Goed nieuws uit Nigeria: Boko Haram-chef Abubakar Shekau gedood

Abubakar Shekau is eindelijk uit de weg geruimd. Goed nieuws dus.

De voormalige leider van Boko Haram, Abubakar Shekau, is eindelijk om zeep geholpen door het Nigeriaanse leger. Volgens de Nigeriaanse luchtmacht werd de jihadist succesvol gebombardeerd. Hij zou daarbij zwaar gewond zijn geraakt, waarna hij aan zijn verwondingen zou zijn bezweken:

Government planes attacked the fighters in the village of Taye inside the Sambisa forest in Borno State on Friday, the air force said, adding it had only just confirmed details of the raid.

‘Their leader, so called “Abubakar Shekau”, is believed to be fatally wounded on his shoulders,’ the statement released on Tuesday from army spokesman Colonel Sani Kukasheka Usman added.

Helaas is er ook slecht nieuws:

1. Ten eerste heeft het Nigeriaanse leger al eerder geclaimd dat Shekau dood was. Toen bleek dat niet zo te zijn.
2. Eerder deze maand werd bekend dat ISIS-leider Abu Bakr al-Baghdadi een nieuwe Boko Haram-leider had aangesteld, namelijk ene Abu Musab al-Barnawi.

Shekau accepteerde dat niet, maar het betekent toch dat hij niet langer de enige leider van Boko Haram was toen hij uiteindelijk gedood werd.


Het is natuurlijk goed en belangrijk dat Shekau uit de weg is geruimd. Dat werd hoog tijd. Deze man was een brute massamoordenaar die slachtoffers martelde, duizenden mensen vermoordde, en jonge meisjes liet ontvoeren. Die meisjes werden (en worden!) vervolgens als seksslaven behandeld.

Al die misdrijven werden gepleegd op bevel van Abubakar Shekau.


Als iemand de doodstraf verdiende is hij het dus. Laten we hopen dat de Nigeriaanse overheid gelijk heeft en dat hij deze aarde nu inderdaad verlaten heeft en de hel zijn ‘nieuwe thuis’ mag noemen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. Wim

  Als iemand de doodstraf verdiende is hij het dus

  Oei de doodstraf ,kijken hoe hier de Sarkos en de CPs op reageren ,die hadden liever deze man hier opgevangen met uitkering, huisje, tomaatjes en een blank slavinnetje.

 2. poldi

  Dat hij een langdurige en pijnlijke doodstrijd mag lijden.
  Dan kan hij aan al die onschuldige slachtoffers en slachtoffertjes denken.

 3. Ruud Steunassen

  Een nekschot en niet meer aan denken.
  Dus geen vleeshaken, geen pianosnaren en niet genoteerd staan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.