Het nieuwste wapen van de Nederlandse politie tegen inbrekers: Pokémon Go!

Geen categorieaug 12 2016, 8:00
De politie investeert riant in deze nieuwe preventietechniek.
Boeven, bandieten en ander gespuis van Nederland, wees gewaarschuwd, want de politie is nu in het bezit van haar meest afschrikwekkende wapens ooit: Pokémon! Jazeker, je leest het goed, ook agenten springen nu op de hype train die Pokémon Go is.
Eigenlijk is het best een goed idee. De politie, afdeling Rijnmond, heeft 100 euro uitgetrokken voor een project van een wijkagent in Vlaardingen, die wel potentieel zag in het spel bij misdaadpreventie. En dat is hoog nodig ook, aangezien het aantal inbraken in Vlaardingen het afgelopen jaar met maar liefst 31 procent gestegen is. Het gaat de dienstdoende agent nadrukkelijk om het voorkomen van misdaad. Pokémonspelers hoeven dus geen inbrekers in plaats van Pokémon te gaan vangen, maar kunnen wel een afschrikwekkend effect hebben.
Het werkt als volgt: met het beschikbare geld kunnen er een aantal 'lures' gekocht worden, die weer op bepaalde plekken geplaatst kunnen worden. Het idee is om dit zoveel mogelijk te doen op rustige plekken, waar de kans op inbraak vanzelfsprekend hoger zou zijn. Op die lures komen Pokémon af, en daar komen weer spelers van Go! op af. En ja, die spelers houden er soms rare nachtritmes op aan, dus het is heel goed mogelijk dat ze ook 's nachts gaan rondbanjeren door een buurt.
Mochten de Pokémontrainers ook daadwerkelijk een misdaad meemaken, dan worden ze uiteraard aangeraden om de politie in te schakelen en niet zelf op te treden. Al vraag ik me serieus af of het gros van de Pokémonverslaafden het überhaupt zou merken als 5 meter verderop iemand een flatscreen door een ingeslagen ruitje zou dragen...
[caption id="attachment_144725" align="aligncenter" width="700"]Jenny_2 Foto: PatersonGreatFalls / Flickr[/caption]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten