Nederlandse agent die trouw is aan Erdogan lekte informatie naar Turkije

Echt, hoe bestáát dit?

Dat president Erdogan complete maling heeft aan Nederland weten we, maar dat het Turkse staatshoof verregaande spionage pleegt en diep tot in ons overheidsapparaat infiltreert, is wel nieuws. Toch is het bekendworden van precies dat feit vandaag zo’n enorme opheft. En terecht, want je weet niet wat je leest als je dit verhaal erbij pakt:

“In Nederland is een Turkse vrouw na de mislukte staatsgreep van vorige maand in Turkije via Facebook bedreigd met verkrachting door een Erdoğan-aanhanger, omdat ze naar eigen zeggen kritiek heeft geuit op president Recep Tayyip Erdoğan. Ze deed daarvan aangifte bij de politie. Een paar dagen later vertelde haar ex-man haar dat hij een telefoontje had gekregen van een bevriende politieagent. ”Mijn ex-man vertelde mij dat de agent hem belde en informeerde over mijn aangifte. Volgens mijn ex vroeg de agent, die volgens hem een Erdoğan-aanhanger is, of hij op de hoogte was van mijn aangifte. De agent heeft blijkbaar mijn achternaam gezien in het dossier en is gelijk in actie gekomen”, aldus de vrouw.

De agent is werkzaam in een andere stad dan de stad waar de vrouw aangifte deed. De vrouw is geschrokken van het feit dat de agent toegang heeft tot haar gegevens. ”Hij zoekt blijkbaar gericht binnen het systeem naar aangiften tegen Erdoğan-aanhangers. Wie kan mij garanderen dat een agent mijn adres niet doorgeeft aan een Erdoğan-aanhanger met slechte bedoelingen? Of aan de Turkse staat? Ik vrees voor mijn leven.””

Hoe kan dit in vredesnaam gebeuren zonder dat er een sanctie dreigt?

Lees het verder hier, maar duidelijk is dat Nederland eens moet stoppen met die slappe reacties in de vorm van bezoekjes van minister Koenders of telefoontjes van premier Rutte. Het wordt tijd om de ambassadeur uit te wijzen, unilateraal zoveel mogelijk verdragen die wij met Turkije hebben gesloten op te zeggen en daarnaast die vermadelijde EU-onderhandelingen met Ankara stoppen. Een land dat burgers in een ander Europees land mett de dood wordt bedreigt om wat voor redenen dan ook, is geen beschaving. Dat is een roversbolwerk. En het wordt tijd daar eens tegen op te treden.

De Groep Bontes/Van Klaveren (oftewel: VNL) lijkt dat gelukkig in de smiezen te hebben, en stelt Kamervragen:

Clipboard01

Nu de andere 148 Kamerleden én het voltallige kabinet nog!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Bromsnor

  Jaren terug heeft Pim Fortuyn al voor de vijfde colonne gewaarschuwd maar werd door de politieke elite en media weggehoond en belachelijk gemaakt.

  En voor “racist/ haatzaaier” uitgemaakt door de media en politieke elite.

  De waarheid mocht niet gezegd worden. Maar hij bleek dus gelijk te hebben.

  https://www.youtube.com/watch?v=qvm6dYEZslw

  1. ceteris paribus

   Er is een veel gevaarlijker Vijfde Colonne in dit land, en dat is de grote groep mensen die de buitenlandse dictator Putin hoog heeft zitten en de democratisch gekozen bestuurders veracht.

   Bromsnor hoort bij die Vijfde Colonne.

  2. Houtlijm

   Ja Brom, Fortuyn had in veel dingen gelijk. Zijn kijk op de islam is ook nu nog volkomen actueel: http://www.volkskrant.nl/binnenland/pim-fortuyn-op-herhaling-de-islam-is-een-achterlijke-cultuur~a611698/

 2. Ni28

  Er moet nodig een bezem door DDS. Een aantal sollicitanten vragen hier steeds harder om.

 3. Ruud Steunassen

  Direct ontslaan die agent en nooit meer in een overheidsfunctie laten werken.

 4. Ruud Steunassen

  Bijzonder geestig dat ceteris paribus doodsbenauwd voor Putin is.
  Mijn dag was al helemaal goed, maar kan nu niet meer stuk.

  1. ceteris paribus

   Doodsbenauwd is niet het goede woord, ik meen wel dat we als EU tegen Putin een duidelijke afschrikking moeten organiseren. Om die reden ben ik voor een EU-leger.

   1. toetssteen

    Zei de muis tegen de olifant: wat stampen we lekker.
    Wat u wilt is jonge mensen inzetten voor een Nazistisch idee en ja tegen Rusland. Jonge mensen bij tienduizenden laten sterven voor een banaal elitair idee en straks wellicht eindigen met een paar FOAB’s op de burgerbevolking. En dan lispelt u in uw laatste ademhaling: ich habe es nicht gewusst.
    Ten strijde tegen de boodschapper terwijl de gifslang vol genot toeslaat. Well done Farizeeër.

 5. Seneca

  Een beter bewijs dat de integratie mislukt is, is deze zeer heikele kwestie!

  1. van Urk

   Inderdaad. En dan maakt hier een reaguurder zich druk om een Europees leger en de Russische vijand terwijl er al een soort vijand al onder ons is. Islamisering vindt ie een kwalijke zaak maar iedere keer als het ten sprake komt, zoekt ie een reden om niet op het onderwerp in te gaan door met iets anders te komen. Nu is het de schuld weer van Fortuyn en Putin. Hallo bent u daar? het gaat over islamitische Turken die niet loyaal zijn aan onze staat!

 6. Wim

  Zo te lezen kan CP zijn genen van NSB gevoelens niet onderdrukken met de sympathie voor deze landverrader.

 7. Ni28

  Van de partijen die Turkse leden hebben hoeft je geen actie te verwachten. Die zijn onder directe controle van Erdogan. Turkse leden die zich weigeren uit te spreken over Turkse dictatuur horen niet in de Nederlandse politiek. Je moet de politiek kunnen vertrouwen wat al zo moeilijk is en met deze lieden die vierkant achter dictator Erdogan staan kunt je deze partijen alleen maar weren want zij ondermijnen de democratie. Erdogan regeert met hun mee. Onze democratie is een schijndemocratie.

 8. Wachteres

  “Kennelijk geloven de media – en politiek-correct – dat “ALLAHU AKBAR” Arabisch is voor “Dat heeft niets met de islam te maken”.

  Politiek-correct zal er toch eens achter moeten komen dat de islam niet past in onze samenleving.

  Het blijkt uit het gedrag van de moslims steeds weer dat zij vrijheid van denken haten en dat andersdenkenden met geweld tot de juist opvattingen moeten worden gebracht.

  Of zou daar voor de politiek-correcten de aantrekkingskracht in zitten die de islam blijkbaar voor hen heeft?

 9. Ruud562

  Dit was dus bij de politie! Bij Defensie èn op andere voor ons land van belang zijnde strategische posten werken o o k veel allochtonen met een niet-westers gericht gedachtegoed c.q. dubbel paspoort. Zo gaan bij Defensie Turken die, ondanks dat ze hier bij ons in actieve militaire dienst zijn, parallel in Turkije een dienstplicht vervullen.
  Dus hoelang zal ons naieve, domme politiek correct beleid nog duren voordat het bij menig politicus de ogen open gaan? Hoe lang nog? En wat had een wijlen Jan Maat, een wijlen Pim Fortuin en nu een Wilders het gelijk toch een hun zijde!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.