Is deze nieuwste culinaire rage misschien iets voor jou? Patat met softijs!

Is deze nieuwste culinaire rage misschien iets voor jou? Patat met softijs!

Lekkere trek om vanmiddag eens een nieuwe snack te proberen? Misschien is dit dan een suggestie voor je...

Eten: we doen het al sinds het begin der tijden, en op de één of andere manier blijven we maar manieren vinden om het opnieuw te ontdekken en om onze smaakpapillen steeds meer aan nieuwe sensaties bloot te stellen. In een poging om helemaal blij te blijven met deze eeuwige culinaire innovatie besloot Cafetaria 't Huus 2.0 in Veenendaal om iets geheel nieuws op de markt te brengen: patat, met softijs als saus:

https://www.facebook.com/cafetariathuus2.0/posts/1772618779651159:0

De mensen achter 't Huus zien het al helemaal zitten:

"De zomerhit van 2016 !!!!
Patatje 2.0 .
En voor de mensen onder de rivieren een frietje 2.0 ;)
Heerlijke goud bruin gebakken PATAT MET SOFTIJS als saus !
Heb jij hem al geproefd ? "

Er is reden om aan te nemen dat de Patatje Softijs gaat scoren, want in Scandinavië is het al een flinke hit, aldus de uitbater van 't Huus 2.0:

",,Het idee is ontstaan door één van onze medewerkers'', vertelt eigenaresse Nina Visser. ,,Hij heeft kennissen in Zweden en daar is patat met roomijs eten heel normaal.''

De medewerkers besloten het ook uit te proberen en waren bijzonder verrast. Zodoende werd het patatje op de menukaart gezet. Visser vindt dat het eigenlijk helemaal niet zo'n vreemde combinatie is.

,,Ik bedoel, soms neem je toch ook een slok van je milkshake, terwijl je nog een patatje in je mond hebt? Dat vindt ook niemand raar.'' "

De patatje softijs word aangeboden met de slogan: "Raar? Zeker niet. Lekker anders? Dat wel!" en volgens Nina lopen de verkopen van de 'Patatje 2.0' goed: veel mensen kiezen speciaal voor haar snackbar, omdat ze zo'n patatje met softijs zelf wel eens willen proberen!

Het is zeker niet voor het eerst dat er geëxperimenteerd wordt met patat óf ijs. In januari kondigde McDonalds al aan om patatjes met chocolade te gaan bakken, en vorige zomer wist een ijsco-schepper die je bij elk gekocht ijsj trakteert op een circusact, al hoge ogen te gooien.

Maar patat en ijs samen, als één gerecht? Dat moet geheel nieuw zijn. En - hopelijk - ook geheel lekker. Ik moet zelf zeggen wel heel benieuwd te zijn geworden nu.

Lees meer over:
culinair snacks ijs

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties