ISIS heeft overal infiltranten: Amerikaanse politieagent aangeklaagd voor steun aan jihadisten

De tentakels van ISIS reiken veel verder dan voorheen werd gedacht. 

Wie dacht dat ISIS-jihadisten makkelijk te herkennen zijn aan hun baard, broek op enkellengte en zwarte tulband, heeft het mis. Bebaarde terroristen vormen inderdaad een belangrijk deel van ISIS, maar daarnaast zijn er talloze sympathisanten die veel minder makkelijk te herkennen zijn. Sommige jihadisten lijken op het eerste gezicht heel normale mensen, maar wijden hun leven in het geheim aan het steunen van ISIS.

Zo iemand was Nicholas Young. Deze agent uit Washington, DC, werd gisteren gearresteerd door de FBI en is aangeklaagd voor het steunen van ISIS. Jarenlang kon hij ongestoord zijn gang gaan, maar hij werd wel gevolgd door de FBI. Zo wisten de inlichtingendiensten dat Young naar Libië was gereisd om de jihadistische rebellen tegen Khadaffi te steunen, en was bekend dat hij met veroordeelde terroristen had gesproken. Informanten van de veiligheidsdiensten bleven Young volgen om meer informatie te krijgen over zijn terroristische netwerken.

Uiteindelijk werd duidelijk dat Young daadwerkelijk materiële steun verleende aan ISIS. Hij kocht telefoonkaarten om op die manier geld over te maken aan een ISIS-strijder die in Syrië verbleef. In werkelijkheid was deze “ISIS-strijder” een FBI-informant, en groef Young zijn eigen graf. Toch is de arrestatie behoorlijk zorgwekkend gezien de plekken waar Young werkte. Als agent werkte hij voornamelijk in de beveiliging van metrostations in de Amerikaanse hoofdstad – het zou dus goed kunnen dat ISIS hem gebruikte om het openbaar vervoersysteem in Washington aan te vallen.

Het onderzoek naar Young begon in de eerste plaats omdat zijn collega’s hem hadden aangegeven bij de FBI. Het is dankzij deze oplettende burgers dat Young geen terroristische aanslag heeft kunnen plegen, en daarin zijn ze een voorbeeld voor iedereen. We moeten leven in de realiteit dat ISIS overal probeert te infiltreren om aanslagen te plegen. Hun infiltranten zitten mogelijk overal. Het kan geen kwaad om extra waakzaam te zijn – alleen zo kunnen we voorkomen dat ISIS wint.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. H.Vaes

  Deze infiltraties zijn al jaren gaande…..We hoeven er niet ver voor van huis te gaan…..Zie wat er hier in Nederland gebeurt….Onze tweede kamer wordt nu al rijk bevolkt door islam aanhangende personen die het doel hebben om straks een keer toe te slaan.

 2. Ruud Steunassen

  De kamervoorzitter is ook al een islamitisch persoon.
  Die gaat echt eens een keer toeslaan met het uitspreken van een zin in perfect Nederlands.

 3. ko vadis

  Zo kan je jezelf afvragen hoe het in Nederland gesteld is met de personele bezetting van kwetsbare objecten als kerncentrales, inwaterende sluizen, dijkbewaking e.d. Van de Nederlandse screeningmethode weet ik ook niet wat te verwachten, en met een gezonde dosis paranoia ben je vaak 1 stapje vooruit, om maar met Herman Brood te spreken!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.