Jongetje vult een stadion met duizenden teddyberen. De reden daarvoor is hartverscheurend

Jongetje vult een stadion met duizenden teddyberen. De reden daarvoor is hartverscheurend

Het stadion was tot de nok gevuld.. met beren.

13.000 beren: zoveel wilde hij er in het Select Stadium, in de buurt van Liverpool, proppen. Daar had de 14-jarige Aidan Jackson echter een heel goede reden voor, die helaas niet zo vrolijk is. Twee jaar geleden moest hij namelijk afscheid nemen van een van de meest dierbare personen in zijn leven, de eveneens jonge Olivia. Zij overleed na een jarenlange strijd tegen haar lichamelijke beperkingen, die haar op veel te jonge leeftijd het leven ontnamen.

Om haar en andere kinderen met zulke beperkingen echter niet te vergeten, is in haar naam de Olivia Alice Foundation opgericht. Deze stichting probeert geld bijeen te krijgen om nieuwe apparatuur voor ziekenhuizen te kunnen betalen. Tot nu toe hadden ze echter nog niet veel geld weten te verzamelen, waardoor een actie als deze zeker geen kwaad kon.

Olivia's goede vriend Aidan, die ze bij het zwemmen had leren kennen, kwam op het idee om mensen teddyberen te laten doneren, omdat Olivia daar zo dol op was. Het doel was om het lokale stadion te vullen met de geschonken beren, om zo aan de wereld te laten zien hoe sterk solidariteit kan zijn. De stichting vroeg iedereen die een beer gaf om één pond te doneren aan de stichting. Bij het halen van hun doel zouden ze dus maar liefst 13.000 pond verzameld moeten hebben!

Het was in ieder geval een succes, want de beren - en het geld - stroomden binnen vanuit alle uithoeken van de wereld. Één persoon stuurde zelfs 500 beren op, die allemaal een plekje hebben gekregen in het stadion. Het is een prachtig beeld dat mij in ieder geval lang zal bijblijven, al helemaal omdat het geld dat hiermee opgehaald wordt, zeer goed besteed zal worden.

En wat betreft de jonge 'collectant' Aidan: goed gedaan! Olivia zou trots op je zijn geweest, dat is zeker.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties