Massa-immigratie ‘vluchtelingen’ maakt Angela Merkel kapot

Volgens de Frankfurter Allgemeine daalt de populariteit van de Duitse bondskanselier Angela Merkel razendsnel. Reden: de massale instroom van ‘vluchtelingen’. Wie de vorige post op dit forum heeft gelezen begrijpt waarom.

In een nieuwe ‘DeutschlandTrend’ peiling van de publieke zender ARD blijkt dat de steun voor de Duitse bondskanselier met 12 procentpunten is gedaald naar 47 procent. Nog altijd behoorlijk hoog, maar een meerderheid van de Duitsers is het ‘Wilkommen’ beleid meer dan zat. De peiling volgt na een serie aanslagen in het land, vorige week.

Het is de laagste peiling voor Merkel sinds haar herverkiezing in 2013. Maar liefst 65 procent van de respondenten gaven aan ontevreden te zijn met het asielbeleid van Merkel. Dat betekent dat ongeveer een derde van de Duitsers Merkel nog altijd steunt in haar ‘welkom’ beleid. De steun voor haar politieke rivaal, de Beierse premier Horst Seehofer, groeit met de dag. In de peiling steeg de support voor Seehofer met 11 procentpunt tot 44 procent.

De nog altijd behoorlijke steun voor Merkel staat in schril contrast met de steun die de Franse president Hollande geniet onder zijn kiezers. Slechts 17 procent gaven aan nog enig vertrouwen te hebben in de franse president. Zijn compaan, premier Manuel Valls komt er met 20 procent nauwelijks beter af. Volgens de Franse zakenkrant Les Echos hebben de laatste terroristische aanslagen in Nice en Rouen – in tegenstelling tot de aanslag op Charlie hebdo – niet bijgedragen aan de populariteit van beide heren.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Bromsnor

  Met de komst van de islam in Europa en dus de vele moslims die naar Europa zijn gekomen ,vanwege de financiële en economische voordelen, is nu islamitische terreur vast onderdeel geworden van onze samenleving.

  Maar niet alleen islamitische terreur maar ook criminaliteit, antisemitisme, kinder huwelijken, vrouwenbesnijdenis, enzovoorts. Kortom alles wat we zien in de regio.

  Maar de politieke elite blijft wegkijken en daarvan is de bevolking de dupe.

  Moslims brengen hun opvattingen niet alleen mee naar Europa, de meeste moslims houden er ook aan vast! Islam en integratie gaan niet samen. Islam (als politiek/religieus systeem) is niet compatibel met onze westerse samenleving.

  Veel moslims haten de westerse samenleving en de westerse manier van leven en willen leven zoals ze gewend zijn in de islamitische landen.

  Daarom is het vragen om problemen als moslims massaal Europa binnenstromen met medeneming van dat islamitische gedachtegoed.

  De massale instroom uit moslim landen zal grote demografische gevolgen hebben voor Europa. De autochtoon word door deze massale instroom langzamerhand vreemdeling in eigen land en de sociale cohesie word ook minder door de instroom. Helaas negeren de meeste media en politici deze grote demografische gevolgen voor Europa.

  Het fundamentele punt is zolang de Noord/West EU landen immigranten pampert waar mogelijk, met een huis, kinderbijslag, huisraad, levenslange uitkering,etc zullen de immigranten blijven komen in grote getallen.

  Daarom moet je het minder aantrekkelijk maken om naar Noord/West Europa te komen en niet immigranten een huis; kinderbijslag; levenslange uitkeringen, enzovoorts geven. Je moet het minder aantrekkelijk maken om te komen. Dit in combinatie met het sluiten van de (buiten) grenzen.

 2. Vigo

  Fractievoorzitters, uw sussende platitudes over islam en terrorisme stellen mij niet gerust

  Ik ben bezorgd over de toekomst van mijn (klein)kinderen

  Geachte fractievoorzitters,

  Vandaag ontspon zich op Twitter een korte gedachtewisseling tussen Wierd Duk en mij over een artikel dat op de website van Die Welt is verschenen. Zijn advies aan mij, dat hij tevens heeft gedeeld met de heren Klaver, Pechtold en Buma, was mijn vragen aan u door te spelen. Helaas geven diverse respondenten op de tweet mij weinig kans. U gaat niet reageren zo is de algemene opvatting van twitterend Nederland. Dat lijkt me nu toch een mooie uitdaging voor u.

  Ik heb de dringende behoefte om ‘iets’ te doen voor een veilige toekomst voor mijn kinderen en kleinkinderen. U deelgenoot maken van mijn gedachten en gevoelens is wel het minste dat ik kan doen, vandaar mijn hartekreet.

  Met belangstelling wacht ik uw reactie af.

