Na verwerping boerkiniverbod begint de provocatie: Tilburgse organiseert Burkini-dag Scheveningen

Sommige mensen kunnen het niet laten om nog even heerlijk na te schoppen.

Het is dé rel van deze zomer: mag je nou wel of geen boerkini dragen op stranden in Europa? Als het aan meer dan 30 Franse badplaatsen lag niet, want die besloten de zwemversie van de boerka van het stranden te verbannen. Hoewel er wat voor te zeggen viel voor hun argument dat voor religieuze kledij geen plaats is op het strand, is het uiteindelijk toch een disproportioneel zware maatregel, zoals ik vrijdagmiddag al betoogde. De Franse Raad van State deelde die mening, en besloot het boerkiniverbod te verwerpen. Hoewel deze uitspraak slechts over één gemeente ging, zullen andere waarschijnlijk snel volgen.

Hoewel deze uitspraak mijns inziens dus terecht is, is het heel belangrijk om je bewust te blijven van de achterliggende redenen voor dit verbod. Natuurlijk is “religieuze kleding heeft geen plaats op Franse stranden” slechts een pseudowettelijke vermomming van de echte oorzaak dat steeds meer mensen islamitische gewaden associëren met terrorisme. Niemand zal immers aanstoot nemen aan een non op het strand, want die associëren we juist vooral met onschuld, vreedzaamheid en menselijkheid. Verschillende kleding, hoewel allemaal religieus, roept dus ook verschillende beelden op bij mensen. Hoewel dat geen verbod rechtvaardigt – gelukkig niet, want dan kun je alles wel verbieden waar iemand aanstoot aan neemt – is het wel iets om rekening mee te houden.

Helaas zijn sommigen zich daar niet van bewust, zoals de Tilburgse Farida Yahyaoui. Zij vond het per se nodig om zout te strooien in de wonden van mensen die het toch wat benauwd krijgen bij de aanblik van boerkini’s, door een heuze boerkini-dag op het strand van Scheveningen te organiseren. Als het aan haar ligt komen vrouwen uit heel Nederland morgen naar de badplaats om te genieten van “een bedekt dagje beach fun op het strand van Scheveningen”. Dat niemand daar zit te wachten op een invasie van bedekte vrouwen zal haar natuurlijk worst wezen. Het moge voor zich spreken dat zij zich ook in de verste verte niet druk zal maken om het feit dat veel mensen dit Facebookevenement smakeloos en respectloos vinden. Dat zal ze ook niet eens te horen krijgen, want op de pagina pronkt al de mededeling “Negatieve reacties worden verwijderd”.

Nee, van een gezonde dialoog weet Farida weinig af, zoveel is wel duidelijk. Wanneer het op misselijkmakende provocatie aankomt, blinkt zij echter uit.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. zomaar

  strooi nog wat zout in die wond , die angst heet!!!.

  hieraan kan men zien dat de moslims , binnen Europa en onze samenleving , onze door angst willen overheersen !.

 2. ceteris paribus

  Sybren kan wellicht niet zien dat zelfbewuste moslima’s de voorlopers zijn in de emancipatie van moslima’s.

  1. zomaar

   als de moslima’s willen emanciperen , dan moeten zij beginnen in Saoedi-Arabië !.

   wedde dat zij daar het lef niet voor hebben .

  2. Ali Yas

   “Sybren kan wellicht niet zien dat zelfbewuste moslima’s de voorlopers zijn in de emancipatie van moslima’s.”

   Hilarisch! Deze ‘zelfbewuste’ moslima’s zetten zich niet af tegen orthodoxe moslims maar tegen de rest. Het gaat om de emancipatie van de islam.

  3. Anna

   ceteris. Deze fundamentalistische moslima’s terroriseren.

 3. ikweetwatikwil

  Als dat de voorlopers zijn van emancipatie van moslima’s trek dan een bikini aan of zwempak. Nu heet het provoceren. Zoals ik al eerder zei, er zitten krengen tussen die moslima’s. Dat heeft niets met onderdrukking van de mannen te maken, maar alles met de islam. Onderschat die vrouwen niet.

  1. ceteris paribus

   De emancipatie van bevolkingsgroepen vereist altijd een fase van bevestiging in fe eigen sociale identiteit. De emancipatie van het Gereformeerde en Katholieke volksdeel was in Nederland pas mogelijk na een fase waarin ze hun eigenheid onbelemmerd konden beleven en uitdrukken. Essentieel daarvoor was ondermeer de publieke erkenning van hun ‘soevereiniteit in eigen kring’.
   Het belemmeren van dat natuurlijke proces, wat Wilders c.s. beogen, vertraagt daarom de integratie van moslims in het grotere geheel van de samenleving.

   1. Anna

    ceteris. Het is een nieuwe vorm van islamitisch terrorisme gepleegd door moslima’s.

    1. ceteris paribus

     Stel je niet aan, Anna.

 4. lonely

  Het is en blijft provocatie. Kunnen de naturisten niet gelijk hun dag daar organiseren?
  Ik ben het met geen van beiden eens, maar naturisten zijn mij meer nader dan provocerende moslima’s. Ik zal nooit meer in een zwembad komen waar iemand in een boerkini in gelegen heeft.Hygienisch douchen vooraf is niet hun ding. Bah bah bah

 5. Wim

  De voorzitter van de Duitse politievakbond DpolG, Rainer Wendt, waarschuwt in zijn nieuwe boek ‘Duitsland in gevaar’ dat de zwakke staat de enorme problemen die grote aantallen migranten veroorzaken, niet meer aankan. Volgens Wendt zal dit onherroepelijk tot grote sociale onrust en gevechten leiden, ‘die nauwelijks beheersbaar zullen zijn’. Zullen Duitse en Europese burgers nu wel massaal opstaan tegen hun leiders, en eisen dat er een onmiddellijk einde komt aan de totaal onverantwoordelijke, ondermijnende en gevaarlijke import van miljoenen moslims? Het zijn immers al lang niet meer enkele bloggers en politieke ‘populisten’ die schrijven dat onze samenleving in complete chaos en bruut geweld dreigt te ontaarden.

 6. Bromsnor

  Al deze islamitische gewaden staan voor een bepaalde (islamitische) visie die vijandig staat tegenover het Westen en de westerse levenswijze.

  Als je naar een islamitisch land gaat moet je je strikt houden aan de gangbare gebruiken.

  Als moslims naar een niet-islamitisch land gaan verwachtten ze dat de niet-moslims zich ook aanpassen aan de islamitische gebruiken.

  Zo gaat dat dus met de islam. Daarom integreren moslims ook niet omdat de islam niet compatibel is met de westerse samenleving.

  Naarmate er meer moslims naar Europa komen zie je dan ook dat de parallelle (islamitische) wereld steeds groter (en invloedrijker) word.

  Dat noemt men dan “islamisering” van de samenleving. Dat gaat sluipend maar constant. O.a Geert Wilders waarschuwt al jaren voor deze (sluipende) islamisering.

  Frankrijk beseft dat je tegen deze islamisering maatregelen tegen moet nemen. Er moet een grens worden gesteld. “Tot hier en niet verder”.

  1. ceteris paribus

   Nee hoor, deze gewaden hebben geen andere achtergrond dan de de habijt van katholieke geestelijken en de keppeltjes en pijpekrullen van joden.
   De provocatie zit in de verwrongen geesten van islamofoben.

   1. a_amsing

    Hear, hear!

   2. Ali Yas

    “De provocatie zit in de verwrongen geesten van islamofoben.”

    Ceteris is bang voor Geert.

   3. Seneca

    Dank zij figuren zoals cp, aj, amsing etc. ben ik in jaren geen joodse man met pijpenkrullen enen keppeltje tegengekomen. Dank zij de ‘emancipatie’ van moslima’s. Kom niet met het achterlijke verhaal aan dat de Palestijnen zo slecht behandeld worden. Als u mij bedreigt, dan zal ik u zo molesteren, dat u voorlopig geen trek meer zult hebben om wie dan ook te bedreigen. Hetzelfde geldt voor Israël, als dat land bedreigd wordt, dan is het raak.

    1. Ali Yas

     “Israël, als dat land bedreigd wordt, dan is het raak”

     Waarom heeft dat land dan het meest efficiënte anti-raketsysteem ter wereld? Raketten beantwoorden met mortiervuur is toch veel ‘raker’?

   4. Bromsnor

    CP

    Onze westerse samenleving is gebaseerd op joods-christelijke fundamenten.

    Joden en Katholieken zijn niet uit op vernietiging van de westerse samenleving.

    Moslims zijn dat wel. Die staan een heel andere (Sharia) samenleving voor. Internationaal onderzoek laat zien dat steeds meer moslims (ook die leven in een westerse samenleving) een Sharia samenleving willen.

    Gewaden als Boerka , hoofddoek, enzovoorts zijn uitingen van deze Sharia samenleving.

    Des te meer moslims in Europa wonen ,des te meer “botsingen” er zullen zijn tussen de islamitische en westerse visie.

    Het zit in de aard van de islam door te gaan met “islamiseren”. Daarom zal op een gegeven ogenblik westerse regeringen gedwongen zijn (zoals nu de Franse regering) een grens te stellen in hoever ze geïslamiseerd willen worden.

   5. zomaar

    tja die zie je ook in hun gewaden , in het zwembad zwemmen , toch ?.

    ach NEE in de jaren 60-70 , verzette onze linkse samenleving zich tegen religieuze kledij !, op scholen , in ziekenhuizen , op straat , en in het zwembad !!!.

    oetlul ga eerst effe na voor je iets schrijft of beweerd !!, is wel zo prettig discuteren .

    afin en NU ANNO 2016 VINDEN ONZE LINKSE RUITERS DAT EEN MOSLIM GEKLEED IN BOERKINI ONS ZWEMWATER MAG BETREDEN EN ONZE STRANDEN , hoe gek wil links het nog maken ?.

   6. toetssteen

    CP
    Joh lopen de priesters tegenwoordig in plaats van in een spijkerbroek na de mis in hun reli-outfit naar de kroeg? Man u laat me perplex staan! Zomaar in de soutane naar het café! En dan naar het strand hè om de meiden te shockeren….. Echt waar heur, geloof wappie maar en o ja, neem een Jood met keppel en krullen mee en dan op naar de strandtent voor het betere resultaat.

    Jammer dat het morgen minder warm wordt, ik had die garnalen graag zien stoven in hun eigen kolder.

 7. Anna

  Het wordt nog veel en veel erger. Vrouwen van moslimmannen die hier asiel krijgen lopen praktisch allemaal in zwart, zwart zwart. Europa wordt vernietigd door de eisende islam.

 8. van Urk

  En morgen zijn er demonstraties tegen terreurbeweging ISIS, haat Imams, moslims die anders gelovigen lastig vallen en tegen moslimmannen die vinden dat hun vrouw niet begroet mogen worden door een kennis of buitenstaander. toch?

 9. Ni28

  Verbod van boerkini noemt u disproportioneel maar een invasie van boerkini’ s in Scheveningen schrikt u wel af. Het een is gevolg van het ander, beste Sybren. Een gezonde dialoog is niet aan de orde.

 10. Ruud Steunassen

  @c.p. “De emancipatie van het Gereformeerde en Katholieke volksdeel was in Nederland pas mogelijk na een fase waarin ze hun eigenheid onbelemmerd konden beleven en uitdrukken.”

  En dat deden die gereformeerden vervolgens door onbelemmerd te gaan onthoofden, zwervers die met pasen een biertje dronken, in elkaar te slaan, hun eigen rechtspraak en woonwijken te eisen, waar dan de overige Nederlanders gedwongen werden mee te doen aan de gereformeerde eigenaardigheden.
  U bent een nog vreemdere roepieroeievogel dan die exoten in hun boerkini’s, c.p. U weet drommels goed dat u de kluit bedondert met uw belezenheid of u bent een voorbeeld van iemand, die niet begrijpend kan lezen, maar eerder een wenslezer is, die hele stukken overslaat tot waar het weer spannend wordt, omdat het daar weer gaat over waarin hij gelooft.

 11. Wachteres

  http://politiek.tpo.nl/column/burkadraagsters-zijn-jihadisten-geen-vrome-gelovigen/

  Burkadraagsters zijn jihadisten, geen vrome gelovigen
  Gluiperige usurpatie via de burka en de ‘progressieve’ definitie van keuzevrijheid

  “Wen er maar aan, overmatig gestoffeerde mokkels zullen de komende jaren zich overal laten gelden. Burkadraagsters zijn geen vrome diepgelovigen, het zijn jihadisten. Zij veroorzaken bewust strijd en tweedracht, zij proberen terrein te veroveren en zij voeren de islamitische strijd, laf, met gesloten vizier”.

  Annabel staat heel wat dichter bij de realiteit dan onnozele Simon.

  1. ceteris paribus

   Eerlijk is eerlijk, het stukje van Annabel is leuk geschreven maar naast veel gemopper blijft ze oorverdovend onduidelijk over de vraag wat we aan de boerkini dan wel boerka moeten doen.
   Het stukje gaat nergens over.

   1. Ali Yas

    Ceteris leest kennelijk diagonaal, anders had hij deze zin niet gemist:

    “maar dat wil niet zeggen dat we geen eisen mogen stellen aan omgangsvormen op plekken waar behalve totaalpinguïns ook andere mensen samenkomen”

    1. Mar

     Annabel trekt ook aan wat zij wil. Naar haar gigantische spaarpot zitten kijken ben je ook gauw zat. Je kan er niet omheen. Als ze hoest, krijgt ze blauwe ogen.

     Annabel in een bikini bezorgt me nu al nachtmerries. Naast plofkippen ook maar plofmensen verbieden.

 12. NVorned

  Tijd dus voor een anti boerkini betooging. Zelfde tijd, zelfde dag…

 13. Ruud562

  Laten we hopen op fikse stortbuien aan de kust en veel muien in zee!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.