‘Een half uur nadat het schieten begon in Turkije’ deed de Britse inlichtingendienst een schokkende ontdekking

Wie zit er echt achter de mislukte staatsgreep in Turkije? En hoe kan het dat aanhangers van de regering meteen riepen dat Fethullah Gülen er verantwoordelijk voor was?

Het zijn vragen die veel mensen al weken bezighouden. Tijdens de coup kwam Erdogan op televisie. Hij gaf Gülen onmiddellijk de schuld. Maar hoe kon hij dat weten? Was hij niet wat snel met zijn oordeel?

Volgens een Duits magazine is er meer aan de hand:

Kortom, volgens dit bericht hield de Britse inlichtingendienst alles nauwlettend in de gaten toen de staatsgreep plaatsvond. Binnen dertig minuten nadat de onrust begon werden overheidsmedewerkers betrapt toen ze onderling spraken over zuiveringen die de volgende dag meteen zouden beginnen, en overlegden ze met elkaar over de te volgen strategie. Die was: geef Gülen de schuld van alles.

Dat bericht Focus tenminste.

Als we ervan uitgaan dat dit klopt en dat dit bekend is bij Europese landen wordt het meteen duidelijk waarom de Turkse regering niet bepaald gesteund wordt door de EU.

In de tussentijd zeggen Turkse media hier natuurlijk helemaal niets over, want stel je voor dat je Erdogan tegen je in het harnas jaagt! Dat moet je niet willen.

Of het klopt of niet, je zou denken dat er in ieder geval aandacht aan gespendeerd kan en moet worden, niet alleen in Turkije zelf, maar ook daarbuiten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Houtlijm

  Politiek is een slangenkuil en een maffiabende. Overal ter wereld. Politici zijn machtbeluste, megalomane psychopaten die over lijken gaan. Allemaal. Wat een geweldige wereld. De mensheid is een mislukte soort. Wellicht is het tijd dat we opgeruimd worden en vervangen door een nieuw experiment.

  1. ceteris paribus

   Kan de heer Houtlijm de contouren schetsen van dit nieuwe experiment? Is mijn vermoeden juist dat hij de rechtsstaat en de democratie wenst af te schaffen?

   1. Wachteres

    Nou nee, Simon cp, hoe kun je dat zeggen?

    We zijn juist tegen de EU, omdat we voor de rechtstaat en de democratie zijn.

    Zo langzamerhand moet jij dat toch weten?

    1. van Urk

     Wachteres@ De heer ceteris heeft zelf nog niet eens in de gaten dat de EuroBabel een gevaarlijk ideologisch politiek instituut is.

     1. ceteris paribus

      Wat bedoelt de heer van Urk met EuroBabel?

     2. Houtlijm

      Het is duidelijk door wie Simon Ceteris betaald wordt: SorosLeaks – Miljardair koopt Nederland en de EU. http://www.geenstijl.nl/

     3. Vigo

      Interessant om eens te onderzoeken of bureau grondlijn er ook bij staat….

     4. van Urk

      Een parlementsgebouw in de vorm van de toren van Babel laten bouwen in Straatsburg de stad dat bekend staat als het centrum van mystiek, humanisme, Jodenhaat en vervolging(In 1349 werden 2 tot 3 duizend Joden in het openbaar levend verbrand). Naast het Babylonische symbool wordt ook het Grieks-Romeins symbool gebruikt van de door Zeus verkrachte vrouw(Europa) op het beest(Openbaring 17:1-18). Wie verzint zoiets nou? Dat zijn weer voorbeelden van bepaalde heidense zaken die door de EU elite vereerd wordt.

     5. ceteris paribus

      Mogelijk treedt er morgen bij de heer van Urk weer wat helderheid in. Het is ook mogelijk dat hij met zijn bijdrage poëzie beoogde.

    2. anniejansz1

     Grappig te horen van iemand die de rechtsstaat en de democratie
     in de gangbare definitie constant aanvalt.

     1. ceteris paribus

      Ja, mevrouw Wachteres liegt graag en gemakkelijk. Haar meningen hier zijn ronduit racistisch en fascistisch en ze valt degenen bij die hier een moslimrein Europa bepleiten en moslims in kampen willen opsluiten. Net zo makkelijk huichelt ze dat ze de rechtsstaat en de democratie eerbiedigt.

      Een soort Trump, je zwetst maar wat in het rond en je hebt geen relatie met de waarheid.

    3. lonely

     Wachteres: chapeau

  2. Peter Selie

   100% mee eens beste Houtlijm.

