Goud voor lichte roeidames!

De Nederlandse roeisters Ilse Paulis en Maaike Head hebben ons land zojuist de tweede gouden medaille bezorgd deze Olympische Spelen. Het ijzersterke duo zette een tijd neer van 7.04,73 in de lichte dubbeltwee. Canada eindigde als tweede (7.05,88), het brons was voor China (7.06,49). Voor de Nederlandse roeiploeg is het de tweede medaille op het Lagoa Rodrigo de Freitas en de zesde voor Nederland. Donderdag behaalde de vrouwen dubbelvier zilver. Londen 2012 leverde slechts één medaille (brons voor de vrouwen acht) op.

Het contrast met de zaak Van Gelder kan haast niet groter zijn. De Lord of the Rings verloor zojuist het kort geding dat hij had aangespannen tegen de sportkoepel NOC*NSF die hem had weggestuurd wegens overtreding van de gedragsregels.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.