De wijsheid zit in het zuiden: Beierse minister wil honderdduizenden ‘vluchtelingen’ terugsturen

De Beierse minister van Financiën vindt de massa migranten in Duitsland een enorm veiligheidsrisico en wil honderdduizenden van hen de komende jaren terugsturen.

“Wir schaffen das nicht”, was de boodschap van Markus Söder in een notendop. De CSU-politicus heeft er totaal geen vertrouwen in dat deze mensen de veiligheid van Duitsers niet in gevaar zullen brengen. En, misschien nog wel belangrijker: hij ziet de multiculturele samenleving niet slagen.

Zo’n miljoen zogenaamde ‘vluchtelingen’ hebben Duitsland de laatste jaren al overspoeld. Natuurlijk staat vluchtelingen hier tussen aanhalingstekens, want 99% van deze mensen zijn dat helemaal niet. Ze zouden prima veilig kunnen leven in buurlanden als Turkije, en dan heb ik het nog niet eens over de vele Afghanen en Pakistanen die zich slechts voordoen als Syriër of Irakees. Nee, vluchteling is een term die toch echt alleen van toepassing is op mensen die nergens anders dan hier veilig kunnen zijn: mensen die vanwege hun geloof, geaardheid of politieke overtuiging in het hele Midden-Oosten vogelvrij verklaard zijn.

Dat ziet ook Söder in, die het “totaal onmogelijk” noemt om al deze mensen succesvol te integreren in de Duitse samenleving. Van veel mensen is totaal niet duidelijk waar ze zijn en nog belangrijker, wie ze zijn. Ook zijn de meesten gewoon economische migranten, omdat er in de meeste herkomstlanden, zoals Irak en Afghanistan, ook regio’s zijn waar het veilig genoeg is om te leven. “Wanneer het argument om te vluchten wegvalt, moeten deze mensen ook gewoon teruggestuurd worden” aldus de minister. Dat betekent dat in de komende jaren honderdduizenden gewoon naar huis zullen kunnen, of ze dat nu willen of niet.

En daar zit wel het pijnlijke punt. Europese landen vertikken het vooralsnog om deze mensen echt terug te sturen. Het ergste is nog wel dat dat ook weinig zin lijkt te hebben. De buitengrenzen zijn zo lek als een mandje, wat betekent dat eventueel weggestuurde mensen binnen no-time weer voor de poort van Europa-luilekkerland staan. Het verschil is dat ze zich die tweede keer dan niet netjes zullen registreren, en echt van de radar verdwijnen. Daar schiet niemand wat mee op: het levert een gevaar voor ons op, die mensen zelf zullen worden uitgebuit door louche werkgevers en over integratie hoeven we niet eens meer te dromen.

Helaas zal dat probleem dus aangepakt moeten worden voordat we er serieus over kunnen nadenken om mensen terug te sturen. Söder heeft echter helemaal gelijk als hij zegt dat alles erop wijst dat het oplossen van deze migrantencrisis nog moeilijk wordt: “Om op dit moment te zeggen ‘Wir schaffen das’ is niet het juist signaal.”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

52 reacties

 1. Houtlijm

  Alle immigranten terug (echte vluchtelingen mogen blijven), alle moskeeen waar haat gepredikt wordt sluiten, koran in het publieke domein verbieden (achter de voordeur toegestaan) en toewerken naar een uiteindelijk islamvrij Europa. Misschien valt er dan nog iets te redden.

  1. alkmaar

   zo is het

 2. ikweetwatikwil

  Ja, dat zegt Wilders al jaren, dat dat niet goed komt met al die “vluchtelingen”. Zijn oplossing is ook, terug sturen. Hoe? Ze zijn hier ook heen gehaald, dus zoek ook maar een oplossing om ze terug te sturen. Maar die oplossing schuiven ze Wilders in de schoenen , da’s makkelijk nu het wat moeilijker wordt. Had dan eerder geluisterd. Gelukkig zien de Duitsers het zo langzamerhand. Nu hier nog. Maar eerst moet dit kabinet en zijn gedogers weg. Anders blijft het mis gaan.

 3. zomaar

  wat terug sturen ?, net nu onze bejaardentehuizen omgebouwd zijn , tot gelukszoekers centrums !!.

  die nu leeg en doelloos staan ! , immers de bejaarde moet van onze regering en oppositie partijen lang , heel lang op zichzelf blijven wonen , zonder of met een minimum aan thuiszorg !.

  dit kost onze schatkist teveel al die oudjes in bejaardentehuizen. of zorg in huis !.

  liever geven zij het aan de gelukszoeker !!, de leegstand kost tonnen per dag , hoe blij zou een oudje zijn met hulp , koste 100 euro per dag .

  maar ach volgens onze regenten zijn er oudjes genoeg , en moslims hier te weinig .

 4. Ni28

  Kerkelijke die zichzelf uitgenodigd heeft bij de overleg van de Visegrad landen in Polen heeft is daar zowat uitgefloten voor haar beleid die zij opdringt aan alle EU landen. Zo komt zij steeds meer geisoleerd te staan. In eigen land begint het ook beetje te koken dus is er nog hoop voor Europa. De huidige beleid is desastreus.

 5. Ni28

  Mijn toetsenboord raakt steeds van slag.
  Kerkelijk moet Merkel zIjn

 6. Bromsnor

  Waarom praten de media toch over “vluchtelingen”?

  Verreweg de meeste asielzoekers die naar Noord/West Europa willen zijn geen echte vluchtelingen die veiligheid zoeken maar economische immigranten die naar Noord/West Europa willen omdat daar geld, een huis en uitkering lokt.

  Veel immigranten komen helemaal niet uit oorlogsgebied. Er zitten b.v veel Pakistanen, Marokkanen, Libanezen, Afrikanen, Palestijnen, Algerijnen, enzovoorts tussen.

  Zelfs de asielzoekers die oorspronkelijk (!) uit oorlogsgebied komen (Syrie), komen veelal uit Turkije , Libanon of andere veilige gebieden in de regio van waaruit ze om economische en financiële redenen naar Noord/West Europa vertrekken.

  De politici kunnen praten wat ze willen maar zolang de Noord/West EU landen immigranten pampert waar mogelijk met een gratis huis, kinderbijslag, huisraad, levenslange uitkering,etc en de (buiten) grenzen open blijven zullen de immigranten blijven komen in grote getallen.

  Immers gratis woningen; uitkeringen; gratis gezondheidszorg; kinderbijslag,enzovoorts hebben een sterke aanzuigende werking en vele zullen een poging wagen om in het “beloofde land” (Noord/West Europa) te komen.

  Maar deze simpele feiten schijnen de politici (behalve de PVV) niet te (willen) begrijpen.

 7. Marieke

  Zo Sybren, hoe kom jij bij de bewering dat 99% van de vluchtelingen geen echte vluchtelingen zijn? Kun je dat onderbouwen met feiten?

  1. ceteris paribus

   Nee, Marieke dat kan Sybren niet want het slaat nergens op.
   Het behoort tot de islamofobe retoriek en heeft tot doel vluchtelingen te diskwalificeren. Ik heb daar geen goed woord voor over.

   1. Houtlijm

    Hoeveel vluchtelingen heeft Ceteris Paribus al voor die vreselijke islamofoben laten onderduiken op zijn zolder, in zijn kelder, in zijn tuinhuis, in leegstaande kamers en op bijgeschoven noodbedden in zijn bijkeuken?

    Al gauw enkele tientallen wellicht? Applaus!

    1. ceteris paribus

     Mogelijk kan Houtlijm die 99% onderbouwen.

     1. Houtlijm

      Ik heb nimmer een percentage genoemd. Jij daarentegen ontwijkt elk antwoord op mijn vraag. Komaan Simon, hoeveel vluchtelingen vonden een veilig onderdak in jouw huis?

   2. Wachteres

    Simon en Marieke geloven dat 99% van de ‘vluchtelingen’ ook echte vluchtelingen zijn.

    Natuurlijk kunnen ze dat ook niet onderbouwen, maar dat geeft niet, als het hen mar een goed gevoel geeft.

    Wat is er trouwens op tegen om mensen terug te sturen als hun land veilig is?

    We hebben hier bv. al genoeg mensen uit Eritrea die ’s zomers op vakantie gaan in het land dat zij zogenaamd ontvlucht zijn.

    1. ceteris paribus

     Het leugenbesje mevrouw Wachteres draait het subtiel om: ze legt Marieke en mij leugenachtig in de mond dat we beweren dat 99% van de vluchtelingen ‘echte’ vluchtelingen zijn.

     1. toetssteen

      U rommelt met beweringen, maar dat is men onderwijl gewend Laarmans alias,alias, alias enzovoort.
      Maar wat u en de uwen doet is de kansen van de echte vluchtelingen, dier er zijn, benadelen. Zij zitten te midden van economische gelukszoekers die hun positie sterk benadeelt.
      Echt voor een vluchteling schikt men heus wel een stukje op, op hen zou de focus moeten liggen en niet op economische gelukszoekers.

     2. Wachteres

      Waarom zou ik jouw leugens nioet om mogen draaien, Simon?

      Een koekje van eigen deeg?

    2. Marieke

     Waar heb ik beweerd dat ik denk dat 99% van de vluchtelingen echte vluchteling zou zijn? Verder beweert Wachteres dat Eritrea een veilig land zou zijn. Maar goed, als je je kennis van websites als E.J. Bron haalt, dan weet je waarschijnlijk niet beter.
     https://nl.wikipedia.org/wiki/Eritrea

     1. Bromsnor

      Ze gaan gewoon vanuit Nederland op vakantie in Eritrea.

      Zo veilig is het daar.

      Het zijn dus geen echte “vluchtelingen”. Ook deze mensen komen naar Noord/West Europa voor de uitkeringen en andere ruime (gratis) voorzieningen.

      Eritrese ‘vluchtelingen’ gaan vanuit Nederland op vakantie in hun thuisland
      http://nieuws.tpo.nl/2016/07/18/eritrese-vluchtelingen-gaan-vanuit-nederland-op-vakantie-thuisland/

     2. Wachteres

      Je moet Simon niet zo dom na gaan kletsen, Marieke.

      Dat maakt je geloofwaardigheid er niet beter op.

     3. zomaar

      @Marieke, Frans, Timmermans heeft ooit de uitspraak gedaan dat 60% van de vluchtelingen, economische vluchtelingen zijn .

      en dat uitgesproken door een linkse ruiter , oke dat zijn er nog geen 99%, toegegeven .

      maar als een linkse ruiter al met 60% aan komt kakken , is het heel goed mogelijk dat hij het wat afvlakt !, en het waarschijnlijk 80% betreft .

      nog veel !!, vindt je niet ?, 80 mensen van de honderd die hier de zaak komen leegvreten , tel dit door met duizendtallen en zie wat een rijkdom links heeft , zijn allemaal nieuwe stemmers op (voor) links.

     4. ceteris paribus

      Zomaar krabbelt al terug naar 60%. Ook dat percentage bleek een slag in de lucht en daar kreeg Timmermans veel spijt van.

     5. Houtlijm

      Hoeveel procent van de vluchtelingen zijn echte vluchtelingen, denkt Marieke zelf?

     6. Anna

      Marieke. Veilige landen genoeg in Afrika, in regio. Alle zogenaamde ” vluchtelingen” hebben in het Westen niks te zoeken. Ze moeten zelf vrede sluiten en eigen landen opbouwen en ontwikkelen. Hebben wij ook moeten doen na de T-WO. Grenzen pot en pot dicht.

  2. toetssteen

   http://www.dailymail.co.uk/news/article-3240010/Number-refugees-arriving-Europe-soars-85-year-just-one-five-war-torn-Syria.html

   4 van de 5 komt niet uit Syrië. Dat is niet 99% maar wel erg veel. Idem dito gaat dat op voor Australië daar is 90% gelukszoeker aldus nota bene het UNHCR.

   1. ceteris paribus

    De heer Toetssteen raadpleegde een kwaliteitskrant.

    Dit gefantaseer heeft iets aandoenlijks.

    1. Stanly2000

     Alleen The Guardian is geloofwaardig als het CP zo uit komt.

  3. Anna

   Marieke. Jij moet “onderbouwen met feiten” dat die 99% zogenaamde vluchtelingen wel echte vluchtelingen zijn.

 8. Bes Tolen

  In streken met de hoogste werkloosheid is er wel eens een (semi-)overheidsbaan. Zelfs ongeschoolde 55-plussers zouden het werk kunnen doen maar stiekem gaat zo’n baan naar een vreemdeling. Stiekem.
  Een tandarts had twee jaar geleden een Irakees op stage en de tandarts vond de Irakees volledig ongeschikt voor het beroep. Nu opende de Irakees een eigen tandartsenpraktijk. De tandarts, die hem volledig ongeschikt vond, was ook op de receptie. Het zou me overigens niet verbazen als de Irakees zijn hele inventaris cadeau heeft gekregen van de overheid en wie weet ook nog zijn huis. Immers uit Friesland zijn me van een jaar of twintig geleden drie van die gevallen bekend. Op tandartsen gebied heeft m.i. het overheidsbeleid nooit gedeugd. Altijd al corrupt geweest?
  Ja, voor vreemdelingen is de Nederlandse overheid wel goed. Maar je ziet: het hooggeschoolde en ervaren personeel bij de Belastingdienst vertrekt veel liever. Tekenend voor de sfeer bij en het vertrouwen in die overheid. Ook heeft die overheid nooit geleerd van een al eerder grote uittocht. Het is grote schande dat de rijksoverheid zo’n slechte verhouding heeft met het eigen meest deskundige personeel. Dat is echt Nederland. Echt Nederland. Fout tot en met.

 9. Wim

  EN weer zit Wachters veel en veel dichter bij de waarheid dan als CP

  https://jdreport.com/90-van-asielzoekers-is-economische-migrant-vluchtelingen-in-gratisland/

  1. Wachteres

   Simon kan alleen maar jammeren dat we niet The Guardian of de Volkskrant gebruiken voor onze informatie, @Wim. [Dat gebeurt wel eens trouwens]

   Hij weet vast ook wel dat die kranten zich houden aan de voorschriften van de EU: zo weinig mogelijk feiten naar buiten brengen over de ellende van de multicul.

   Het enige wat hem overblijft is roepen dat wij leugens verkondigen of dat de linkjes niet deugen. Hij heeft niet door dat dit op den duur behalve heel erg vervelend ook heel erg ongeloofwaardig wordt.

   Als de ‘vluchtelingen’ in hun vakantie naar Eritrea aan, en ik weet zelfs van een man die daar weer gaat wonen en zijn familie hier laat om geld op te strijken, dan mogen we toch aannemen dat het daar weer veilig is?

   Maar op dergelijke feiten gaat Simon niet in. Ook niet op het feit dat de EU weigert de grenzen te sluiten en ons dus willen en wetens opzadelt met een primitieve, voormiddeleeuwse cultuur, waarvan de aanhangers minachting hebben voor onze wetten en gebruiken en die met geweld uit de weg willen ruimen.

   Als zij aanslagen plegen dan gaat hij zelfs zover dat wij de schuld krijgen.

   Politiek-correct is niet alleen dom arrogant maar om die reden ook nog levensgevaarlijk voor onze samenleving.

   http://nos.nl/artikel/2082786-timmermans-meer-dan-helft-vluchtelingen-heeft-economisch-motief.html

   Stel dat dit 40% is, maar het kan ook meer zijn, hoe dan ook moet daar iets mee worden gedaan en ook dat gebeurt niet. Het schijnt voor de EU al moeilijk te zijn om mensen die geen recht hebben om hier te blijven, terug te sturen.

   Ik vraag me werkeljk af hoe het mogelijk is dat de EU-leiding nog de gore moed heeft om in het pluche te blijven zitten en hun dikke salarissen te incasseren, terwijl zij blijkbaar niets kunnen/willen doen om onze landen veilig te houden.

 10. poldi

  “hij ziet de multiculturele samenleving niet slagen”.

  Dat zei frau wilkommen Merkel een paar jaar geleden ook al met de opmerking “de multiculturele samenleving is mislukt”.

  Ik ben toch zo benieuwd wat de beweegreden van haar was voor de 180 graden ommedraai.

  Want zelfs door links gehersenspoelde “hoogopgeleiden” hadden de aangerichte ellende en tweespalt van de instroom van overwegend nooit aan te passen islamitische gelukzoekers kunnen voorzien.

 11. poldi

  Wie waren die relschoppers bij het Tikibad in Duinrel ?
  Kijk en huiver.
  http://www.maghrebmagazine.nl/…/arrestaties-na…/
  Uit ervaring leren wij dus.
  Heeft niets met dom rechts te maken.
  Alleen met dom wegkijken en oeverloos ontkennen.

  1. ceteris paribus

   We moeten ze allemaal opsluiten in concentratiekampen, vindt Wim ook niet?

   1. Wim

    Zulke fascistische gedachte komen niet bij mijn op ,het zit in jouw kop deze geestelijk gestoordheid. Misschien is dat je wens met de PVV aanhangers na de wens van die oud Politie man bij Pauw waarbij Samsom goedkeurend knikte.

    1. zomaar

     Joop. Riessen , had het daarover bij Pauwel en Wauwel , Wilders moest van de aardbodem verdwijnen , en al zijn gelijk denkende (volgelingen) moesten op een afzonderlijk eiland gezet worden .

     wat dachten wij wel niet !!, dat WIJ DE LINKSE MAAKBARE SAMENLEVING , KONDEN TEGENHOUDEN !, woorden van deze linkse fascist en racist .

     https://www.youtube.com/watch?v=aclY_G4jrDE

     en dit getuigd hoe links aan de fundamenten van onze samenleving zaagt , om de in hun ogen de verrijking van moslims te bespoedigen .

    2. ceteris paribus

     Hoor ik goed dat Wim nadrukkelijk afstand neemt van de voorstellen van vigo?

   2. Houtlijm

    Ceteris, ze moeten vooral jou opsluiten in een kamp.

    1. Ni28

     CP stuurt men overal weg. Je zou mee zitten.

    2. ceteris paribus

     Ik twijfel er niet aan, Houtlijm, dat als mensen met jouw politieke overtuiging aan de macht komen, ik dat risico daadwerkelijk loop.

 12. zomaar

  ceteris paribus    30 minuten ago   
  Zomaar krabbelt al terug naar 60%. Ook dat percentage bleek een slag in de lucht en daar kreeg Timmermans veel spijt van.

  ik krabbel niet terug !, bovendien heb ik niets beweerd .

  afin dit was een uitspraak van een linkse ruiter , Frans Timmermans die volgens het centrale orgaan (ook weer links) , het bij het verkeerde eind had .

  en zo zien. lezen wij, dat op het linkse front niemand het met niemand eens is !!, zeker niet als er een linkse ruiter met berichten komt , die de anders denkende binnen onze samenleving gelijk geven.

  hun linkse zakkenvullerrij en het verkwanselen van onze samenleving zou maar eens in gevaar lopen .

  afin mensen die vluchten door vijf zes veilige landen , kan ik geen echte vluchteling noemen , dat zijn economische vluchtelingen die op onze uitkeringen af komen .

  1. ceteris paribus

   Ik bied 40%, kan zomaar daar mee uit de voeten?

   1. zomaar

    o jawel , goed zelfs !!.

    alleen begrijp ik dan niet waarom jij de woorden van jullie Frans niet wil geloven ?.

    hij heeft gezegd dat 60% van de vluchtelingen economische vluchtelingen zijn , en let op!! 40% van hen echte !!.

    dus waarom doe jij nu moeilijk ?.

    alleen op mijn stelling dat ik deze linkse ruiter niet echt vertrouw en zelf denk dat het 80% zijn zal .

 13. poldi

  Plagiaat
  ———
  Inmiddels bekend:Een groepje Marokkaanse jongens heeft in het weekend voor veel commotie gezorgd in het Tikibad van attractiepark Duinrell in Wassenaar. Bij een vechtpartij kregen medewerkers van Duinrell klappen en raakten ze gewond. Dat meldt Omroep West.
  Volgens een woordvoerder van Duinrell misdroeg de groep zich in het bubbelbad van het Tikibad. Toen personeel ze wilde weghalen onstond een vechtpartij.
  De politie heeft acht verdachten aangehouden. (Bron/ lees verder: Omroep West)

  Een Twitter-bericht van de politie:

  Zojuist 8 aanhouding op Duinrell. Mishandeling en openlijk geweld. Alle verdachten blijven vannacht. Morgen gaat onderzoek verder. ^GF

  WAAROM DIT NIET GELIJK VERMELDEN NPO, RTL Nieuws en NU.NL?

  1. zomaar

   dit had ik al verwacht , na het lezen van dit bericht .

   http://www.telegraaf.nl/binnenland/26492799/__Vechtpartij_bij_Tikibad_Duinrell__.html

   tja wij als ongelovige moeten onze plaats weten , en de dames en heren moslims overal voor laten gaan .

   links ondersteund dit !!.

   1. ceteris paribus

    Nee hoor, links onmdersteunT dat niet.

    1. Stanly2000

     Als je geen antwoord weet val je maar over taalfouten. OnmdersteunT komt ook niet direct uit de Van Dale.

 14. Anna

  Honderdduizenden? Allemaal op een enkele na. laat die honderden islamitische stammen die elkaar al 1400 jaar aan het uitmoorden zijn hun eigen landen opbouwen en ontwikkelen met eigen ideologie en cultuur. Ze hebben hier in het westen niks te zoeken. PVV ” Nederland De-islamiseren”. En wel meteen. Zo niet is heel Europa verloren.

 15. alkmaar

  één van de betere politici…..

 16. Ni28

  Fijn streven van CSU maar deze sociale toeristen krijg je nooit meer het land uit.

 17. Ni28

  Bij Marieke kunt je zien dat de appel niet ver van de boom is gevallen.

 18. ceteris paribus

  In Nederland ligt het goddank een stuk beschaafder, gelet op dit hartverwarmende bericht.

  http://www.elsevier.nl/nederland/achtergrond/2016/09/buurtbewoners-met-stomheid-geslagen-na-sluiting-azc-laren-355087/

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.