Israël rolt terreurcellen Hezbollah op: vrienden Iran wilden aanslagen plegen, rekruteerden terroristen op Facebook

De Israëlische veiligheidsdienst de Shin Bet is in actie gekomen tegen een terreurcel van Hezbollah. De groep was van plan om aanslagen te plegen in Israël.

Hoewel Hezbollah en Israël al decennialang gezworen vijanden van elkaar zijn heeft Hezbollah het de laatste jaren een beetje rustig aan gedaan. Tien jaar geleden lokte de organisatie nog een oorlog uit tussen Libanon (waar Hezbollah vandaan komt) en Israël, maar sindsdien draait het vooral om Hamas en ISIS in de regio.

Blijkbaar wil Hezbollah daar verandering in brengen. De terreurorganisatie is namelijk druk bezig met het ronselen van extremisten voor toekomstige terreuraanvallen. Daarbij richt de organisatie zich eerst en vooral op Israëlische Arabieren en Palestijnen.

Gelukkig kon de Shin Bet daar onlangs een stokje voor steken. Gisteren maakte de veiligheidsdienst bekend dat een Hezbollah-terreurcel was opgerold. De leider van de cel, de 18-jarige Mustafa Kamel Hindi, was online geronseld: op Facebook, om precies te zijn. Vervolgens werd hij verder geïnstrueerd met behulp van emails.

Hindi rekruteerde vervolgens snel andere leden voor zijn cel. Onder hen bevinden zich de 22-jarige Muhammad Majad Muhammad Amin Doud (een Hamas-man die zich eerst en vooral bezighield met het inzamelen van geld), Taher Muhammad Mahmud Nofal (22 jaar oud, verantwoordelijk voor het leveren van materiaal om bommen te maken), Islam Iyad Zahir Abu Sayed (21 jaar oud, hield Israëlische militairen in de gaten) en Bara’a Iyad Muhammad Sayid Hamad (19 jaar oud, bommenmaker).

De groep werd in juni al gearresteerd toen de Hezbollah-terroristen op het punt stonden om een aanval te plegen op een patrouille van de Israeli Defense Forces.

Danny Danon, Israël’s ambassadeur voor de VN, heeft het nieuws over deze terreurcel terecht aangegrepen om de wereld duidelijk te maken dat Hezbollah geïsoleerd moet worden. Daartoe moet, zegt hij, de VN Veiligheidsraad de terroristische activiteiten van Hezbollah afkeuren én de organisatie eindelijk officieel erkennen als terreurorganisatie.

Hoewel de VS Hezbollah al twintig jaar een terreurgroep noemen, doet de VN dat nog niet. Normaal gesproken zou je dat ‘ongelooflijk’ vinden, maar in dit geval ligt dat toch een beetje anders. Bij de VN hebben ze immers nog nooit een Iraël-hatende jihadistische groep gezien waar ze niet enigszins mee konden sympathiseren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Viertel

  Geen wonder dat Harry van Bommel (SP) de handdoek in de ring heeft gegooid (= opstapt als Tweede Kamerlid). Met een uitgeschakelde Hezbollah is het voor hem niet mogelijk zich nog langer nuttig te maken voor Lissabon en Palestina.

  1. ceteris paribus

   Smerige insinuatie, Viertel.

   1. zomaar

    is gewoon waar .

    1. anniejansz1

     Nee, een leugen, zeer bewust geplaatst.

   2. Viertel

    Toch zit er een kern van waarheid in mijn 1e reactie, cp. Van Bommel heeft gepleit om met de terroristen van Hezbollah te gaan onderhandelen. Als Hezbollah is uitgeschakeld, is zijn missie een verloren zaak.
    https://www.youtube.com/watch?v=O8iwpHCUTRM

    1. anniejansz1

     m.i. Ben je geen anti-semiet als je vredesonderhandelingen wilt voeren
     met terroristen, of het wijs is, dat is een ander verhaal.

     De weg die de huidige Israëlische regering is ingeslagen zal uiteindelijk
     Ook doodlopen.

     Snap de aantrekkelijkheid bij rechts voor het plaatsen van hoge muren niet zo.

    2. ceteris paribus

     Viertel krabbelt terug door nu over een kern van waarheid te spreken.
     Nee, Viertel, een platte leugen, smerige laster en geen kern van waarheid.

   3. poldi

    Ja CP, de waarheid is hard.

    1. van Urk

     Volgens mij dringt het bij CP nog steeds niet door wat er werkelijk voor smerige spelletjes allemaal achter de schermen van de wereldpolitiek afspeelt. Soros noemt hij een weldoener die alleen onschuldige goede doelen steunt en Harry Bomgordel is absoluut niet antisemitisch. Nou ik wist het wel als ik geld en macht had en vele politieke connecties zou hebben.

     1. ceteris paribus

      Beste heer van Urk, ik zag bewijs noch logica voor de corruptie en oorlogssteun van Sorus en het antisemitisme van van Bommel. Dat heb ik wel nodig alvorens ik me waag aan laster van het soort waaraan u zich schaamteloos schuldig maakt.

     2. van Urk

      Laster? Vraag me dan af vanwaar al die informatie dan vandaan komt? Als je Sorus op je pc intypt dan komt er van die vent alleen maar negatieve zaken naar voren. U leest waarschijnlijk gefilterde informatie. Maar goed er zijn ook geen bewijzen te vinden dat Hitler planmatig Joden wou vermoorden en toch is dat gebeurt. En de heer van Bommel hoort als politici neutraal en onpartijdig te zijn en niet mee te lopen met demonstranten die tegen de Joodse staat zijn, Joden aan het gas lopen te roepen en sympathie tonen aan de Palestijnen en hun leiders die op tv promoten dat Joden afgeslacht moeten gaan worden. Als je dat steunt dan ben je toch antisemiet of niet dan?

     3. ceteris paribus

      Ja, van Urk, op het internet wordt door rechtse sites heel wat gespeculeerd over Soros. Als u wat nauwkeuriger kijkt naar objectieve bronnen ontstaat een aanmerkelijk genuanceerder beeld.

      Van Bommel liep mee in een demonstratie waarin antisemitische leuzen werden geroepen. Daarvan distantieerde hij zich nadrukkelijk. Het is dus eenvoudig niet waar dat hij daar sympathie voor toonde. Vervelende laster, heer van Urk.

      U als christen zou moeten weten dat het een zonde is valse getuigenis af te leggen en dat, zoals de Jacobus-brief aangeeft, de tong een klein orgaan is dat scherper is dan een tweesnijdend zwaard.

      U zou u woorden wat zorgvuldiger moeten kiezen en niet zo gemakkelijk moeten vervallen in onbewezen laster.

     4. Vigo

      Waar op andere onderwerpen die pisvlek de SP de grond in trapt als zijnde een populistische partij, beschermt die vunzige antisemiet van Bommel momenteel alsof het zijn kleinkind is, ik blijf erbij, ophangen aan een vleeshaak dat genetisch afval.

     5. van Urk

      Van Bommel hoort gewoon niet mee te lopen als hij niet antisemitisch is! Je gaat toch niet naast figuren als ophitster Gretta lopen of een volk steunen die Joodse burgers in Israel op straat in de nek steken of in hun woningen vermoorden? Zou de heer Bommel ook mee gaan lopen met Joodse en pro Israel demonstranten? Nee! Hij kiest partij van de Jodenhaat! En waarom zou ik naar objectieve bronnen gaan kijken? Wie zegt of dat wel klopt? Iemand met miljarden in zijn portemonnee zorgt er gewoon voor dat hij positief in het nieuws komt vooral als je de media kunt omkopen of zelf je eigen uitgeverijen hebt.

 2. Niek

  De mohams zijn weer oververtegenwoordigd.
  Zelfs dubbel: “Muhammad Majad Muhammad Amin Doud”

 3. Ni28

  Waar is de Facebook al niet goed voor, ronselen van terroristen. En dat mag van Facebook terwijl zij voor anderen censuur hanteren. Ook een vies mannetje die Zuckerberg. En als de VN Veiligheidsraad terreurgroepen niet aanpakt wat is dan hun veiligheid eigenlijk waard?

 4. Wim

  Volgens de logica van CP waren NSB’ers geen nazi’s, ze liepen wel mee met de Nazi’s maar ze waren geen nazi’s..
  Dat is ook bij van Bommel ,hij loopt wel mee met antisemitisten in een demonstratie maar is het dan niet dan volgens de logica van CP.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.