De vooruitzichten worden slechter en slechter voor amateuristische en blunderende Donald Trump

Geen categorieaug 13 2016, 8:00
Het is nog maar augustus, maar nu al is duidelijk dat de campagne om Donald Trump president van de Verenigde Staten hopeloos is vastgelopen in dikke blubber.
Het gaat bepaald niet goed met de campagne van Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump. De man blijkt gewoon over onvoldoende discipline te beschikken om een succesvolle politieke strijd te leveren, is de conclusie na wekenlang geëtter met de kandidaat.
Terwijl de ene na de andere genante onthullingen uit Hillary Clintons beruchte e-maildossier naar buiten komt, kiest Trump ervoor om allerlei kansloze strijdjes te leveren. Zo noemde hij Barack Obama de "oprichter van ISIS", iets wat gewoon een verminking van de waarheid is en waarmee het werkelijke verhaal weggestopt wordt. En eerder al ging de rijke ondernemer ook al de strijd aan met een islamitische vader van een omgekomen soldaat, en daagde hij Rusland uit om Clinton nog maar eens wat meer te hacken. Volkomen van het padje.
Dat heeft zo z'n effect gehad op peilingen in swing states:

"De herhaaldelijk in opspraak gekomen Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump staat op verlies in drie staten die mogelijk cruciaal zijn voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van november. Dat blijkt uit een peiling die vrijdag werd gepubliceerd door de Wall Street Journal, NBC News en Marist.

De voorsprong van de Democratische kandidate Hillary Clinton in Colorado, Virginia en North Carolina bleek te zijn gegroeid, terwijl ze in Florida haar leidende positie wist te behouden. Een zege in die staten kan van cruciaal belang zijn om de verkiezingszege binnen te halen."

De voorsprong van Clinton is in een voor Trump cruciale staat als North Carolina inmiddels zo groot, dat het nog vrijwel onmogelijk lijkt voor de Republikein om deze weer terug te pakken voor november. En Republikeinen - veel meer dan Democraten - moeten alle kikkers in de kruiwagen houden in een verkiezingsstrijd. Er zijn namelijk veel meer staten die 'gegarandeerd' naar de Democraten gaan tegenover staten die in elk mogelijk geval Republikeins stemmen.
Trumps gedrag is dus zo'n beetje het tegenovergestelde van dat wat nodig is om straks als winnaar uit de bus te komen. In augustus lijkt Trump daarmee dus nu al de verkiezingen verloren te hebben. Het toonaangevende FiveThirtyEight geeft de ongemanierde schreeuwlelijk dan momenteel ook maar 12,5% om de verkiezingen te winnen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten