Palestijnse aanstellers hoaxen dat Google “Palestina verwijderd heeft”

Zucht. Het houdt ook nooit op met deze meute.

Half Palestina (en bijbehorende protesterende massa’s in het buitenland) zijn weer eens boos. Dit keer niet eens op Israël, dat zogenaamd een genocide zou plegen of antwoordt met anti-terreurmaatregelen op.. keiharde terreur. Nee, ditmaal is techgigant Google de pineut.

Volgens belangenbehartigers van de Palestijnse zaak heeft Google namelijk de nep-staat weggehaald uit diens kaartensysteem Google Maps. En dat levert een hoop woedende reacties op…

Dat leverde de hashtag #PalestineExists op, en een stortvloed aan reacties waarin Palestijnen zichzelf weer heel erg het slachtoffer van allerlei misstanden vonden. Het is toch ook allemaal wat, hè? Google heeft prompt Palestina gewist! Schande!

Maar wat er nu daadwerkelijk aan de hand is? Bar weinig. Bij Google kijken ze wat verbaasd naar hun twitterfeeds waar nu horden theedoekendragende schreeuwlelijken moord en brand aan het roepen zijn. Volgens de bekendste zoekmachine van Nederland, kloppen de aantijgingen van geen kant:

“Wie op Google Maps naar Palestina zoekt, krijgt een gemarkeerd gebied binnen Israël te zien, waarbij geen labels voor Palestina zijn te zien. Maar dat was eerder ook al zo; Google heeft helemaal niets veranderd in de weegave van Palestina, zo schrijven onder andere The Washington Post en The Guardian. Wie in deze regio op een stad klikt, krijgt een informatiebox te zien, waarin de desbetreffende plaats als ‘Palestijns’ wordt aangeduid. De bijgevoegde informatie, afkomstig van Wikipedia, beschrijft Palestina als een ‘volgens het recht soevereine staat’.

Die terminologie wordt al sinds 2013 gebruikt. Toen veranderden de Verenigde Naties de naam van de regio van ‘Palestijnse gebieden’ in ‘Palestina’. “

Niet voor het eerst blijkt dus dat zelf-verklaarde Palestina-activisten weer eens klinkklare onzin verkocht hebben. Maar goed, dat krijg je als je een ‘land’ hebt wiens president verkondigt dat rabbijnen Palestijns water vergiftigen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Ali Yas

    Het zou wel passen in het algemene beeld als Google concessies zou doen. Immers, met schreeuwen, dreigen en rellen kom je in de 21e eeuw een heel eind.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.