Politie Londen: aanval had NIETS te maken met islam, aanvaller was gewoon gek!

Zo rollen de Westerse autoriteiten tegenwoordig. Als er ergens een aanslag wordt gepleegd roept iedereen meteen dat het NIETS te maken heeft met de islam. Want stel je voor dat mensen een link leggen tussen de islam en geweld. Dat moet je natuurlijk ten koste van alles voorkomen.

Op Twitter maken enigszins kritische Twitteraars nogal wat heibel om de enigszins merkwaardige reactie van de Britse autoriteiten op de steekaanval in Londen waarbij tenminste één (Amerikaanse) vrouw omkwam. Volgens Assistant Commissioner Mark Rowley was de aanslagpleger — ik bedoel: crimineel — namelijk gewoon gek.

Ja, ja, hij had ze niet allemaal op een rijtje. Daarom deed hij dit.

Voor de duidelijkheid benadrukte Rowley verschillende malen dat er werkelijk een enkele reden is om te geloven dat het iets te maken zou kunnen hebben met religie. En al helemaal niet met de islam.

Echt niet.

Nou is de aanvaller weliswaar een Somalische man van 19 jaar oud (met een Noors paspoort overigens), wat inhoudt dat hij vrijwel zeker islamitisch is, maar dat staat hier natuurlijk vol-le-dig los van.

Vreemd genoeg zijn nogal wat Twitteraars bijzonder sceptisch over deze verklaringen van de Britse politie. Hun scepticisme wordt gevoed doordat de politie al heel snel met deze verklaring kwam — al toen er eigenlijk helemaal niets bekend was over de aanvaller — en omdat iedereen begrijpt dat de aanvaller wel degelijk een moslim was. Resultaten uit het verleden zijn natuurlijk geen garantie voor toekomstige resultaten, maar we zijn ons er ondertussen van bewust dat er wel degelijk een link bestaat tussen geweld en de radicale islam.

https://twitter.com/KTHopkins/status/761114632702402560

https://twitter.com/ejecter4579/status/761166682018709504

Zoals Breitbart.com uitlegt is 99,8 procent van de Somalische bevolking islamitisch. De meerderheid zijn soennieten, ja, inderdaad, net als de dames en heren extremisten van ISIS en Al Qaeda. Sterker nog, de islam is zelfs de officiële religie van Somalië. De sharia fungeert als de basis van de wetten van het land.

Op Twitter maken flink wat mensen grappen over de uitspraken van de politiecommissaris.

https://twitter.com/mkpdavies/status/761113669577023488

Dat gezegd hebbende zijn er ook mensen die zich er druk om maken dat ‘psychische problemen’ tegenwoordig steeds als excuus worden gebruikt bij geweld, en dan zeker bij islamitisch geweld. Er zijn namelijk best veel mensen in de wereld met ‘psychische klachten,’ maar zij hebben nooit in hun leven geweld gebruikt tegen anderen en zullen dat ook nooit doen.

Wat vind jij hiervan? En geloof jij dat de Somalische jongen daadwerkelijk ernstige psychische problemen had of denk je dat zijn ‘problemen’ er eerst en vooral uit bestonden dat hij een aanhanger was van de Radicale Islam?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

44 reacties

 1. Wim

  Wat opvalt is,dat het steeds mannetjes zijn die verward zijn. Komt door de vrouwtjes niet door de Islam. Het was een Somalier en dat zijn meestal Jehova’s. Trouwens waarom is hij niet direct afgeknald.

 2. ceteris paribus

  Volgens de logica van Michael is elke misdaad van een moslim het gevolg van de islam.
  Zou hij over christenen net zo denken ?

  1. Wim

   Als een moslim dit doet komt het door Wilders niet door de islam. Verder was deze man enorm verward door de brexit.

  2. Peter Selie

   Off Topic

   Ach, ach, ach CP wat ben jij toch een zuiger hé, je gaat tot het randje, binnen een paar milliseconden verlies je het goede in het hoofd. Nog nooit zo iemand met een buitencategorie dwangneurose als jij mee gemaakt, je moeder had niet zo haar best moeten doen en haar connecties in het eerste eschalon niet moeten gebruiken om jou uit de dwangverpleging te halen. Narcistische, pathologische, paranoïde sociopaat…

   1. observer

    Ook off topic,
    Maar ik kan het niet nalaten inwendig te grijnzen als ik een reactie van CP lees met de gedachte dat deze zich zeer verheven voelend persoon toch iedere keer als hij een winkel in of uitloopt onderworpen wordt aan een van mijn uitvindingen.

