Massa-immigratie 'vluchtelingen' maakt Angela Merkel kapot

Geen categorieaug 05 2016, 20:00
Volgens de Frankfurter Allgemeine daalt de populariteit van de Duitse bondskanselier Angela Merkel razendsnel. Reden: de massale instroom van 'vluchtelingen'. Wie de vorige post op dit forum heeft gelezen begrijpt waarom.
In een nieuwe 'DeutschlandTrend' peiling van de publieke zender ARD blijkt dat de steun voor de Duitse bondskanselier met 12 procentpunten is gedaald naar 47 procent. Nog altijd behoorlijk hoog, maar een meerderheid van de Duitsers is het 'Wilkommen' beleid meer dan zat. De peiling volgt na een serie aanslagen in het land, vorige week.
Het is de laagste peiling voor Merkel sinds haar herverkiezing in 2013. Maar liefst 65 procent van de respondenten gaven aan ontevreden te zijn met het asielbeleid van Merkel. Dat betekent dat ongeveer een derde van de Duitsers Merkel nog altijd steunt in haar 'welkom' beleid. De steun voor haar politieke rivaal, de Beierse premier Horst Seehofer, groeit met de dag. In de peiling steeg de support voor Seehofer met 11 procentpunt tot 44 procent.
De nog altijd behoorlijke steun voor Merkel staat in schril contrast met de steun die de Franse president Hollande geniet onder zijn kiezers. Slechts 17 procent gaven aan nog enig vertrouwen te hebben in de franse president. Zijn compaan, premier Manuel Valls komt er met 20 procent nauwelijks beter af. Volgens de Franse zakenkrant Les Echos hebben de laatste terroristische aanslagen in Nice en Rouen - in tegenstelling tot de aanslag op Charlie hebdo - niet bijgedragen aan de populariteit van beide heren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten