Jongetje vult een stadion met duizenden teddyberen. De reden daarvoor is hartverscheurend

Het stadion was tot de nok gevuld.. met beren.

13.000 beren: zoveel wilde hij er in het Select Stadium, in de buurt van Liverpool, proppen. Daar had de 14-jarige Aidan Jackson echter een heel goede reden voor, die helaas niet zo vrolijk is. Twee jaar geleden moest hij namelijk afscheid nemen van een van de meest dierbare personen in zijn leven, de eveneens jonge Olivia. Zij overleed na een jarenlange strijd tegen haar lichamelijke beperkingen, die haar op veel te jonge leeftijd het leven ontnamen.

Om haar en andere kinderen met zulke beperkingen echter niet te vergeten, is in haar naam de Olivia Alice Foundation opgericht. Deze stichting probeert geld bijeen te krijgen om nieuwe apparatuur voor ziekenhuizen te kunnen betalen. Tot nu toe hadden ze echter nog niet veel geld weten te verzamelen, waardoor een actie als deze zeker geen kwaad kon.

Olivia’s goede vriend Aidan, die ze bij het zwemmen had leren kennen, kwam op het idee om mensen teddyberen te laten doneren, omdat Olivia daar zo dol op was. Het doel was om het lokale stadion te vullen met de geschonken beren, om zo aan de wereld te laten zien hoe sterk solidariteit kan zijn. De stichting vroeg iedereen die een beer gaf om één pond te doneren aan de stichting. Bij het halen van hun doel zouden ze dus maar liefst 13.000 pond verzameld moeten hebben!

Het was in ieder geval een succes, want de beren – en het geld – stroomden binnen vanuit alle uithoeken van de wereld. Één persoon stuurde zelfs 500 beren op, die allemaal een plekje hebben gekregen in het stadion. Het is een prachtig beeld dat mij in ieder geval lang zal bijblijven, al helemaal omdat het geld dat hiermee opgehaald wordt, zeer goed besteed zal worden.

En wat betreft de jonge ‘collectant’ Aidan: goed gedaan! Olivia zou trots op je zijn geweest, dat is zeker.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.