Europese radicale moslims eisen invoering veelwijverij: "Polygamie is een burgerrecht!"

Geen categorieaug 13 2016, 11:00
Bent u klaar polygamie in Europa? Deze shariafans zijn dat in ieder geval wel, en willen dat Europa diens huwelijkswetten onmiddellijk aanpast.
Het huwelijk in Europa is al eeuwen bedoeld als instituut voor twee mensen. Welk geslacht de echtelieden hebben is niet zo belangrijk meer sinds we in de 20e eeuw ontdekten dat homoseksualiteit geen enge ziekte is (zoals bijvoorbeeld christelijke kerken vandaag de dag nog wel lijken te propageren), maar duidelijk is wel dat één ding als een paal boven water staat: gelijkwaardigheid. Die belangrijke waarde gaat binnenkort op de schop als het aan islamitische lobbyclubs binnen Europa ligt. Polygamie, zo beweren ze, is een recht en dus moet Europa dat invoeren:

"Volgens de Unie van islamitische Gemeenten en Organisaties (UCOII) is er geen grond waarom huwelijken van drie of meer personen niet mogelijk zijn. „Moslims zijn het niet eens met homoseksuele partnerschappen en moeten dat toch accepteren”, aldus woordvoerder Hamza Piccar­do deze week. „Polygamie is een burgerrecht.”"

De UCOII is een belangenorganisatie voor Italiaanse radicale moslims.
Voor nu lijkt er in ieder geval in de rest van Italië nog niet voldoende animo om het vrouwenonderdrukkende shariahuwelijk daadwerkelijk in te voeren. Zelfs de linkse partij van het land - de Democratische Partij - ziet helemaal niets in het plan:

"Volgens persbureau Idea bestaat in de politiek geen steun voor dit idee. „Het eeuwenlange gevecht voor vrouwenrechten kan niet eenvoudig terzijde worden geschoven”, aldus Debora Serracchiani van de Democratische Partij."

Ook aan rechtse zijde van het Italiaanse politieke spectrum wordt het plan compleet gekraakt. In Nederlander is er in ieder geval één voorstander te vinden van deze weinig geëmancipeerde huwelijksvorm: D66'er Boris Dittrich, die 20 jaar geleden succesvol streed voor de invoering van het homohuwelijk. Volgens de tegenwoordig bij Human Rights Watch werkzame oud-politicus kan Nederland zich maar beter gaan opmaken voor het polygame huwelijk, wat volgens hem "onvermijdelijk" is.
Deze eerste islamitische pivotering richting veelwijverij in Italië is vast nog niet het laatste wat we gehoord hebben van deze huwelijksverschrikking uit een duister verleden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten