Duitse asielzoekers komen slecht aan een baan

Het Duitse NDR meldt dat vluchtelingen uit islamitische landen moeilijk aan een baan komen. Van de 10.000 vluchtelingen die in Hamburg zijn neergestreken zijn er maar 200 aan het werk. Dat is een schamele twee procent. Volgens Die Linke komt dat door alle regels en formaliteiten die een toetreding tot het arbeidsproces bemoeilijken.

Maar volgens het Duitse Handelsblatt moeten de oorzaken van de moeizame integratie in het arbeidsproces elders worden gezocht. Minstens 60 procent van de werkloze vluchtelingen ontberen een voldoende beheersing van de Duitse taal, hebben onvoldoende opleiding of professionele vaardigheden. Een overweldigende meerderheid van de vluchtelingen trekt dan ook een uitkering, schrijft het blad. In de afgelopen mei-maand werden 99.000 asielzoekers uit acht verschillende niet-Europese landen toegevoegd aan het Duitse sociale voorzieningenstelsel, een stijging met één derde ten opzichte van vorig jaar. Het aantal vluchtelingen die een uitkering genieten is afgelopen jaar met 79 procent gestegen tot 304.000.

Het betreft vooral asielzoekers uit Syrië, Afghanistan en Eritrea. Driekwart van hen konden geen enkel opleidingsbewijs (‘Berufsabschluss’) overleggen, of geen die ook in Duitsland geldig is . Daarom pleiten sommige politici in Duitsland voor het sneller erkennen van opleidingscertificaten uit de herkomstlanden.

Toch geloven veel bedrijven in Duitsland dat het asielbeleid nog een succes kan worden. Immers, meer dan 70 procent van de asielzoekers is jonger dan 30 jaar en die moeten in staat worden geacht binnen een redelijke tijd wat te leren. En aangezien de wachttijd van de asielaanvraag procedure inmiddels is opgelopen tot meer dan een half jaar zou die tijd nuttig besteed kunnen worden aan een opleiding of het leren van de taal.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Peter Selie

  Tja de economie bloeit als nooit te voren (Kuch), hier in Nederland liggen de cijfers ietwat beter 9% van de hoogopgeleide asieleisers vindt een betaalde baan.

 2. toetssteen

  ‘Minstens 60 procent van de werkloze vluchtelingen ontberen een voldoende beheersing van de Duitse taal, hebben onvoldoende opleiding of professionele vaardigheden. ‘

  Juist ja, gewoon analfabeten. Is men er overigens al uit hoeveel procent echt uit Syrië komt? Laatste melding zweefde zo rond de 10%.

 3. Bes Tolen

  De onbetrouwbaarheid van het hele massa-immigratiewezen is groot, zo groot dat om te beginnen achter elke bewering en elk cijfer enkele vraagtekens gezet moeten worden. Verder mag ieder, die nog in integriteit van wie ook in het massa-immigratiewezen waar die zich ook bevindt en wat die ook doet, gelooft, worden weggezet als imbiciel, in elk geval te gevaarlijk om niet de nodige afstand van te nemen en te houden. Maar wie weet, breekt nog eens bijltjesdag aan, hoe feestelijk zal die zijn. Laten we hoop houden op de enig mogelijke ontsnapping, het interneren van hen, de rotten die in hun onderworpenheid aan het bovenmenselijk dat is het goddelijk goede dan wel uit zuiver winstbejag en onethische zelfhandhaving ieder normaal zelfstandig denkend mens hier in Europa straffeloos bedreigen en met zoveel meer als met de kwalificaties racist, fascist enzovoort.

 4. Wachteres

  “Daarom pleiten sommige politici in Duitsland voor het sneller erkennen van opleidingscertificaten uit de herkomstlanden”.

  O help, wat staat ons te wachten …. een arts of een tandarts of een verpleegkundige uit het een of andere primitieve land?

  In GB hoeven zij niet meer hun handen te wassen als dat in een bepaalde periode van Allah niet mag en mogen ze hun armen bedekken, ook al is dat onhygiënisch.

  Waarom snappen onze achterlijke leiders niet dat mensen zich hier moeten aanpassen en als ze dat niet willen of kunnen dat ze moeten vertrekken naar elders?

  Het is toch zooooo simpel.

  En natuurlijk blijven bedrijven geloven dat het wel goed komt. Hoeveel te meer mensen zonder enige opleiding hier hoeveel te beter. Ga maar akkoord met een waardeloze diploma.

  Zij kunnen tegen de autochtone bevolking worden uitgespeeld: “Voor jou tien anderen”.

 5. Niek

  “Oorzaak ergens anders zoeken..”

  .
  .
  .

  Ja simpel.
  .
  .
  .
  .
  Oorzaak: de Koran.

 6. Anna

  Allemaal op staande voet terug naar regio en eigen landen. Na oorlog oorspronkelijke landen opbouwen en ontwikkelen. Europa is overbevolkt,heeft grote werkloosheid, enorme onveiligheid en de verzorgingsstaten zijn bijna failliet.Niet een bedrijf weet wie ze binnenhalen. Zijn het moslims die houden van homo’s,Joden,christenen en andersdenkenden?

 7. Anna

  De Duitsers zullen er nog wel achter komen wat er is veroorzaakt. Ze zitten nog in de ontkennings tijd. Alles is koek en ei. “Wir schaffen dass”. Bedrijf dat veel geld verdiend aan asielzoekers interesseert de toekomst van land en bevolking geen ene moer. Hotels hebben al hun bedenkingen. Toerisme zit flink in de min.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.