Syrische islamkenner in voor links schokkend interview: ‘Ja, Arabieren haten joden’

De Syrische professor en islamkenner Bassam Tibi, oud-leerling van één van de oprichters van de Frankfurter Schule, Theodor Adorno, spreekt waarover niemand in Duitsland openlijk over wil spreken: Arabieren haten Joden, islamitisch seksisme en Duits extremisme. Dit schrijft de Basler Zeitung in een interview met de professor.

Tibi wijst de Duitse academische, politieke en media elite aan als belangrijkste oorzaak van deze taboes. De Duitse bevolking durft uit angst voor ‘racist’ te worden uitgemaakt niet haar mond open te doen. Tibi stelt dat de meningen in Duitsland zeer zwart-wit zijn. Ofwel extreem rechts ofwel extreem goedgelovig. Maar hij vertelt bang te zijn dat de Goedmensen van vandaag de Nazi’s van morgen zullen zijn als ze het gevoel krijgen overweldigd te zullen worden.

De professor gaat regelmatig de straat op om met Syrische en andere vluchtelingen te praten. Op die manier krijgt hij veel te horen wat anderen niet te horen krijgen. Er heerst veel Jodenhaat bij de islamitische vluchtelingen, aldus Tibi. Er heerst een anti-semitische cultuur.

Hij noemt twee voorbeelden. Het eerste voorbeeld is een Palestijn die wacht op de uitslag van zijn asielprocedure. Omdat het Duitse asielsysteem zwaar overbelast is duurt die procedure lang. Volgens de Palestijn zitten ‘de Joden’ daar achter. Het tweede voorbeeld dat de professor noemt gaat over een landgenoot van hem. Deze is erkend vluchteling, heeft vier kinderen en spreekt geen woord Duits. Toen hij de stad uit wilde en een auto aanhield weigerde de bestuurster hem mee te nemen. ‘Dat waren Joden’, aldus de Syriër.

Daarnaast is het een probleem dat de meeste vluchtelingen torenhoge verwachtingen hebben van de Duitse welvaartsstaat. Tibi noemt het voorbeeld van een 16 jarige Syriër die in zijn eentje een huis bewoont waar twee gezinnen in kunnen leven. ‘Op zijn 18e wil deze jongen een auto en verwacht dat de staat hem die geeft’, aldus de professor, die waarschuwt dat dit hoge verwachtingspatroon problemen gaat opleveren omdat Duitsland dit niet kan betalen.

Nog meer problemen voorziet Tibi in de houding van de vluchtelingen naar westerse vrouwen toe. Hij zegt over de vele aanrandingen en verkrachtingen: ‘Sie wissen, dass es gesetzlich verboten ist. Aber sie denken auch: Deutsche Frauen sind Schlampen.’ Vrij vertaald: Ze weten dat het bij wet verboden is, maar ze denken ook: Duitse vrouwen zijn sletten. Omdat de autoriteiten toch niets doen zien de nieuwkomers de Duitsers als ‘watjes’.

Leest u zelf het hele interview. Heeft u een indruk hoe de nieuwkomers aankijken tegen de westerse samenleving. Vrolijk word je er niet van, maar het is wel duidelijk waar het echte probleem schuilt: bij de eigen autoriteiten. Zo Schaffen de Duitsers het niet.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. ceteris paribus

  Ja, hoe zou dat toch komen?

  1. Vigo

   Het antwoord is simpel hoor, de islam!

 2. Bromsnor

  “Het is een diepgewortelde afkeer met een eeuwenlange traditie en een religieuze legitimatie.

  De Koran spreekt over Joden als ‘apen en zwijnen’.

  Elke keer toont beschaafd Nederland zich weer geschokt bij het openlijk vertoon van antisemitisme. Bijvoorbeeld als allochtone scholieren tegenover journalisten uiting geven aan hun waardering voor de Holocaust en Adolf Hitler.

  Maar wie het Midden-Oosten een beetje kent of zich weleens heeft verdiept in het islamitische gedachtegoed, kan onmogelijk verrast zijn. Het is jammer, maar waar: de strijd tegen de Joden hoort bij de islam.

  De groei van het antisemitisme is dus een voorspelbaar gevolg van de massale immigratie.”

  http://www.elsevier.nl/nederland/blog/2014/07/wegkijken-heeft-geen-zin-antisemitisme-hoort-bij-de-islam-1560780W/

  1. Beukman

   Brom snort:
   “De Koran spreekt over Joden als ‘apen en zwijnen’.”

   Tot pulp gerecyclede onzin.

   Sourat al Baqara: ‘’Jullie hebben toch weet van hen die bij jullie op de sabbat in overtreding kwamen. Wij zeiden immers tegen hen: “Weest weggejaagde apen.”‘ (2.65)

   Sourat al Maa’ida: ‘Zeg: ‘”Zal ik jullie iets meedelen wat nog slechter is, als vergelding bij God? Wie door God is vervloekt en op wie Hij vertoornd is en van wie Hij er tot apen en varkens gemaakt heeft en die de Taghoet dienen; zij zijn het die de slechtste plaats hebben en die het verst afgedwaald zijn van de correcte weg.”‘ (5.60)

   Sourat al Al Aa’raaf: ‘En toen zij wat hun verboden was minachtten, zeiden Wij tot hen: “Weest weggejaagde apen.”‘ (7.166)

   Deze verzen stellen niet dat Joden apen zijn, maar gaan over een zekere gebeurtenis in de geschiedenis waarbij één bepaalde groep Joden ongehoorzaam was en God voor de gek dacht te houden door toch tijdens de Sabbat te werken. Voor straf werden ze vervloekt en veranderd in apen. Dat is significant anders dan beweren dat Joden apen zijn.

   Laten we dan overgaan op die immer onderschatte ezels:

   Sourat al Modassir: ‘Wat is er dan met hen dat zij zich van de vermaning afwenden? Alsof zij opgeschrikte ezels zijn die voor een leeuw vluchten.’ (74.49 en 50)

   En Sourat Al Joem’a: ‘’Zij aan wie de Thora is opgelegd en die het daarna toch niet konden dragen lijken bijvoorbeeld op een ezel die boeken draagt.’ (62.5)

   ‘’Alsof’ en ‘‘lijken op’ zijn hier de sleutelwoorden. Dit gaat om vergelijkingen, Joden worden hier niet gelijkgesteld aan ezels, maar een specifieke groep Joden die de Thora afwijst wordt vergeleken met een ezel die boeken draagt. De metafoor staat op zich. Deze verhalen zijn tijdgebonden en gaan over gebeurtenissen uit die tijd, een tijd van Goddelijke openbaringen, vele profeten en mannen die zeeën in tweeën konden splitsen.

   http://www.frontaalnaakt.nl/archives/00001748.html

 3. Vigo

  Nou komt die lul zo weer aanzetten met Luther, let maar op!

  1. ceteris paribus

   Ik zie dat Vigo het nodig heeft opgestoken in de islamdiscussie van de afgelopen jaren.

   Voortschrijdend inzich is altijd verheugend, zeker als je te maken hebt met beperkt lerend vermogen.

  2. Beukman

   Je bedoelt dat die lul aankomt met citaten van Luther zoals

   ” ‘Wees daarom op je hoede voor de joden, in de wetenschap dat waar zij hun synagogen hebben, niets wordt gevonden dan een duivelshol waarin zelfverheerlijking, eigenwaan, leugens, godslastering en afbreuk aan de reputatie van God en mensen in al zijn onstuimigheid beoefend wordt.’
   ‘Bovendien zijn zij niets anders dan dieven en rovers die dagelijks niets anders eten of een draad van kleding dragen die zij niet van ons gestolen hebben door hun vervloekte woekerrente. Op die manier leven zij van dag tot dag, samen met vrouw en kind, door diefstal en roof, als aartsdieven en rovers, in de meest onberouwvolle zekerheid.
   ‘Echter, het perfect beheersen van de kunst van liegen hebben zij niet verworven; ze liegen zo onhandig en ongerijmd, dat iedereen die maar een beetje oplet het gemakkelijk kan doorzien.’

