Anti-Israël linkse activist George Soros doneerde miljoenen aan Nederlandse organisaties

Geen categorieaug 16 2016, 12:00
Tussen 2009 en 2014 heeft de Amerikaanse miljardair -- en extreem-linkse activist en Israël-hater -- George Soros maar liefst 4,9 miljoen euro gedoneerd aan Nederlandse stichtingen, goede doelen en denktanks.
Soros staat terecht bekend als een vijand van het klassiek-liberale, pro-Israëlische gedachtegoed dat wij van rechts aanhangen. Feitelijk is hij een soort van linkse hippie, maar dan één met heel veel geld. Dat geld gebruikt hij om oude westerse waarden te ondermijnen (zoals patriotisme, bereidheid om hard te werken, geloof in de vrije markt) en zijn eigen socialistische gedachtegoed te verspreiden. In Amerika heeft hij op die manier voor talloze problemen gezorgd.
[caption id="attachment_145027" align="aligncenter" width="643"]DCLeaks DCLeaks[/caption]
Blijkbaar wil hij dat kunstje herhalen in Nederland, een land waar hij verder totaal niets mee te maken heeft.

Daaronder zijn bijvoorbeeld ProDemos en KiesKompas (die in verkiezingstijd allebei een stemwijzer uitbrengen) en de pro-Europese studentenvereniging AEGEE, die in vrijwel alle Nederlandse studentensteden aanwezig is. Ook de 'ja'-campagne bij het Nederlandse referendum over Oekraïne in april werd deels door Soros gefinancierd.

Verder kiest Soros voor organisaties die actief zijn op het gebied van mensenrechten en anti-discriminatie. Zo ontving Amnesty International Netherlands ruim 250.000 dollar en kreeg het Meldpunt Discriminatie bijna 50.000 dollar toegekend. Ook de Anne Frank Stichting en verschillende moslimorganisaties in Amsterdam en Rotterdam ontvingen geld.

Soros is echt een heel vies mannetje. Zo zorgde hij er in zijn eentje voor dat de Britse pond in 1992 keihard crashte. Hoewel Groot-Brittannië daardoor ernstig in de problemen kwam had Soros het prima naar zijn zin: hij had namelijk in korte tijd één miljard dollar verdiend.
Ook werd Soros al eens betrapt op handelen met voorkennis, wat hem in het geval van Société Générale op een boete van 2,2 miljoen euro kwam te staan. Voor andere mensen was dat een gigantisch bedrag, maar Soros lachte er alleen maar om.
Niet alleen pusht Soros zijn extreem-linkse agenda in Nederland, maar uit de documenten blijkt ook dat hij hetzelfde doet in Israël en de Palestijnse gebieden. Daarbij valt het op dat Soros' stichting de joodse natiestaat werkelijk op alle mogelijke manieren probeert te ondermijnen en actief samenwerkt met organisaties die het bestaansrecht van Israël ontkennen.
Vervolgens wordt dit verhaal zo mogelijk nog erger gemaakt doordat de stichting van Soros er alles aan doet om de eigen betrokkenheid bij dit soort activiteiten onder het tapijt te vegen.
Op de website van DC Leaks zijn alle gehackte documenten van Soros' foundation te vinden. Daaruit blijkt duidelijk dat deze man werkelijk een bron van kwaad is in de wereld en dat hij zijn geld gebruikt om oude, traditionele Westerse (en dus: Nederlandse) waarden te ondermijnen, waarna hij de nieuwe wereld die hem voor ogen staat gebruikt om zichzelf nog meer te verrijken. Elke Nederlandse organisatie, stichting of beweging die daar op wat voor manier dan ook aan meewerkt moet zich kapotschamen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten