Moedig: Amerikaanse ISIS-gevangene verdedigde haar christelijke geloof tegen Jihadi John

Kayla Mueller werd continu mishandeld en verkracht door haar ISIS-echtgenoot.

Kayla Mueller kwam in 2015 om het leven bij een luchtaanval, na anderhalf jaar gevangen te hebben gezeten in een ISIS-kerker. Nu zijn er nieuwe beelden opgedoken van de Amerikaanse humanitair werkster. Kayla werkte voor Artsen zonder Grenzen in Aleppo. Helaas had ze niet veel tijd om de Syrische bevolking te helpen: in 2013 werd ze ontvoerd door een groep ISIS-strijders. De jihadisten wilden haar alleen vrijlaten in ruil voor een terrorist die in Amerika gevangen zat, of in ruil voor vijf miljoen dollar. Beide eisen waren onmogelijk in te willigen, en Kayla’s gevangenschap duurde voort.

Bij een airstrike van de anti-ISIS-coalitie in 2015 werden niet alleen jihadisten gedood, maar helaas ook Kayla. Daarmee kwam een einde aan haar gruwelijke gevangenschap. Maandenlang werd ze mishandeld en misbruikt door ISIS-strijders, die in de 27-jarige Amerikaanse een ideale seksslavin zagen. Ze werd gedwongen om te ‘trouwen’ met de hoogste baas van ISIS: Abu Bakr Al-Baghdadi. Het ‘huwelijk’ bestond uit eindeloze verkrachtingen, maar toch verloor Kayla de moed niet.

Op nieuwe beelden die deze week zijn gepubliceerd is Kayla te zien. Ze spreekt duidelijk in de camera, hoewel ze aangeeft zeer moe en angstig te zijn.

Schermafbeelding 2016-08-26 om 11.23.41

Enkele van haar medegevangenen zijn deze week geïnterviewd door de Amerikaanse zender ABC. Volgens hen hield Kayla de moed vol, ondanks de ontberingen die ze moest doorstaan. Ze bleef zelfs haar christelijke geloof verdedigen tegen de ISIS-jihadisten, vertelt haar voormalige medegevangene Daniel Rye Ottosen, een Deense fotograaf. Op een gegeven moment bracht een groep jihadisten onder leiding van de beruchte ‘Jihadi John’ Kayla naar de cel waar de Deen zat opgesloten.

“Één van de jihadisten zei, ‘Oh, dit is Kayla, en ze heeft al die tijd in haar eentje opgesloten gezeten. En ze is veel sterker dan jullie. En ze is veel slimmer. Ze heeft zich bekeerd tot de islam.’ En toen zei ze, ‘Nee, dat heb ik niet gedaan’.”

De Deen was geschokt: hij was zo gebroken door zijn gevangenschap dat hij zichzelf had geprobeerd te wurgen toen ISIS-bewakers hem aan zijn polsen ophingen aan het plafond.

“Ik had zoiets nooit durven zeggen. Ik denk het niet. Het was duidelijk dat iedereen enorm onder de indruk was van de kracht die ze uitstraalde. Dat was echt heel duidelijk.”

Jihadi John was één van de wreedste ISIS-strijders.
Jihadi John was één van de wreedste ISIS-strijders.

De nieuwe beelden en de getuigenissen van haar medegevangenen tonen aan dat Kayla de moed probeerde vol te houden, hoewel ze het ontzettend zwaar had. Wat ongelooflijk moedig dat ze in het gezicht van Jihadi John en andere ISIS-strijders durfde te zeggen dat ze geen moslim was. Hij had op dat moment gewoon haar keel kunnen doorsnijden… Tot op het laatst bleef Kayla trouw aan haar (christelijke) principes. De ouders van Kayla moeten hun dochter missen, maar weten zich getroost door de kennis dat ze tot het laatste moment sterk bleef.

Kayla's ouders
Kayla’s ouders

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. zomaar

  tja wat moet hier van denken ,of zeggen ?, waarom onder de humanistische vlag naar landen (samenlevingen) gaan , waarvan bekent is dat daar beeste wonen .

 2. van Urk

  “Jullie hebben gehoord dat werd gezegd: Je moet je naaste liefhebben en je vijand haten. En ik zeg jullie: heb je vijanden lief en bid voor wie jullie vervolgen” (Mattheus 5:42-45) Je kan inderdaad zeggen dat dit naief is of onrealistisch. Maar je kan niet zeggen dat Jezus je oproept tot iets anders. Hij liet ons zien hoe je vijanden lief moet hebben. Hij was zelf ook niet op zoek naar behoud van Zijn leven. (Hij liet zich vrijwillig gevangen nemen), maar bereid om het af te leggen aan het kruis.

  1. a_amsing

   Rot toch eens op met dat gezeik over die zogenaamde god van jouw! Er is nog nooit, maar dan ook nooit aangetoond dat er zo’n alles beherende sadist bestaat. Zogenaamd een god vol van liefde, nou dan zal ik wel eens haat en puur sadisme willen zien. Wat een stuk stront moet dat zijn!

   1. Houtlijm

    Amazing, kun jij dan bewijzen dat God niet bestaat?

    Voor Ceteris is het in ieder geval prettig dat hij er een nieuwe reetlikker bij heeft. Succes jongens!

    1. a_amsing

     Hoe kan je nu iets bewijzen dat niet bestaat? Wat een onzin!

     1. van Urk

      Die bewijzen zijn er wel. Je moet er alleen voor openstaan en je ogen wat meer gaan openen. Dat is precies het gekke bij wetenschappers die denken iedere keer wat nieuws te ontdekken. Hoezo nieuws? Het bestond er gewoon al! Alleen hadden wij dat nooit eerder gezien of ervan geweten. Dan nog de vraag aan u: Wie was de gever dan van leven? Niemand kan hier op de wereld kan een dood materie tot leven wekken tenzij er een batterij erin moet.

   2. Seneca

    @a_amsing
    Als men zou proberen – zonder G’d – om elkaar geen pijn te doen; geen lijden – voor mens noch dier – te veroorzaken, dan zou men, u ook, zich veel beter voelen. Uit uw woorden spreekt een sterke verbittering die vermoedelijk door een traumatische gebeurtenis in uw leven is veroorzaakt. Uit een bekrompen menselijk standpunt gezien, een begrijpelijke reactie, maar niemand komt hier verder mee, u niet maar ook de heer/mevrouw van Urk niet. U heeft hem/haar door uw reactie pijn gedaan en u voelt zichzelf ook niet echt lekker. Sterkte en wijsheid!

    1. a_amsing

     Ach wat lief.

   3. van Urk

    Beste a_amsing, “Dit vooral moet gij weten, dat er in de laatste dagen spotters met spotterij, komen die naar hun eigen goddeloze begeerten zullen wandelen en zeggen; waar blijft de belofte van zijn komst? ” (2Petrus 3:3). Wie zich door goddeloze raad laat leiden, wandelt op de weg der zondaars en zal tenslotte belanden in de kring der spotters. Voorwaar een weinig verheffend gezelschap! Want de Heere kent de weg der rechtvaardigen, maar de weg der goddelozen zal vergaan. (Psalm1). De goddeloosheid komt tot een hoogtepunt als de goddeloze zich zal openbaren, de mens der zonde, die zich verheft tegen al wat God of voorwerp van verering heet (2 Thess.2). Fijn om te lezen dat mensen zoals u ook rol spelen in de Bijbel. U kent God niet of wil Hem niet kennen maar Hij kent u wel!

    1. a_amsing

     Ja hoor!

     1. van Urk

      Moeilijk te ontkennen he? beste a_amsing. En u kunt roepen en schreeuwen wat u wilt maar er heeft nooit iemand voor elkaar gekregen om met een speld christus wijze woorden te doorprikken. Meestal druipen mensen zoals u meteen af.

  2. ceteris paribus

   Deze geloofsovertuiging van de heer van Urk zal dan wel verklaren waarom hij hier zoveel haatzaaiende teksten over moslims neerpent.

   1. Wachteres

    Simon zit vol van leugens en haat. En omdat het moeilijk voor hem is om ‘tot erkentenis van die waarheid te komen’,`beschuldigt hij anderen daar bij voortduring van.

    Kritiek op de islam is ook al haatzaaien. Zielug, als je zover heen bent.

    Als we niet denken zoals Simon denkt, dan deugen we niet.

    Het komt erop neer dat hij zichzelf tot norm heeft gesteld en daarmee bevestigt hij zijn politiek-correcte hersenspoeling.

    1. van Urk

     Inderdaad Wachteres. Als christen mag ik inderdaad kritiek leveren over een ander Godsdienst waarvan ik weet uit Jezus woorden en werken dat het om een valse religie betreft. Ik heb nooit haatgevoelens getoond tegen moslims als persoon maar wel tegen het gif waar zij mee besmet zijn geraakt. “Aan hun vruchten zult gij hen erkennen. Plukt men soms ooit druiven van doorns of vijgen van distels”? (Mattheus 7:16). “Kinderen, het is de laatste uren; en gelijk gij gehoord hebt, dat er een antichrist komt, zijn er nu ook vele antichristen opgestaan, en daaraan onderkennen wij, dat het de laatste ure is..De antichrist is IEDER die de Vader en ZOON niet erkent”. (Joh.2:18,22) De Islam is daar heel duidelijk in dat Jezus niet de zoon van God is maar alleen een profeet.

     1. a_amsing

      Och er is maar een zoon van god en dat ben ik! Waag het niet mij te verloochenen, hel en verdoemenis zullen uw deel zijn! Ik a.amsing zeg u Hij is mijn vader, de aller hoogste!
      Dit soort gebral moet ik dus van die gristen honden aan horen! Gebral dat is gebaseerd op een sprookjesboek, een boek dat zou zijn geschreven door een stel godsdienst waanzinnigen. Geschreven een paar honderd jaar na die zogenaamde jezus! Wel je weet wat er met sprookjes gebeurt als die een paar honderd jaar, mondeling, worden door verteld. Een pot verzinsels dat is wat er overblijft. Welterusten, het gaat u goed. Misschien gaat u zelfs nog eens het licht zien!

     2. Houtlijm

      a_amsing is een simpele ziel. Zijn redeneertrant is eenvoudig en proleterig, maar zijn ego is vol bravoure – hij zal wel even vertellen hoe het universum in elkaar steekt. Dapper manneke hoor.

     3. Peter Selie

      Beste Houtlijm a_amazing (hoe verzin je zo’n narcistische nick) is gewoon een van de vele accounts die sarko aanmaakt om zijn obsessieve haat doctrine te blijven voeden…

     4. van Urk

      Blijf maar door spotten beste a_amsing. Een goed voorbeeld van morele verdraagzaamheid tegen over uw naasten. Sprookjes zijn het niet. De Bijbel is ondanks de politieke en religieuze vervolgingen blijven bestaan en is nog steeds een van de meest gedrukte boeken op aarde. De meeste verhalen, sagen en mythes zijn wel uit ons denkbeeld verdwenen en worden af en toe eventjes naar voren gehaald. Waarschijnlijk heeft het toch te maken dat de Bijbel volgens echte kenners historisch betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig is. Wat de Bijbel zegt treffen we ook bijvoorbeeld aan in andere verslagen uit de oudheid en bij andere culturen die nooit geen relatie gehad hebben met het Joden en het christendom. Denk maar aan het zondvloedverhaal waarvan er liefst driehonderd van bekend zijn van China tot aan Polynesie aan toe die allebei beginnen op drie punten: Een algehele vernietiging door water, Een ark of wat anders als ontkoming en een uitverkorene overblijfsel (noach).

 3. Niek

  VanUrk, machtig prachtig orgelen met de geliefde mannenbroeders uit het Urk Waar nog Hoop Weerklinkt.

  ‘Lichtstad met Uw Paarlen Poorten,
  Dáár zal Ik Mijn Heer ontmoeten,
  luistrend naar zijn Dierbre Stem…
  https://youtu.be/NaMr_ExxjZs

  Wat een feest zal dat zijn, in alle eeuwigheid!
  Die Lichtstad is niet Mekka, niet de Muzzelmanhel, kan ik je verzekeren?

 4. Niek

  Mijn Bijbelleraar zei: ‘Ik ben altijd geblessed, zie Efese 1.
  En als ik een mes in mijn rug krijg. En als het een nieuw mes is, en geen roestig mes, ben ik nog meer geblessed!”

  Ja hallelujah, een waar wedergeboren Christen weet ‘waarhenen’ hij zal gaan. Hij weet en geniet nu al van zijn eeuwige positie in Christus!

 5. Ruud Steunassen

  Christelijke martelaren mogen naast God plaatsnemen en heersen.
  Stel je voor: je hoofd eraf laten snijden om daarna ceteris paribus te mogen dwingen je aars te likken. Bizar!
  Lijkt me nou niet bepaald het summum van wat een mens uit het martelaarschap kan halen.
  Religies hebben maar een primitief beloningssysteem.

  1. van Urk

   Tja, alleen maar dood zijn als beloning is ook niet alles . Een voordeel hiermee is wel dat je van de heer ceteris geen last meer van hebt.

 6. Peter Selie

  Kayla Mueller is een schoolvoorbeeld van menselijk, fysiek en mentale kracht om deze krankzinnige beproevingen te hebben doorstaan. Kayla putte gewoon kracht uit haar geloof door deze aanhoudende en zeer afstotende verkrachtingen en vernederingen door deze IS(IS) beesten te weerstaan. Zij was inderdaad sterker dan al deze extreem islamitische schoften bij elkaar, die alleen maar ellende, moord en vernietiging uit hun doodcultus putten.

 7. Niek

  2Tim3:12 Yea, and all that will live godly in Christ Jesus shall suffer persecution.

  Dat wil dus tevens zeggen: als je geen vervolging kent, leef je niet godly!
  Inderdaad, de satan/demonen – die vooral werkt/werken in mensen met hun woorden en agressie – zal alles willen tegenwerken als je Gods Woorden spreekt, en praktiseert!

  ‘De satan komt alleen maar om te roven, te stelen en te moorden…’ zei Jezus!
  ‘…. maar Ik ben gekomen opdat zij overvloed hebben’, voegt Hij er gelukkig meteen achter. Amen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.