Is deze nieuwste culinaire rage misschien iets voor jou? Patat met softijs!

Lekkere trek om vanmiddag eens een nieuwe snack te proberen? Misschien is dit dan een suggestie voor je…

Eten: we doen het al sinds het begin der tijden, en op de één of andere manier blijven we maar manieren vinden om het opnieuw te ontdekken en om onze smaakpapillen steeds meer aan nieuwe sensaties bloot te stellen. In een poging om helemaal blij te blijven met deze eeuwige culinaire innovatie besloot Cafetaria ’t Huus 2.0 in Veenendaal om iets geheel nieuws op de markt te brengen: patat, met softijs als saus:

De zomerhit van 2016 !!!! Patatje 2.0 . En voor de mensen onder de rivieren een frietje 2.0 😉 Heerlijke goud bruin…

Geplaatst door Cafetaria 't Huus 2.0 op Maandag 1 augustus 2016

De mensen achter ’t Huus zien het al helemaal zitten:

“De zomerhit van 2016 !!!!
Patatje 2.0 .
En voor de mensen onder de rivieren een frietje 2.0 😉
Heerlijke goud bruin gebakken PATAT MET SOFTIJS als saus !
Heb jij hem al geproefd ? “

Er is reden om aan te nemen dat de Patatje Softijs gaat scoren, want in Scandinavië is het al een flinke hit, aldus de uitbater van ’t Huus 2.0:

“,,Het idee is ontstaan door één van onze medewerkers”, vertelt eigenaresse Nina Visser. ,,Hij heeft kennissen in Zweden en daar is patat met roomijs eten heel normaal.”

De medewerkers besloten het ook uit te proberen en waren bijzonder verrast. Zodoende werd het patatje op de menukaart gezet. Visser vindt dat het eigenlijk helemaal niet zo’n vreemde combinatie is.

,,Ik bedoel, soms neem je toch ook een slok van je milkshake, terwijl je nog een patatje in je mond hebt? Dat vindt ook niemand raar.” “

De patatje softijs word aangeboden met de slogan: “Raar? Zeker niet. Lekker anders? Dat wel!” en volgens Nina lopen de verkopen van de ‘Patatje 2.0′ goed: veel mensen kiezen speciaal voor haar snackbar, omdat ze zo’n patatje met softijs zelf wel eens willen proberen!

Het is zeker niet voor het eerst dat er geëxperimenteerd wordt met patat óf ijs. In januari kondigde McDonalds al aan om patatjes met chocolade te gaan bakken, en vorige zomer wist een ijsco-schepper die je bij elk gekocht ijsj trakteert op een circusact, al hoge ogen te gooien.

Maar patat en ijs samen, als één gerecht? Dat moet geheel nieuw zijn. En – hopelijk – ook geheel lekker. Ik moet zelf zeggen wel heel benieuwd te zijn geworden nu.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

 1. Lex

  Hmmmm Nee.

  Geef mijn maar mijn favoriet patatje maar een patatje oorlog “Mayonaise met satésaus”

  Ik ben er in de loop der jaren achter gekomen dat veel snackbars onsmakelijke tot vreselijk smakende satésaus bij de patat serveren.

  Vaak proef je de vieze smaak van ketjap dan heb ik al gegeten en gedronken. Of satésaus dat al dagen staat te pruttelen waar af en toe water word bijgedaan.

  Bij dergelijke zaken kom ik ook nooit meer terug.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.