Dit schattige meisje werd gepest vanwege haar liefde voor insecten. Toen kwamen deze wetenschappers in actie!

Arme Sophia. Waar andere meisjes graag met poppen of paarden spelen, gaat het kleine hartje van dit meisje sneller kloppen van rupsen en kevers. Niet al haar leeftijdsgenoten nemen haar dat in dank af.

Kleine Sophia Spencer is pas 7 jaar oud, maar heeft haar hele leven al één grote verslaving: insecten! Al sinds het kleine meisje zichzelf kan voortbewegen kruipt, loopt, rent en kuiert ze al achter de kriebelbeestjes aan. Ze praat er non-stop over, en ze heeft een speciaal plekje in haar hart voor spinnen. Vooral als ze andere mensen bang maken.

Helaas begrijpt niet iedereen Sophia, in het bijzonder haar leeftijdsgenoten. Sinds ze verhuisd is heeft ze nog geen één jongetje of meisje in haar buurt of in de klas gevonden die haar liefde voor insecten deelt, laat staan haar begrijpt. Soms loopt het zelfs uit op het pesten van het arme meisje.

sub-buzz-24542-1472242913-11-17f7592951171f2294511182f827f0b3

Nicole Spencer – Sophia’s moeder – zag met lede ogen aan hoe haar oogappeltje huilend uit school kwam omdat de kinderen uit haar klas haar “gek” hadden genoemd. Leraren van haar school zagen het probleem niet of wilden het niet zien. Nicole maakte haar punt tevergeefs op ouderavonden.

Ze besloot toen maar de hulp in te roepen van een andere organisatie. De Entomology Society of Canada. Ze stuurde hen de volgende brief, waarin ze vroeg of de grote mensen die daar werkten wellicht nog een penvriendinnetje voor kleine Sophia hadden. Natuurlijk, de organisatie doet professioneel onderzoek naar insecten en is er niet om kinderen te koppelen. Maar toch, wellicht kenden ze nog wel wat mensen…

Een wanhoopspoging? Misschien. Maar wel een heel succesvolle! Binnen 24 uur stroomde de mailbox van de Society al over met aanmeldingen van mensen die maar wát graag in contact wilden komen met de aan insecten verslingerde Sophia. Zoals Angelica:

Of drie vrouwen die bewijzen dat ook meisjes geobsedeerd door insecten mogen zijn:

Yep:

De actie was een daverend succes! Sophia had nog nooit van vrouwelijke entomologisten gehoord. Nu heeft ze meer dan tachtig ondersteuningsberichten gekregen, waarvan meer dan vijftig van vrouwen.

Sophia gaat alle brieven aan de muur hangen, om nooit meer te vergeten hoeveel mensen haar steunen in haar missie om alle insecten ter wereld te vangen.

unnamed-4-fdd9f538b0afcb29fd436c5b173bb7f1

Dit kleine meisje is geweldig!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.