Syrische islamkenner in voor links schokkend interview: 'Ja, Arabieren haten joden'

Geen categorieaug 05 2016, 19:00
De Syrische professor en islamkenner Bassam Tibi, oud-leerling van één van de oprichters van de Frankfurter Schule, Theodor Adorno, spreekt waarover niemand in Duitsland openlijk over wil spreken: Arabieren haten Joden, islamitisch seksisme en Duits extremisme. Dit schrijft de Basler Zeitung in een interview met de professor.
Tibi wijst de Duitse academische, politieke en media elite aan als belangrijkste oorzaak van deze taboes. De Duitse bevolking durft uit angst voor 'racist' te worden uitgemaakt niet haar mond open te doen. Tibi stelt dat de meningen in Duitsland zeer zwart-wit zijn. Ofwel extreem rechts ofwel extreem goedgelovig. Maar hij vertelt bang te zijn dat de Goedmensen van vandaag de Nazi's van morgen zullen zijn als ze het gevoel krijgen overweldigd te zullen worden.
De professor gaat regelmatig de straat op om met Syrische en andere vluchtelingen te praten. Op die manier krijgt hij veel te horen wat anderen niet te horen krijgen. Er heerst veel Jodenhaat bij de islamitische vluchtelingen, aldus Tibi. Er heerst een anti-semitische cultuur.
Hij noemt twee voorbeelden. Het eerste voorbeeld is een Palestijn die wacht op de uitslag van zijn asielprocedure. Omdat het Duitse asielsysteem zwaar overbelast is duurt die procedure lang. Volgens de Palestijn zitten 'de Joden' daar achter. Het tweede voorbeeld dat de professor noemt gaat over een landgenoot van hem. Deze is erkend vluchteling, heeft vier kinderen en spreekt geen woord Duits. Toen hij de stad uit wilde en een auto aanhield weigerde de bestuurster hem mee te nemen. 'Dat waren Joden', aldus de Syriër.
Daarnaast is het een probleem dat de meeste vluchtelingen torenhoge verwachtingen hebben van de Duitse welvaartsstaat. Tibi noemt het voorbeeld van een 16 jarige Syriër die in zijn eentje een huis bewoont waar twee gezinnen in kunnen leven. 'Op zijn 18e wil deze jongen een auto en verwacht dat de staat hem die geeft', aldus de professor, die waarschuwt dat dit hoge verwachtingspatroon problemen gaat opleveren omdat Duitsland dit niet kan betalen.
Nog meer problemen voorziet Tibi in de houding van de vluchtelingen naar westerse vrouwen toe. Hij zegt over de vele aanrandingen en verkrachtingen: 'Sie wissen, dass es gesetzlich verboten ist. Aber sie denken auch: Deutsche Frauen sind Schlampen.' Vrij vertaald: Ze weten dat het bij wet verboden is, maar ze denken ook: Duitse vrouwen zijn sletten. Omdat de autoriteiten toch niets doen zien de nieuwkomers de Duitsers als 'watjes'.
Leest u zelf het hele interview. Heeft u een indruk hoe de nieuwkomers aankijken tegen de westerse samenleving. Vrolijk word je er niet van, maar het is wel duidelijk waar het echte probleem schuilt: bij de eigen autoriteiten. Zo Schaffen de Duitsers het niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten