Laat je inspireren door piloten van de Israëlische luchtmacht!

Deze Israëlische piloten hebben drie jaar lang keihard gewerkt om hun doel te bereiken. Dit is wat wij van ze kunnen leren.

Als je een (top-) piloot wilt worden van de Israëlische luchtmacht staat je een bijzonder zware opleiding te wachten. Het kost je jaren, je lichaam moet leren omgaan met de druk, jij en je vliegtuig moeten één worden, en je moet de meest geweldige stunts kunnen uithalen. Let wel, dat moet je niet doen om indruk te maken op toeschouwers bij een luchtshow, maar omdat het je leven kan redden in tijden van oorlog.

The Israeli Air Force (IAF) is, geheel terecht, dan ook bijzonder trots op haar piloten. In een video die de Israel Defense Forces vandaag op YouTube hebben gezet worden deze piloten dan ook in het zonnetje gezet, waarbij de IDF ook meteen duidelijk maakt wat wij allemaal van deze piloten kunnen leren.

Dat zijn nog het eens soort video’s waar de rest van de media normaal gesproken totaal geen aandacht aan spenderen. Ze moeten er namelijk niet aan denken dat lezers/kijkers eens positief over Israël zullen denken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Niek

  Het meest opvallende van een agressieve – maar in principe altijd verdedigende – strijdmacht als de IDF vind ik hun slogan, die op vele informatiedragers (ook op uniformen) te lezen is, een tekst uit ik meen Jesaja:

  “Niet door kracht, noch door geweld, maar door Mijn Geest, zegt de Here der Heerscharen”

  Hallelujah! Ze dienen een God van wonderen en dat hebben ze wel nodig tegen alle barbaren rondom!

 2. Ni28

  Israël geeft bijdrage op vele gebieden van techniek. De Silicon Valley zit vol met Israëlisch techniek, denk alleen maar aan de CMOS sensor in de fotografie die eigenlijk een ware revolutie in deze techniek heeft ontketent. Die kwam o.a. daar vandaan. Dat kunnen wij niet verwachten van moslimlanden. Daar komt alleen feodale ellende vandaan.

  1. van Urk

   Ni28@, Al die opgegaarde kennis van techniek en medische zorg wil links weer laten verwaarlozen aan de zwak intellectuele bendes van Ramallah.

   1. Peter Selie

    🙂 🙂

 3. nick

  Ik sta gewoon totaal achter Israel! Modelland voor de hele wereld!

  In alles zijn ze verder ontwikkeld dan welk land en volk dan ook. Ik kan alleen maar bewondering en respect hebben voor een land en volk welke door heel hard werken en vechten tegen de bierkaai een prachtig en welvarend land uit het zand hebben opgebouwd.
  Alle leugens en bedrog, alle rancune en jalouzie, die links en moslims tot waanzin drijft, leg ik ver naast me neer en hoop dat men eens en hopelijk niet te laat, tot de juiste inzichten en verstand zal komen.
  De wereld zal er enorm door kunnen groeien en de vrede zal blijvend zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.