   2. Bobzelf

    ik krijg steeds meer het idee, dat die illigaal die C.P. moeder’ op de leest heeft gezet , DAN WEL IN ALLE GATEN HEEFT GESCHOTEN DIE ER VOORRADIG WAREN
    hij sprak ook later , ja dat mens was zo geschift,
    ze riep :
    Ik ga hem nu ergens stoppen waar nog nooit iemand in geweest is,
    Hij vroeg toen ; IN JE OOR ??
    dus had hij dat kwakkie beter op de kachel kunnen spuiten, dan was die galbak gewoon met een “”SISSER ” AFGELOPEN !!
    je leest het weleens he
    dat ze de nageboorte hebben bewaard ?? het zal toch niet waar zijn ?
    dat c.p. …………………….. ????????????????

    whahahahaaha

    1. ceteris paribus

     Stel je niet zo aan, arme kerel.

  3. zomaar

   @cp , enkele maanden terug , was het in Israël dagelijks spraken van steekpartijen gedaan door moslims , had iets met een fata (of Fanta) , vandoen die uitgeroepen was door geestelijke binnen de islam .

   en zoals alle gebruiken (open grenzen , schotels aan de muren , moskeeën), is dit schijnbaar overgewaaid.

   en worden wij door deze (linkse knuffel) pareltjes hier in Europa bedreigt , is het een idioot JA , welk mens beneemt een ander het leven in opdracht en uit opdracht van zijn geloof .

   tot op heden blijkt dat wij niet gerust meer kunnen winkelen , deze kans pareltjes kom je overal tegen , en niets belemmerd hen om hun snode daden te doen, uit opdracht van hun geloof.

   elke moord of moorden worden afgedaan het zijn zwakzinnigen die dat doen !!, en de grenzen blijven open om meer en meer zwakzinnigen binnen te halen .
   heel de islam bestaat dankzij het merendeel zwakzinnigen moordenaars , blijkt .

 3. monach

  Profeet Mohammed was een psychopaat wiens gedrag gekopieerd moet worden, wil men in het hemelse pornoparadijs van Allah terecht komen. Jihadisten krijgen de beste plaatsen in de hemel, aldus Mohammed. Met als resultaat de bijna dagelijkse aanslagen tegen niet-moslims waarvan de aarde gezuiverd dient te worden.

 4. Ruud Steunassen

  Ja en alle gekken roepen Allahu akbar.
  In de jaren veertig kon men de gekken in Bosnië en Kroatië ook voortdurend allahu akbar horen roepen. Niet gek, dacht de nette fatsoenlijk burgerman Heinrich Himmler. Niets aan de hand mensen. Het is van alle tijden.
  Dus doorlopen!

 5. Ruud Steunassen

  Jij hebt het ware inzicht Wim en zoals gewoonlijk ziet c.parisbas het verkeerd. Het waren niet de gristenen, maar het was Geert.
  Voortaan moet je Geurt schrijven en niet Geert, want anders valt het kwartje niet bij paardebus.

 6. Ruud Steunassen

  Het wordt tijd dat we politiemensen, rechters en politici keihard in hun gezicht gaan uitlachen i.p.v. boe roepen of fluiten.
  Ze denken namelijk dat wij ze serieus nemen als we naar ze fluiten.

 7. Geah

  Het was wel een terroristische aanslag….want zij moorden uit naam van de Islam….Ik weet bijna wel zeker dat die 60-jarige vrouw een blanke Christen was…..De daders was een Islamitische Somaliër…….Tegenwoordig worden de Islamitische moorden door eenlingen gepleegd…..De nieuwe Islamitische terroristen…

  Kijk ook maar goed uit voor Laura Hansen, haar gevangenisstraf is met 14 dagen verlengd…..dus dat zegt al een heleboel over deze moslima……..Dus als zij vrijkomt is zij een wandelende tijdbom…..daarom is het te hopen dat haar iets eerder overkomt dan haar toekomstige slachtoffers….

 8. Niek

  Telegraaf vandaag:

  “ERNSTIG ZEDENDELICT”. Door “Leeuwarder”.

  En ja… dan wil je eigenlijk wel je vermoedens bevestigd zien.mDan moet je helaas even verder lezen.

  EN JAWEL HOOR. “Getinte man”.
  Geheel onderaan, laatste zinnetje.

  “LEEUWARDEN – Een 88-jarige vrouw is woensdag in een seniorenflat in Leeuwarden het slachtoffer geworden van een ’ernstig zedendelict’. De oudere dame is donderdag uit het ziekenhuis ontslagen, nadat zij woensdag was opgenomen. Wat er precies is gebeurd, kan de politie nog niet zeggen.

  Het slachtoffer raakte bij het gewelddadige aanval gewond. De politie heeft 39-jarige Leeuwarder aangehouden. Hij zit vast.

  De politie vroeg in een Burgernetoproep mensen uit te kijken naar een getinte man.

 9. Niek

  En w.s. heeft deze “Leeuwerder” gelukkig niets te maken met mohamoslimuzelmanislambesnedenbarbaarvluchteling

 10. Ruud Steunassen

  @Michael van der Galiën.
  “Wat vind jij hiervan? En geloof jij dat de Somalische jongen daadwerkelijk ernstige psychische problemen had of denk je dat zijn ‘problemen’ er eerst en vooral uit bestonden dat hij een aanhanger was van de Radicale Islam?”
  Beste Michael, ik zou als Somalische moslim psychische problemen krijgen wanneer ik zou ontdekken dat wat een aanhanger van de Radicale Islam doet, in de koran staat beschreven als een juiste gedraging, die van iedere moslim navolging verdient.
  Ik begrijp dan ook niet dat jij, als soefi, naar ik ooit eens gelezen meen te hebben, spreekt over de radicale islam. Erdogan noemt dat zelfs een belediging. Islam is islam zegt hij.
  Waar komen die radicale soera’s vandaan en zo’n hoofdstuk over de verdeling van de buit, bijvoorbeeld. Bestaan er meerdere korans? Eentje voor de lieve oortjes van de westerlingen, die graag geruststellend gefluister willen horen, waarmee hen een rad voor oren gedraaid kan worden om maar met Specsavers’ Jan Smit te zingen. En een andere voor woeste Alluha akbar schreeuwende rovers en verkrachters, die buit en vrouwen willen? Wegkijker ceteris paribus kan een spreidstand en seksueel geweld zien, vervolgens geen mogelijk zien het in zijn wereldbeeld in te passen en dan maar fantaseren dat hij in mijn hersenpan zit en naar een gymnastiek voorstelling kijkt.

 11. hans van de mortel

  De hedendaagse ‘populaire’ aanslagpleger heet psychisch gestoord te zijn. Daar kunnen we het allemaal zonder kleerscheuren mee eens zijn zonder ook maar een moment te hoeven twijfelen. Hoezo dat? Omdat die psychische aanslagplegers stuk voor stuk allemaal moslim zijn. Zij zijn van huis uit opgevoed door moskee-vaders en met de smakeloze paplepel van islam naar het voorbeeld van de historische Mohammed gespeend.

  1. ceteris paribus

   Als ik dit soort stupide generalisaties lees rijst bij mij altijd de vraag hoe christenen het toch altijd voor elkaar kregen een veelvoud aan slachtoffers te maken.

   1. van Urk

    ceteris@ Toen waren de christenen ook verward en gek in hun hoofd. Bedoelde u dat? U kunt het nog mooier gaan verzinnen als bepaalde niet-christelijke reaguurders van DDS een aanslag zouden gaan plegen op moslims dat het een christelijke aanslag was. Wat gewoon niet kan omdat er totaal geen verband in zit. Alle aanslagen door verwarde moslims van de laatste tijd hebben gewoon een verband met de islamitische ideologie van werelddominantie.

   2. Bobzelf

    mijn god het is waar , ze HEBBEN DE NAGEBOORTE BEWAARD !

    HET KAN DUS TOCH !

 12. van Urk

  Okee die man was gek, dat kan. Maar waarom weer een dader met een islamitische achtergrond die gek is? Hoeveel van die islamitische verwarde gekken lopen er dan wel niet rond waarin nooit echt in de media gezegd wordt wat hun geestelijke klachten dan zijn? Frankrijk heeft zeker de meeste van die gekken rondlopen: https://www.youtube.com/watch?v=7Den80ckxcl

  1. van Urk

   Zelfs Youtube is verward! zucht…

  2. Peter Selie

   Van Urk, deze video is niet beschikbaar…

 13. toetssteen

  Al die verwarde mannen laatstelijk, het is blijkbaar besmettelijk…..

  1. Geah

   Inteelt laat zijn sporen na…

    1. Geah

     Dat deze inteelt kinderen bij hun geboorte kunnen overlijden is voor ons van minder belang…Veel erger is dat wij al die agressieve wezens moeten onderhouden….