   Mijn advies, zoals ik eerder gezegd heb, is: Ten eerste, dat hun synagogen moeten worden afgebrand, en dat iedereen die daartoe in staat is, zwavel en pek gooit; het zou goed zijn als iemand er ook hellevuur in kon gooien.Ten tweede, dat al hun boeken, hun gebedenboeken, hun Talmoed geschriften, en ook de hele bijbel van ze afgenomen wordt, ze geen blad over te laten, en dat deze bewaard worden voor degenen die mogelijk bekeerd worden.Ten derde, dat hun onder straffe van dood verboden wordt God te prijzen, dank te geven, en openlijk te preken onder ons en in ons land.Ten vierde, dat hen verboden wordt de naam van God uit te spreken binnen ons gehoor. Want hiernaar kunnen we niet met een zuiver geweten luisteren of het tolereren.” ?

   Ik denk van niet. Die lul weet dat jij deze citaten onderhand uit je hoofd kan opdreunen.

 4. anniejansz1

  Slimme professor, we zien het al in Nederland.

  Die zg. Goedmensen die in de jaren 70-90 braaf met de meute meeliepen zijn overdonderd en zijn van brave VVD’er of CDA’er getransformeerd naar extreem rechtse meelopers…

  Of niet soms Vigo? De PVV zijn eigenlijk ook maar mietjes of niet soms?

  1. Vigo

   Ga lekker dood lul, geen mens die jou mist!

   1. anniejansz1

    Ach ja, het vrije woord, we moeten alles kunnen zeggen…

    Een doodsbedreiging meer of minder moet kunnen hier.

   2. ceteris paribus

    Vigo weet altijd het niveau in de discussie te handhaven.

 5. Seneca

  @beukman
  Interessant dat u een artikel van een moslim gebruikt om te ‘bewijzen’ dat de Koran toch niet zo anti-joods is zoals men veronderstelt. Kunnen wij nu toch weer gaan slapen? Het lijkt wel of u de stand in bent van Rutte, die lult ook constant uit zijn nek.

  1. Beukman

   @Seneca
   Ik wijs er slechts op dat die eeuwig gerecyclde citaten uit de koran waaruit zogenaamd zou blijken dat joden gelijk worden gesteld aan apen en ezels, dat helemaal niet stellen. Ik heb dat zelf al jaren geleden ontdekt, nadat de charmante charlatan Jansen er met de titel van een van zijn schotschriften naar had verwezen. Hoe dan? Door gewoon in mijn Nederlandse vertaling van de koran de soera’s op te zoeken, en me te vergewissen van de context.

   Iedereen kan het, ook jij. De betreffende moslima heeft alles mooi op een rijtje gezet. Waarom zou ik dat niet mogen gebruiken?
   Enfin. Check het zelf maar.

   1. Jean Wanningen

    Waarom reageer je niet op het artikel? Prominent anti-semitisme is een feit, zegt een Syrische moslim professor.

    1. ceteris paribus

     Natuurlijk is het virulente en omvangrijke antisemitisme in het Midden Oosten een feit, geen hond zal dat ontkennen.
     Interessanter is echter de vraag hoe dat komt. In tegenstelling tot het eeuwenlange religieuze en racistische antisemitisme in Europa, is er hier echter bovenal een concrete politieke oorzaak: het Westen dat de culturele, sociale en economische infra-structuur van het Midden Oosten en zijn macht dagelijks schaamteloos uitdrukt met het overeind houden van een Westerse kolonie die gesteund wordt in een smerige oorlog tegen het Palestijnse volk.

     We hebben het antisemitisme daar dus actief bevorderd en doen alles het in stand te houden.

     1. Ali Yas

      Ceteris denkt, net als Beukman blijkbaar, dat de koran niet antisemitisch is. Zij hebben er dus geen verstand van of proberen anderen om de tuin te leiden. Specifiek de vergelijking van joden met apen en varkens: lees dit: http://korancommentaar.blogspot.nl/2011/01/apen.html

     2. Beukman

      @Ali
      Bewuste misleiding. Het is notabene een gebiedende wijs!

      “Deze verzen stellen niet dat Joden apen zijn, maar gaan over een zekere gebeurtenis in de geschiedenis waarbij één bepaalde groep Joden ongehoorzaam was en God voor de gek dacht te houden door toch tijdens de Sabbat te werken. Voor straf werden ze vervloekt en veranderd in apen. Dat is significant anders dan beweren dat Joden apen zijn.”

    2. Wachteres

     Nee Jean, de politiek-correcten willen wel aanvallen waar volgens hen ‘christenen’ in het verleden schuldig aan waren – namelijk de gruwelen van de Jodenvervolging uit de Tweede Wereldoorlog – maar als hetzelfde zich herhaalt, dan zwijgen zij als het graf.

     Terwijl zij nu iets zouden kunnen doen om herhaling te voorkomen, hakken zij liever in op iets wat al geschiedenis is.

     Dat is veel gemakkelijker, want van het verleden kunnen ze alle christenen de schuld geven – terwijl er ook genoeg waren die met gevaar voor eigen leven Joden lieten onderduiken – maar politiek-correct houdt er om de een of andere duistere reden niet van om nu de islam te beschuldigen van Jodenhaat.

     Het liefst zouden zij van deze haat – die er altijd al is geweest – of de christenen of – God forbid – de Joden zelf de schuld geven.

     Het excuus dat zij voor een dergelijk gedrag van Jodenhaat hebben, is hetzelfde excuus dat de nazi’s in de Tweede Wereldoorlog gebruikten:

     De Joden hebben het aan zichzelf te danken. Ze verdienen niet beter.

     En één politiek-correct mormel op deze site is zelfs voorzien van dezelfde godvergeten arrogantie.

     1. ceteris paribus

      Mevrouw Wachteres maakt ook ferme voortgang in voortschrijdend inzicht: inmiddels beseft ze dat christenen tot tenminste zulke ernstige misdaden in staat zijn als moslims. Hieruit zal ze ook de conclusie moeten trekken dat Koran en Bijbel niet veel verklaren.

     2. Wachteres

      Jouw interpretaties van wat ik schrijf hebben enkel en alleen te maken met ‘wishful thinking’ van jouw kant, Simon.

      En waanzinnige idioten die vinden dat wij wel moorddadige figuren kunnen binnenhalen omdat wij vroeger ook … enz…. zijn alleen maar

      KNETTERGEK en dus levensgevaarlijk voor onze vrije samenleving.

   2. ceteris paribus

    Het maakt niet uit, Beukman, wat er werkelijk in de Koran staat, het gaat er om wat islamofoben in de Koran willen lezen. Dat is vergelijkbaar met de onzin die antisemieten in de Talmoed willen lezen.

    1. zomaar

     @cp oetlul , de moslim leest en haalt het zelfde uit de koran , dan de door jou genoemde islamofoben !.

     haat en verderf gericht aan alle niet in de islam gelovigen , zelfs moslims onderling maken elkaar af , gewoon omdat het in de koran staat !, iedere tak binnen de islam prefereert de juist te zijn , en hierdoor moord men er op los .

     zeker het soennisme kan er wat van , vele zelfmoordenaars behoren tot deze tak binnen de islam !, waarvan wij 80% van de moslims hier huisveste die tot het soennisme behoren .

     leg je kop maar vast op het hakblok , lul.

   3. zomaar

    en toch @Beukman blijft de moslim van nu zijn haat dragen richting de Joden en anders gelovigen .

    hoe mooi jij , jou (jullie) koran ook naar het Nederlands vertaalt heb , en de zware woorden (pages) op verzoek van links afgezwakt hebt , zodat zij konden verwijzen dat de islam niet barbaars van opzet is .

    feit is en blijft !, dat de moslim (zeker de jeugd) op onze straten en media vol blijven houden dat Joden en anders gelovige uitgeroeid moeten worden , of de anders gelovigen tot slaaf gemaakt moet worden ten diensten van de moslim (islam), en ja Beukman zeker 70% van de door jou (jullie) geroemde moslims , aanhangers van de islam , (meest soennieten) zijn hiervan overtuigt .

    oke dat heb (nogmaals) op verzoek van links , in jou vertalingen niet opgenomen , bang dat toen de klad kwam in de invasie van jou geliefde geloof en mede bezetters .

    afin leg nog iets uit , ooit een reportage gezien (3 uur lang) over de oorsprong van de islam , nu werd er in deze reportage melding gemaakt van 72 druiven , (een trosje ) , voor iedere moslim in het hiernamaals , waaraan hij zich eindeloos kon laven .

    dit is verbastert (schijnt ) naar 72 maagden , die eindeloos maagd blijven , afin elke MOSLIM PLEEGT HIER EEN OF MEER MOORDEN VOOR!, dat duidelijk gebleken in de afgelopen 3 decennia .

    en juist hierdoor zit de ongelovige met de angst en ellende van de islam opgezadeld je vertrouwd je buur niet meer als het moslims zijn .

    om te spreken over apartheid !, een apartheid die de islam ons gebracht heeft door te eisen en te moorden , zomaar midden in een winkelcentra of theater , als er op hun eisen niet ingegaan word .

    dit zijn feiten @Beukman , niet die lullige vertaling van jou , in en uit opdracht van de linkse politiek , de moslim moord in en uit opdracht van zijn geloof , hij moord alle anders gelovige of denkende uit in en uit opdracht van ZIJN geloof .

    zo komt het mij over

  1. Wachteres

   https://www.youtube.com/watch?v=MS2t2e76o8I

   Muslim girl quotes quran: jews are apes and pigs

   Blijkbaar weten moslims zelf dan ook niet wat wel of niet in de koran staat.

   1. van Urk

    Joden behoren tot de meest besproken volk in de Koran. Zij dienen als belangrijk voorbeeld voor hoe het volgens de islam niet moet. Vandaar dat moslims de Joden steeds wantrouwen. Jodenhaat komt specifiek niet uit de Koran vandaan maar wel uit boeken als de Hadith en de Sira waar het levensverhaal van Mohammed werd beschreven en hoe hij zijn best ook deed om de Joden te overtuigen van zijn boodschap.

 6. Ali Yas

  “maar het is wel duidelijk waar het echte probleem schuilt: bij de eigen autoriteiten”

  Lijkt me niet. Het probleem zit bij de cultuur van de nieuwkomers, die wat hun visie op joden betreft verdacht veel op nazisme lijkt.

 7. van Urk

  Lang niet alle Arabieren haten Israel. Hoe vaak moet ik dit artikel nog aanhalen? http://www.franklinterhorst.nl/Lang%20niet%20alle%20Arabieren%20haten%20Israel.htm

  1. zomaar

   infiltratie ?, zoiets als de radicale moslim infiltreert binnen onze legers .

   1. van Urk

    U denkt toch niet dat het Israelisch leger radicale moslims laat infiltreren? Waarom denkt u dat ISIS het Israelisch leger niet zal gaan aanvallen en er bang voor zijn? Het leger is te sterk voor ze, heeft ongelofelijke gevechtservaring en ze zijn keihard in het bestrijden van terrorisme en guerrilla. Daarnaast is vertrouwen in de medemens en je personeel een groot goed; http://www.joods.nl/2013/08/moslims-in-het-israelische-leger/

 8. Wachteres

  En ondertussen in Europa:

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/26361338/__Man_met_machete_steekt_agente_in_gezicht__.html

  Man met machete steekt agente in gezicht
  2 uur geleden

  CHARLEROI – UPDATE 18.56 uur. Een man met een machete, een groot kapmes, heeft zaterdagmiddag twee vrouwelijke agenten verwond in de Belgische stad Charleroi. Hij riep volgens de lokale politie „Allahu Akbar” tijdens zijn daad. De man is door de politie doodgeschoten.

  Ach, weer zo’n boefje, amokmakertje, of psychisch gestoorde. Alles mag, als het maar niets met de islam te mkaen heeft.

  Dat het allemaal moslims zijn is, volgens politiek-correct, puur toeval.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.