Deze man heeft nu écht alle Pokémon in Pokémon Go gevangen. Hij reisde de hele wereld over!

Geen categorieaug 06 2016, 12:00
De eerste echte legende van Pokémon Go.
Inmiddels kent iedere Pokémon Go-speler de naam wel van de 28-jarige roemruchte trainer Nick Johnson. Hij was de eerste man die alle Pokémon ving die er op zijn continent te vangen waren, en was ook het brein achter een glitch die spelers in staat stelde om absurde hoeveelheden 'XP' te verzamelen.
FotorCreated-64-540x282
Maar Nick Johnson is terug, want Nick is ook de eerste Pokémon Go-speler die alle Pokémon gevangen heeft die er te vangen zijn ter wereld. Dat zit zo: ieder continent heeft z'n eigen unieke Pokémon die alleen daar voorkomt. De Verenigde Staten - waar Nick vandaan komt - heeft Tauros, Europa heeft Mr. Mime, De Farfetch'd zie je alleen in Azië en Kangaskhan komt louter voor in Oceanië.
Pas als je daar overal geweest ben, kan je beweren dat je - naar het motto van de serie - "gotta catch 'em all!" gedaan hebt.
En Nick is nu de eerste die dat klusje klaarde.
Het geluk hielp hem wel een handje, want hij kreeg een wereldreis aangeboden van een reisagentschap, om de eerste te zijn die ook écht alle Pokémon ter wereld gevangen heeft. Want hij heeft er dan wel 142 - maar dat zijn dus alleen de Pokémon die beschikbaar zijn voor Amerikaanse spelers. Dus hop, Nick op het vliegtuig naar Parijs. In de hoofdstad van Frankrijk mocht hij samen met zijn vriendin hij één nacht verblijven in een prachtig hotel vlakbij de Arc de Triomphe, waar hij inderdaad de felbegeerde Mr. Mime wist te bemachtigen.
Daarna stond Hong Kong op het programma, waar Farfetch'd al spoedig in een witte met rode bal gesloten werd. Om de reis compleet te maken ging Nick daarna nog twee dagen naar Australië. Eenmaal in Sydney zat Nick met z'n handen in het haar: waar is nu die verdomde Kangaskhan? Gelukkig is de jongen behendig genoeg. Hij vertelde over z'n hachelijke avontuur aldaar:

"Ik had het woord van een aantal plaatselijke spelers gekregen dat Kangashkan voorkomt in het plaatselijke Hyde Park met enige regelmaat."

https-2F2Fblueprint-api-production.s3.amazonaws.com2Fuploads2Fcard2Fimage2F1678272F8c311688dcf74631af8545efe4132df6-768x432
Een uur of vijf bracht Nick daar door, zonder ook maar één buidel-Pokémon te zien. Toen kreeg hij een Snapchat van een Australische speler om hem ervan te vergewissen dat er zojuist eentje 'gespawned' was. Nick moest haasten:

"Ik pakte een taxi om erheen te springen, maar toen ik dichtbij kwam bleek de weg afgesloten vanwege werkzaamheden. Ik heb de taxi verlaten en eenmaal zo'n vijf straten van de gegeven locatie.. bleek dat de Pokémon er nog was. Ik heb 'm gevangen!"

De enige Pokémon die Nick nog niet heeft gevangen zijn Zapdos, Moltres, Articuno, Ditto, Mew en Mewtwo. Of misschien was hij één van de weinigen die Articuno wel wist te bemachtigen; het zou - zeker gezien Nicks reputatie - niet het allergekste zijn wat ik over deze man gehoord heb...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten