Regering houdt de schijn op: inburgeren is in de praktijk NIET verplicht

Het kabinet verhult de waarheid over de integratie van nieuwkomers in Nederland.

Zo rolt het kabinet Rutte II:

Het kabinet verzwijgt al jaren tegenover nieuwkomers dat hun verblijfsvergunning kan worden afgepakt als ze niet inburgeren. Het is namelijk sterk de vraag of die wet wel helemaal uitvoerbaar is. Maar aan de Tweede Kamer werd dit nooit zo gemeld.

De reden dat dit nu in de openbaarheid komt is dat de Tweede Kamer zich onlangs enigszins zorgen begon te maken toen bekend werd dat van de mensen die hun inburgeringsdiploma niet op tijd gehaald hadden precies nul het land werden uitgezet. Dat was wat vreemd. Volgens de wet moet de verblijfsvergunning van dit soort mensen namelijk worden ingetrokken.

CDA’er Mona Keijzer weet nu waarom dat zo is: het kabinet is bang dat internationale regels en afspraken het intrekken van de verblijfsvergunning niet mogelijk maken.

In een normaal land zou je als staat het dan gewoon proberen en zien waar het eindigde bij de rechter. Als de nationale of internationale rechter het neer zou schieten zou je het opnieuw proberen, maar dan op een iets andere manier.

Helaas is Nederland anno 2016 geen normaal land. Hier veeg je dit soort ongemakkelijke feitjes gewoon onder het tapijt waarna je net doet alsof ze niet bestaan.

Sterker nog, het kabinet is zo ernstig tekort geschoten in zijn taak dat immigranten niet eens weten dat de wet – dat ze hun inburgeringsexamen moeten halen of anders hun verblijfsvergunning moeten inleveren – bestaat.

Ja, dat lees je goed. Deze mensen zijn niet eens op de hoogte van de wet.

Dit betekent dus dat de wet niet eens gebruikt wordt als pressiemiddel.

Je zou erom lachen als het niet zo ongelooflijk dieptriest was. Dit is hoe het kabinet Rutte II opereert. Natuurlijk komt dat voor een groot deel doordat de PvdA deel uitmaakt van de coalitie, maar ook de VVD is hier schuldig aan. De liberalen zouden dit soort zaken immers gewoon moeten afdwingen. Blijkbaar willen of durven ze dat niet. Ik ben er nog niet uit welke van de twee opties erger is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. H.Vaes

  De Nederlander wil nu eenmaal belazerd worden…..Ze mekkeren er wel over…maar straks in het stemhok kiezen ze toch er weer voor om weer belazerd te worden door die partijen die nu eenmaal niets kunnen als de boel belazeren….oa…de Vvd en wat er nog over is van de Pvda.

  1. Peter Selie

   Mee eens!

 2. anniejansz1

  De VVD is de partij van LAW and order, dit is ook het speerpunt van de liberalen waar ze elke campagne op afstemmen.

  Gezien het zooitje op justitie en de vele schandalen bij de VVD is dit wel het laatste waar de liberalen zich druk om maken.

  Altijd wel een figuur als vd Galien die wijst naar de PvdA, die dit niet als speerpunt heeft opgenomen.

  1. zomaar

   weet jij nog dat het toenmalige kabinet balkende CDA, een uitruil met de PvdA moest doen .

   die behelsde wij accepteren dat jullie het gehouden referendum negeren , als jullie akkoord gaan met een generaal pardon .

   en zo zie en merk je dat heel het oude politiek bestel (partijen) , zo rot als een mispel maar zijn kan .

   ach ja zoek de betekenis van het woord mispel maar zelf op .

 3. zomaar

  ach laat toch , zie ik onze politieke (zichzelf roemende elite ), figuren denken .

  daar lopen zij met een ezel of kameel rond .

  hier geven wij hen een nieuwe wagen onder de kont , plus een huis ,plus gratis zorg, plus levenslang een uitkering (daar zij helaas onze taal en cultuur niet kennen), en als klap op de vuurpijl 10 á 20 duizend euro om hun pas verworven status te vieren (met een vakantie naar het land wat zij ontvlucht zijn ) en hun huis in te richten met nieuwe spullen , dat verdienen zij naar die barre voettocht door vijf veilige landen.

  het is de hoogste tijd voor ons Nederlands werkvolk , (de tokkie’s genoemd door de elite), aankomende verkiezing hard af te rekenen met deze omhoog gevallen nitwits .

  1. ceteris paribus

   Inburgeren begint met een toereikende beheersing van de Nederlandse taal. Dit in schabouwelijk Nederlands van allochtonen eisen is gênant.

   1. zomaar

    en weer een onzinnige reactie van onze linkse @CP.

    man zoveelste meer jij (jullie) , een aanval pleegt op de gebrekkige grammatica en of taalfouten , wel of niet een punt , hoofdletter en of komma op zijn plaats .

    zoveelste meer !, zal ik deze blijven maken .

    ik vind dat jullie als linkse kuisheidridders , begrip hebben voor iedere buitenlander die onze taal niet kent nog leren wil , jullie maar begrip moeten hebben en tonen dat een Nederlander met taal of grammatica fouten ook zijn/haar zegje mag doen op een openbaar forum .

   2. Stanly2000

    Maar wat Zomaar schrijft klopt als een zwerende vinger, malloot!

 4. ceteris paribus

  De beste manier om inburgering te bereiken is allochtonen welkom te heen in plaats hen als tweederangs-burgers te behandelen.

  1. Peter Selie

   Wordt eens tijd voor jou CP om een beetje in te schikken en zelf een paar van deze exotische kansparels op te nemen, kan je ze tegelijk leren wat trollen is…

   1. ceteris paribus

    Andersdenkenden uitkafferen voor trol toont het onvermogen op een zinnige manier deel te nemen aan een inhoudelijke discussie.

    1. zomaar

     het is de enigste manier om een reactie uit te lokken van jullie , en dat is even hard kafferen als jullie weggeef linksen dat doen .

     door dit kafferen hebben (krijgen) jullie de gelegenheid om te reageren , anders staan jullie met de bel vol tanden wat rond te zeveren .

     1. ceteris paribus

      Ik vrees dat het onvermogen is.

     2. zomaar

      ceteris paribus 6 minuten ago

      Ik vrees dat het onvermogen is.

      hiermee sla jij de spijker op de kop !, het is voor jullie de linkse kuisheidridder onvermogen om inhoudelijk te reageren, op te reageren op een normalen reactie .

      vandaar dat jullie scheldwoorden of taal/grammatica fouten opzoeken in de reacties aan jullie gericht .

     3. ceteris paribus

      Zomaar, in je laatste bijdrage van twee zinnen zitten zeker 8 taal- en interpunctiefouten. Daaruit concludeer ik dat je een onvoldoende ingeburgerde Nederlander bent.
      Ik meen dat je paspoort je niet mag worden afgenomen maar een inburgeringscursus lijkt me geen overbodige luxe.

    2. Wachteres

     En dat wordt gezegd door een mormel dat niet kan nalaten anderen te kleineren, te beledigen en grof te behandelen als hij geen tegenargumenten meer heeft.

     Hou toch op man, met je vroom gekwezel en houd je eens aan je eigen preken.

     Inhoudelijk debat? Je roept anderen daar voortdurend toe op en hebt zelf geen idee wat dat inhoudt.

     1. anniejansz1

      Ik heb u in tegenstelling tot CP nog nooit op een normale reactie kunnen betrappen.

      En schelden doet CP niet.

      En ja, als je over taal en inburgeren begint, zorg er dan voor dat je in correct Nederlandsch je beklag doet.

      Slag bij Nieuwpoort?
      En waar ging het eigenlijk om?

      Goed antwoord; 5 van 100 punten.

    3. Peter Selie

     O ja joh…

  2. Anna

   ceteris paribus. De beste manier is ze te laten inburgeren in een van de 57 islamitische OIC landen met eigen cultuur en religie. Het enige wat ze dan niet moeten doen is elkaar uitmoorden.

 5. Anna

  Wat wordt verstaan over inburgeren. Veel Syriërs lopen met Turkse vlaggen. 30.000 Duitse Turken lopen te demonstreren VOOR hun “leider” Erdogan. Moslims zullen nooit en te nimmer inburgeren. Waarom moeten asielzoekers niet gewoon terug naar regio of oorspronkelijke landen om ze op te bouwen en te ontwikkelen. Er zijn 57 islamitische landen die aangesloten zijn bij OIC. Waarom hier. Waarom niet in een van de OIC landen met eigen cultuur en religie.

  1. zomaar

   en zo is het er is geen moslim te vinden in ons land of binnen de aangrenzende landen , die ook maar iets van affiniteiten heeft met onze samenleving , en onze manier van samenleven .

   liefst ziet elke moslim dat wij ons buigen naar de manier waarop zij samenleven , en samen moeten leven volgens hun ideologie.

   ondanks dat zij volharden , dat zij hun samenlevingen ontvlucht zijn voor de barbaarsheid binnen deze samenlevingen en hun ideologie.

   en @cp staat al jaren met zijn slipje te zwaaien om deze barbaren en profiteurs welkom te heten .

  2. Mar

   Goeie vraag, Anna.

   Wanneer is iemand goed ingeburgerd? Stel die vraag aan 10 verschillende mensen en je krijgt 10 verschillende antwoorden.

   1. Anna

    Mar. “Tien verschillende antwoorden”. Abou Jahjah zei ” anti- islam is een vorm van antisemitisme”. Hij verwart kritiek op religie met mensen. Islamieten houden zich vanwege hun religie en cultuur apart en zullen nooit echt inburgeren. Op een enkeling na.

   2. Peter Selie

    Ja dat is meestal het beroerde van dit issue de over het vragen aan de gewone burger, die meestal te schijterig zijn om zich luid en duidelijk uit te spreken. De enquêteur gaat met een bepaalde missie op weg om zijn geniepige werk te doen meestal wordt de knal op de vuurpijl veroorzaakt door de zogenaamde tokkies die slecht uit de verf komen in een interview en zodoende gewoon voor paal staan. Deze slechte voorbeelden blijven bij de thuiszitters hangen en dat is nu precies de bedoeling van onze over gecontroleerde maatschappij. Iedereen moet gelijk zijn een hersenloze zombie-maatschappij zou voor het halal-kabinet prachtig zijn. De “slechte” voorbeelden van de interviews worden met militaire precisie op de het platte scherm geprojecteerd, alleen de hoogopgeleiden krijgen het voordeel van de twijfel als je begrijpt wat ik bedoel @Mar….

 6. poldi

  Voor een ontluisterd beeld van de immigratie golf.

  Plagiaat
  ——–
  Het CBS is zeer gul met informastie. Even hun site raadplegen

  https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2016/31/hogere-b
  en je krijgt een link naar een excel-bestand waarbij de getallen per land zijn gespecificeerd. Onderaan de pagina naar de link met de naam “Immigranten, emigranten en het migratiesaldo naar herkomstgroepering”. Klik daarop en er zal een wereld voor u open gaan.

  Omk u alvast een eindje op weg te helpen heb ik de top-10, bij deze, overgenomen immigratie uit – emigratie naar). Service van de zaak:

  1. Syrië: 15 176
  2. Polen: 4 882
  3. Eritrea: 1 938
  4. Ethiopië: 1 753
  5. India: 1 621
  6. Roemenië: 1 138
  7. Italië: 927
  8. Irak 872
  9. Voormalig Sovjet-Unie (voor specificatie zie CBS): 865
  10. Bulgarije: 860

  1. anniejansz1

   Schokkende cijfers!

   Ik dacht altijd te lezen dat het om een tsunami ging….honderduizenden gelukszoekers!

   In feite gaat het dus in Nederland om een fractie aan vluchtelingen van de miljoenen ontheemden uit oorlogsgebieden, 4000 Poolse bouwvakkers, 2000 hooggeschoolde Indiase IT-experts en pak em beet 1500 gelukszoekers!

   Waar maakt u zich nog druk over!

   1. Anna

    anniejansz. Een kleine minderheid heeft het al vaak voor het zeggen gehad. Minderheid Turken en Marokkanen hebben al meer dan veertig jaar regeringen bezig gehouden.

 7. Mar

  De Kamer is toch wel degelijk geïnformeerd door Asscher in een brief d.d. 7-7-2016.

  https://www.rijksoverheid.nl/documenten/kamerstukken/2016/07/07/kamerbrief-met-reactie-motie-heerma-verlies-verblijfsrecht.

  De Wet Inburgering is vanaf het begin in 2006 altijd een zooitje geweest. Weer zo’n wet die er doorheen gejast is zonder de uitvoering daarvan goed op poten te zetten. CDA was daarbij betrokken.

  Bij de weg, even woordneuken. Het inburgeringsdiploma behalen is verplicht voor bepaalde immigranten. Hoe men zich voorbereid daarop is vrije keuze.

 8. ko vadis

  Is het nou inburgeren, of is het inkwartieren?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.