  Hartelijke groet, Ria Caspers

  Al tijden ben ik bezorgd over de toekomst van mijn (klein)kinderen. Wat op dit moment in Europa gebeurt, maakt me bang en machteloos tegelijk. Dat komt omdat, schijnbaar ongehinderd en ongebreideld, een als godsdienst verpakte politieke ideologie geen strobreed in de weg wordt gelegd om zich hier te vestigen. Door een beroep te doen op godsdienstvrijheid en vrijheid van meningsuiting, dreigt het scenario waarin onze wetgeving vervangen kan worden door de wetgeving van de islam. Geheel democratisch dat dan weer wel. Wat is uw visie op deze ontwikkeling? Deelt u mijn vrees voor dit scenario?
  Herhalen dat niet iedere moslim een terrorist is, is een dooddoener

  Ben ik bang voor mijn islamitische buurvrouw? Nee dat niet. Maar haar hoofddoek is voor mij eerder een provocerend politiek statement geworden dan een uiting van geloof. Ik vind het jammer dat ik haar zelden of nooit in verzet zie komen tegen haar eigen extremistische geloofsgenoten. Blijven herhalen dat niet iedere moslim een terrorist is, is een gemakkelijke dooddoener. En dat de meerderheid uit gematigde moslims bestaat, stelt me ook niet gerust. Wat betekent gematigd? Wel de strenge geloofs- en shariaregels maar niet het geweld? De meeste Duitsers waren vreedzaam terwijl de Nazi’s zich te buiten gingen aan wrede barbarij. De geschiedenis heeft ons geleerd dat een minderheid van een bevolking in staat is miljoenen mensen de dood in te jagen. Mag ik u de volgende video aanraden?

  https://www.youtube.com/watch?v=o7fBqlyjESg

  U ziet Brigitte Gabriel beargumenteren waartoe een minderheid in staat is. Wereldwijd 180 miljoen radicale, fundamentalistische moslims boezemen mij angst in. U ook? Zo nee, waarom niet?
  Wensdenken, opluchting en de gewone burger

  Naast angst voor islamitisch terrorisme word ik ook ongerust van de manier waarop u daarop reageert. Aan de ene kant het wensdenken dat het vooral niets met de islam te maken heeft en de zichtbare opluchting wanneer de dader geen vluchteling blijkt te zijn en aan de andere kant de stelling dat de islam uit Europa moet verdwijnen. In plaats van dat u samen naar een oplossing zoekt voor het probleem dat ons allemaal bedreigt, (de islam maakt geen onderscheid tussen links of rechts, socialist of liberaal, christen of atheïst), buitelt u over elkaar heen om elkaar te betichten van xenofobie, fascisme, of grenzeloze naïviteit. En wat schiet de gewone burger daar nu mee op? Wat helpt dat politiek correcte geklets ons verder? Jij-bakken en van anderen een oplossing vragen, is wellicht leuk voor de bühne maar voor zover ik kan zien, heeft nog niemand van u ook maar een begin van een oplossing.
  Wat gaat u eraan doen?

  Om over oplossingen te kunnen praten, is consensus nodig over de bedreigingen die op ons afkomen. Ervaart u, net als ik, ook de bedreigingen van de islam wanneer die tot volle bloei kan komen? In het Engelse Blackburn weten ze er inmiddels van mee te praten.

  Huiveringwekkend en verwarrend volgens Wierd Duk en ik sluit me daarbij aan. Is dit de voorbode van wat geheel Europa te wachten staat? En zo nee, waarom denkt u dat? Zo ja, wat gaat u eraan doen? Levert u ons over aan een nieuw politiek systeem of wilt u samen werken aan een betere oplossing?
  Sussende, geruststellende platitudes

  Tot nu toe moet ik het doen met uw sussende, geruststellende platitudes die het tegenovergestelde effect op mij hebben. Ik durf mijn zorgen over de toekomst nauwelijks meer te delen omdat ik gratis en voor niks word weggezet als racist, islamofoob en meer van dergelijke kwalificaties.

  U zou mij helpen mijn angst voor de toekomst te overwinnen door mijn vragen te beantwoorden, waarvoor bij voorbaat mijn welgemeende dank.

  Ria Caspers TPO

 3. Bromsnor

  Moroccan boxer, 22, is arrested after ‘attempting to rape two chambermaids in the OLYMPIC VILLAGE’ in Brazil

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3725478/Moroccan-boxer-22-arrested-suspicion-raping-two-chambermaids-Olympic-Village-Brazil.html#ixzz4GUBhQLdF

 4. Peter Selie

  http://www.mazda-forum.info/attachments/mein-hund-jpg.26594/

  Vanmorgen ging ik naar het Arbeidsbureau om daar mijn hond aan te melden. Eerst zei de dame: “Honden krijgen geen HARTZ IV!” Dus legde ik haar uit dat mijn hond zwart is, werkeloos, lui, geen idee heeft wie zijn vader is en geen documenten kan laten zien. Dus keek ze in haar boekje na om te zien aan welke voorwaarden voldaan moet worden voor HARTZ IV.

  Vrijdag aanstaande krijgt mijn hond zijn eerste uitkering.

  Duitsland is een goed land . . .

 5. Svetlana

  Ik vind Merkel ook een vreselijk mens omdat ze niet genoeg moslims Duitsland binnenhaalt. De islamisering van Europa moet tenslotte in een rap tempo voortzetten. Geen getreuzel a.u.b!

 6. Ni28

  Europa pleegt een langzame zelfmoord.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.