Ouder echtpaar huilt en schreeuwt van eenzaamheid. De oplossing? Spaghetti!

Spaghetti_1
Foto: Questura di Roma / Facebook

Deze agenten wisten wel wat ze aan moesten met een eenzaam, ouder echtpaar.

Soms kom je schrijnende gevallen tegen bij ouderen. Niet alleen hebben ze soms stevige geldzorgen, maar nog veel vaker zijn ze verschrikkelijk verveeld en eenzaam. Dit is natuurlijk met name het geval bij alleenstaande ouderen, vooral als ze weduwe of weduwnaar zijn en het soms na wel 50 jaar opeens zonder hun wederhelft moeten stellen. Toch treft dit ook echtparen. Natuurlijk is het gezelliger dan in je eentje, maar op een gegeven moment ben je ook wel uitgepraat, zeker als je lichamelijk niet meer in staat bent om er samen op uit te gaan.

Na 70 jaar getrouwd te zijn, sloeg dit ook toe bij Jole en Michele. De twee wonen in Rome, maar volgens hen valt er niet meer genoeg te beleven voor hen daar. Ze krijgen vrijwel nooit bezoek meer, en worden soms gek van de verveling. Dat gebeurde ook deze zomer, toen ze letterlijk moesten huilen en schreeuwen van hun eenzaamheid. De buren schrokken zich kapot, en belden meteen de politie. Bij aankomst bleek echter al snel dat er geen ongeluk of misdaad had plaatsgevonden. Nee, de enige misdaad hier was dat niemand ooit nog de moeite nam om eens gezellig bij hen langs te gaan. Niemand? Niet helemaal.. De dienstdoende agenten hadden weer kunnen vertrekken na dit incident, maar ze besloten dat ze het echtpaar onmogelijk aan hun lot over konden laten. Nee, ze hielden hen gezelschap op de meest Italiaanse manier mogelijk: door dit heerlijke gerecht voor hen klaar te maken.

Spaghetti_2
Een bord spaghetti. Bron: -JVJ- / Flickr

En het was een succes! Er werd gezellig gesproken over van alles en nog wat, en de twee oudjes leken weer helemaal op te leven door hun onverwachte bezoek. Ze genoten van de maaltijd, maar vooral van het simpele genot dat een stel mensen je kan brengen. Nee, deze avond zullen Jole en Michele niet snel meer vergeten, dankzij een viertal super attente agenten.

Zo zien we maar weer: soms is het mooiste wat je voor iemand kunt doen, gewoon even wat tijd voor hen vrijmaken.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

1 reactie

  1.   

    ouderen en ouderen echtparen , GEEN NOOD!!, Nederland heeft de oplossing voor jullie eenzaamheid .

    door de afbraak in de zorg , bepleit door Hoogervorst (VVD) , hebben onze oudjes het goed !, mits zij (of hun kinderen) 25 euro per uur betalen (kunnen), voor gezelschap.

    iets waar ooit de buurtvereniging de oplossing voor was , of vrijwilligers !, nu afgenomen door de vrinden van de VVD !!, die er winst in zien !.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!