage informeert ons slechts over hetgeen in de hersenpan van Ruud rondspookt.

  Ik kijk niet weg voor wat er in de hersenpannen van de media, Isis en ceteris paribus rondspookt en waar we vooral van weg moeten kijken.
  Dit om juiste informatie te verschaffen in tegenstelling tot de verstrekker van valse informatie.

 14. Ruud Steunassen

  @ko vadis    1 uur ago    Beantwoorden
  “Ruud, haar Turks bakkertje zal Svetlana naar inzicht kneden!”

  Turks bakkertje is een Turks stakkerdje, eerst de Russen pesten en dan een nep-Russin gaan kneden, in navolging en naar inzicht van zijn baasje Erdopaps die eerst een Rus neerschiet en vervolgens nederig zijn excuses aanbiedt.
  Zojuist nog heeft die kleffe ceteris paribus geprobeerd mijn hersens politiek correct te kneden in de richting van de islamitische spreidstand voor vrouwen.

  1. ceteris paribus

   Je bent gewoon een vieze man, Ruud, maar daar zijn er veel van.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.