 14. Ruud562

  CP: “Volgens de logica van Michael is elke misdaad van een moslim het gevolg van de islam. Zou hij over christenen net zo denken?”

  CP, 99% van de aanslagen geschiedt door moslims of door lui die de islam aanhangen. Ten tweede: overal waar zich nu moslims zich bevinden is er moord en doodslag, intolerantie en respectloosheid, onveiligheid en criminaliteit. Kortom, de islam grossiert hierin!
  Ten derde zijn christenen niet zo ontzettend labiel en over-, overgevoelig en beinvloedbaar door hun religie als moslims.
  Deze waarheden zijn wellicht even moeilijk te aanvaarden, maar je zal het er mee moeten doen!

 15. Peter Selie

  Politie Londen: aanval had NIETS te maken met islam, aanvaller was gewoon gek! Natuurlijk dit is het antwoord op de aanslagen die door de moslim radicalen gepleegd worden. Het is m.i. gewoon tijdrekken door de leugenachtige consensus van de bestuurlijke elite, die weten donders goed dat deze soort aanslagen aan de radicale islam toe te schrijven is. Net zoals Job Cohen placht te zeggen: De boel bij elkaar houden. Liever thee drinken dan azijn pissen was zijn motto, ergens had hij gelijk, wanneer een hooggeplaatste bestuurlijke ambtenaar de extremistische moslim gemeenschap schoffeert dan heb je gelijk de poppen aan het dansen en het begin van rel is geboren, die bijna niet meer te stuiten is. Elke politiek correcte politicus weet dat, elke dag weer spitsroeden lopen is het devies voor de bestuurlijke elite en donders goed uit kijken dat de radicale grondpersoneel van Allah niet op welke manier dan ook geschoffeerd raakt…

  1. van Urk

   Maar ja, Die aanslag in Nice heeft tenslotte wel met een vrachtwagen te maken.

 16. Peter Selie

  Chauffeur in Calais bedreigd met kettingzaag en vrachtwagen in brand gestoken door migranten/vluchtelingen.
  CALAIS(F) – Afgelopen weekend is het in Calais voor de zoveelste keer tot gewelddadigheden gekomen. Een vrachtwagenchauffeur is door migranten bedreigd met een kettingzaag. Daarnaast is zijn vrachtwagen in brand gestoken.

  Volgens de Britse Freight Transport Assosication(FTA) was het opnieuw een complete chaos in Calais afgelopen weekend. Migranten gebruikten brandstof om een muur van vuur te maken om zo het verkeer te stoppen zodat ze aan boord konden klimmen van de vrachtwagens.

  Een Belgische vrachtwagenchauffeur vertelde aan de FTA dat hij zag hoe één van de migranten, die een masker droeg, de kettingzaag bij zich droeg. De werkgever van de bedreigde vrachtwagenchauffeur, die niet met naam genoemd wil worden, zegt: “Alsjeblieft doe iets! Er gaan zo doden vallen. Onze chauffeurs worden elke avond bedreigd.” >>>> http://boinnk.nl/119619/het-vragen-om-respect-van-vluchtelingen-is-wel-erg-eenzijdig/

 17. Peter Selie

  Aanstaande zaterdag is het misschien weer feest voor deze lieden die de canal parade willen boycotten (Kuch). Ben benieuwd of de Turkse love boat óók meedoet dit jaar, ach wat zijn ze toch jaloers hé op ‘onze’ levenswijze en de homo en lesbo cultuur….

  Radicale moslims opgeroepen om aanslagen te plegen tijdens Gay Pride Amsterdam
  ‘Kill them wherever you find them’

  http://regio.tpo.nl/2016/06/16/radicale-moslims-willen-aanslagen-plegen-tijdens-gay-pride-amsterdam/

 18. Wachteres

  Ik vind een ‘amok-makertje’ toch leuker klinken en ’t is goed voor de broodnodige variatie.

 19. Ruud Steunassen

  @ceteris paribus    2 uur ago    Beantwoorden
  “Als ik dit soort stupide generalisaties lees rijst bij mij altijd de vraag hoe christenen het toch altijd voor elkaar kregen een veelvoud aan slachtoffers te maken.”
  Maar wie heeft er nu eigenlijk gelijk, c.p.? Het is nog maar de vraag of u gelijk hebt.
  Er zijn er genoeg, die beweren dat de islam in 1400 jaar tijd meer slachtoffers heeft gemaakt dan de ruim 100 miljoen van het marxisme in al zijn vormen. Ik wed dat die ene vorm, het nationaal-socialisme, nog niet eens is meegeteld en zeker niet de islamitische Handschar divisie van de SS.
  En het marxisme op zijn beurt maakte meer slachtoffers dan het christendom. Wie moet ik nu geloven? Elk slachtoffer is er een teveel en bewijst maar weer eens dat mensen elkaar hun onzin dwingend opleggen.
  U hebt het over een veelvoud van slachtoffers? Een veelvoud waarvan?
  Wie heeft er gelijk, c.p.?
  Ik zou het niet weten. Ik ben namelijk geen platte populist.

  1. van Urk

   Beste Ruud Steunassen, Vanwege de oorspronkelijke christelijke waarden en normen van onze westerse samenleving wordt iedere criminele daad door westerse landen gezien door mensen als c.p. als een christelijke daad. Dat betekent dat de Holocaust of de Vietnamoorlog door christenen veroorzaakt zijn. Belachelijk.

 20. Ruud Steunassen

  Agressieve man met kettingzaag, die chauffeur belaagde, door drone neergeschoten
  De bestuurder van de drone is een strijder van Odin, die betaald werd met het vakantiegeld van Henk en Ingrid.
  Natuurlijk verzin ik dit.
  Maar ik denk dat dit soort oplossingen er gaan komen. Het is de wil van God, pardon, ma Merkel. Daarbij is het belangrijkste niet dat je uit de klauwen van islam blijft, maar uit de klauwen van politie en justitie.
  Dat wordt moeilijk als ze het contante geld gaan afschaffen zogenaamd om grip te krijgen op ‘rechtse terroristen’.
  Hoe moet je de maffia dan gaan betalen? Met je organen natuurlijk.
  De maffia kan ook rijk worden met het doden in opdracht. Als de zaken nog verder ontsporen, kan het gebeuren dat maffia en Isis in het geheim samengaan en het geld van slachtpartijen onderling verdelen.
  Kortom, totale chaos. Hongersnood? Oplossing: Maffia doodt mensen om hun vlees te verkopen aan kannibalen.
  U ziet het. Ik heb een rijke fantasie. Mooi van lelijkheid. En Angela Merkel, de heks met haar zwarte vierkante schoenen in de modder, kent dit soort fantasieën ook echt wel. En 1Vandaag, dat niet in complottheorieën gelooft, kan zich deze ontwikkelingen ook heel goed voorstellen. Wir haben es allen gewusst. We zijn niet achterlijk, na wat we op Youtube voor verschrikkelijks hebben gezien.
  Misschien komt er echt een Laatste Oordeel, maar de moslims en christenen die zich daarop verheugen, kunnen weleens heel bedrogen uitkomen. By Eteris Paardepus! (vrij vertaald: By Jove) Men ziet dat er in mijn hersenpan niet alleen maar gespreide benen en gespreide bedjes voorkomen.
  Men ziet er hoe de Nieuwe Wereld Orde onze bedjes spreidt.

 21. Mar

  “Er zijn namelijk best veel mensen in de wereld met ‘psychische klachten,’ maar zij hebben nooit in hun leven geweld gebruikt tegen anderen en zullen dat ook nooit doen.”

  Tristan V, moordenaar Els Borst en er zijn er nog genoeg op te lepelen.
  In Amerika wordt er ergens wel elke dag een moord gepleegd door iemand met psychische problemen.

  En niet alle 2 miljard (?) moslims op deze wereld gebruiken geweld, plegen moorden of aanslagen. Ook al wordt dat beweerd.

 22. Hastalapasta

  Ik hoop dat de doorsnee mens door deze media onzin heen kijkt. Toch?

 23. zomaar

  ach volgens vrouwe Merkel en aanverwante snobs , hadden de aanslagen in duitsland ook niets met de islam te maken .

  tot wij dit lezen !!, http://www.telegraaf.nl/buitenland/26356062/__Daders_hadden_contact_met_IS__.html

  en gaan onze open , of de ogen van Merkel en aanverwante snobs open zijn gegaan betwijfel ik .

  zij blijven ontkennen dat de islam het is !!,of is men bang dat de door hen binnengehaalde moslims , let wel !! 80% van de hier levende moslims zijn soenniet of een ondertak hiervan .

  een stroming binnen de islam , die streeft voor een bezetting van de gehele wereld , en hiervoor schuwen zij geen geweld .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.