 2. Ni28

  Er is maar een coup in Turkije en die duurt nog voort. De coup van Erdogan. Erg doorzichtig allemaal, alleen een idioot zou er in trappen. Erdogan heeft de Turkse komedie opgevoerd maar het publiek liet het gelukkig afweten.

 3. Niek

  VanUrk, klopt: “Naast het Babylonische symbool wordt ook het Grieks-Romeins symbool gebruikt van de door Zeus verkrachte vrouw(Europa) op het beest(Openbaring 17:1-18). Wie verzint zoiets nou?”

  De demonische wereld, het realm van de antichrist die “”wereldorde”‘ (door veel chaos te stichten) voorbereidt verzon zoiets inderdaad.
  Het afschuwelijke beeld staat wel heel groot pontificaal voor het mega bouwwerk van de fascistische ongekozen EU leiders.

 4. van Urk

  En hoe ziet u dat dan beste ceteris? De Europese eenheid is niet anders dan een satanisch gedrocht. De hoogmoed van “lucifer” zich boven God te stellen is vandaag terug te zien in de Europese unie. De Europese unie had ooit een poster uitgegeven om de Europese eenheid bij het volk te promoten met Satans symbolen (sterren met twee punten omhoog) zwevend rond de Europese toren van Babel met daarop de tekst : Vele tongen (talen), een stem. Bij de torenbouw van Babel zei God: “Dit is het begin van hun streven; nu zal niets van wat zij denken te doen voor hen uitvoerbaar zijn:(Gen.11:16) “. Op weg naar een wereldregering zullen techniek en wetenschap de heerschappij voeren. De buitenkant van het gebouw in Straatsburg symboliseert de toren van Babel en de binnenkant het Colosseum. Babylon en Rome zijn dus als eenheid te zien in de Europese unie. De leiders die u hoogschat zijn net als Nimrod bezig God uit te dagen en zijn zo overmoedig en arrogant te denken dat zij daarin ook zullen slagen. De Europese vlag met haar twaalf sterren is al een verhaal apart. Het ontwerp is afkomstig van Arsene Heitz uit Straatsburg. Eerdere voorstellen voor een Europese vlag, afbeeldingen met een kruis, werden destijds door de socialisten heftig bekritiseerd en verworpen. De twaalf sterren waarvoor gekozen werd zou symboliek staan met de heilige Maria maar in werkelijkheid symboliseert het idee van deze sterrenkrans aan Nimrods vrouw Isis (Semiramis) die precies hetzelfde uitgebeeld wordt als de heilige maria . De bevolking van Europa is daardoor flink bij de neus genomen en zelfs het Vaticaan heeft handig gebruik gemaakt van deze onwetendheid. Het is duidelijk dat Europa bezig is met DAT te herstellen wat God vernietigd heeft.

  1. ceteris paribus

   Beste heer van Urk, ik zou het op prijs stellen als u de bron van uw betogen zou vermelden. De door u gebruikte bron is notoir onbetrouwbaar.

   http://niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=9921:europese-unie-sloopt-nederland&catid=9:binnenland&Itemid=22

 5. Ali Yas

  We wachten het bewijsmateriaal even af, maar eigenlijk is het hooguit ondersteunend bij wat we weten. Het ontslag van duizenden rechters ruimschoots binnen de tijd die nodig zou zijn om de betrokkenheid van al deze mannen aan te tonen laat geen ruimte voor twijfel: het compleet uitschakelen van de politieke oppositie én het opheffen van de scheiding der machten waren al lang voorbereid. Erdogan zocht alleen nog een geschikt moment.

 6. Bes Tolen

  Veel verhalen in het religieuze vlak, en al helemaal als ze uit het verre verleden stammen of geacht worden uit het verre verleden te komen, zijn of zwaar overdreven of geheel fantasie maar nog altijd heel gewild. Al helemaal als het over joden gaat, gaan sommigen erg ver mee in die verhalen. Juist bij te partijdig gelovigen en bij opportunisten. Dat terwijl de echte geschiedenis nooit aan de orde komt. Taboes en gevaarlijke onzin volop. Wie is daar nu mee gebaat?

 7. toetssteen

  Dank je voor je berichtgeving Michael. Wees wel voorzichtig en denk aan je eigen gezondheid en die van je vrouw.
  De situatie is behoorlijk complex. Mijn persoonlijke mening is dat men uit is op een escalatie. Hoe en in welke kannen zulks te gieten, daar tracht ik handen en voeten aan te geven. Voor zover dat ooit mogelijk is.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.